Odp: W czym nosić sprzęt - część II
Ja "przerobilem" juz dwa plecaki Lowepro i Kata, obydwa duze (350W i 33-N-1). Powiem ze "na szczescie Kata sie zepsul". Nastepny bedzie LowePro :).
Poniewaz jest to plecak do podrozy to napewno nie bedzie to flipside. Kata mial taka opcje, ale wogloe sie w podrozy nie sprawdzil. Plecak na plecy, i mamla torba (nawet torebka) na dodatoy obiektyw pod reka.
Trzeba sie wybrac do sklepu i zobaczyc co teraz ma LowePro w ofercie.
Cześć, aparat zakupiłem więc i szukam torby :) Potrzebuje jej na Canona 700D + Canona 18-135mm + mikrofon takstar SGC-598 + w przyszłości 50mm. Chciałbym aby torba nie była jakaś duża.
Znalazłem LOWEPRO ADVENTURA170 (nie wiem czy nie za duży) oraz Lowepro Toploader Zoom
Obejrzyj oferte crumplera...
Wysłane z mojego SM-N910C
Patrzylem lecz niestety z używanych nie ma nic ciekawego
Wysłane z mojego MX4
A co jest nie tak z tymi starszymi?
Wysłane z mojego MX4
Cytat:
Zamieszczone przez
Elderbary
Cześć, aparat zakupiłem więc i szukam torby :) Potrzebuje jej na Canona 700D + Canona 18-135mm + mikrofon takstar SGC-598 + w przyszłości 50mm. Chciałbym aby torba nie była jakaś duża.
Znalazłem LOWEPRO ADVENTURA170 (nie wiem czy nie za duży) oraz Lowepro Toploader Zoom
Obawiam się, że do Lowepro Toploader Zoom (TLZ AW) to Ci to nie wejdzie, a zwłąszcza mikrofon (bo jak rozumiem, o to Ci chodzi: Lowepro Toploader Zoom AW -DigitalRev ). No chyba, że to będzie późniejsza wersja torby ze szlufkami Sliplock, taka jak w tym linku, i dopniesz do niej jeszcze zewnętrzny futerał.
Czyli zostaje Asventura 170. Czy mogę jeszcze szukać czegoś używanego bo mój budżet to max 150 zł
edit jeszcze znalazłem Lowepro Nova 180 AW
Wysłane z mojego MX4
Wiesz, w Twoim przypadku największym problemem jest wielki mikrofon - o ile naprawdę ma 22,5 x 8,3 x 4,4 cm. :O To jest wymiar z gąbką, czy samo "twarde"?
Jak teraz sobie patrzę na Toploadera Zoom AW, to może i na wcisk by ten mikrofon wszedł do przedniej kieszeni, bo ona ma tak pod 22,5 cm wysokości - a flesz o przekroju 7x6 cm się w niej da zapiąć na wcisk. Tyle, że dolna część tej kieszeni (tak 1/3 wysokości) nie jest niczym miękkim wyłożona, to po prostu jedna warstwa gumowanego nylonu, więc ochrony przed uderzeniami praktycznie nie zapewnia żadnej.
Najwygodniejszym rozwiązaniem byłoby chyba połączenie TLZ AW w wersji ze szlufkami Sliplock z zewnętrznym pokrowcem na mikrofon - w rodzaju Lens Case 2; tyle, że on ma w środku tylko 21 cm i nie chce więcej. :(
Jak upchnąć mikrofon do Nova 180 AW też za bardzo nie mam pomysłu - na płasko w poziomie niby się zmieści, ale podejrzewam, że przegródki są zrobione na całą wysokość torby. Może jakoś w pionie na ukos - ale to trzeba by po prostu przymierzyć w praktyce.
zamówiłem Asventura 170 a na mikrofon coś wymyślę :)
Wysłane z mojego MX4