U mnie tez ostatnio odrzucili z tego powodu motylki, ktore na SS i IS weszly jak w maslo, moze sie zmobilizuje i uploaduje jeszcze raz ... Taki powod jest strasznie zniechecajacy :)
Wersja do druku
Mam takie pytanie, co powiecie o tych lampach do fotografii w namiocie bezcieniowym, warto takie coś kupić ?
http://www.allegro.pl/item249385233_...i_5500_k_.html
parę postów wcześniej ktoś pytał o świetlówki sprzedawane na allegro... wyglądały jak te zastosowane w tym oświetleniu... były coś koło 40pln/szt... zatem nie wiem czy nie lepiej byłoby kupić 2 takie świetlówki o temp 5500k i do tego jakieś statywy/oprawki. Powinno wyjść taniej niż te 250pln... a czy to się nada... nie wiem bo do robienia izolowanych zdjęć najczęściej używam żarówek błyskowych i flasha.
Pozdrawiam,
Robert
Mam takie 105w(500w) 5500K i nie polecam Namiot mam 80cm x 80cm.
Kilka postow wczesniej pisalismy o tym , poszukaj. Lepiej kupic zarowki blyskowe ktos podal link do nich wczesniej
to te zarowki http://www.allegro.pl/item249939463_...m_synchro.html
no bardzo zniechęcającyCytat:
U mnie tez ostatnio odrzucili z tego powodu motylki, ktore na SS i IS weszly jak w maslo, moze sie zmobilizuje i uploaduje jeszcze raz ... Taki powod jest strasznie zniechecajacy
pomyślałam, że mógłby jeszcze ktoś z was im napisać to co ja
w swoim FAQ czy pomocy mają wyraźnie napisane, że:
"8.3.4 Tematy zdjęć, których zawsze poszukujemy
Biznes, komputery, współczesne sceny z życia, wyizolowane obiekty, portrety, zdjęcia określonych pór roku... Potrzebujemy tego w każdych ilościach i z niecierpliwością czekamy na kolejne zdjęcia :)"
więc niech nie fisiują, i albo niech zmienią sobie ten wpis i wpisują czego aktualnie poszukują, albo niech zaczną traktować współpracowników poważnie
no mówię wam, dawno się tak nie wnerwiłam jak dziś
odechciało mi się stocków
dziś po raz pierwszy zwątpiłam w moje umiejętności, w mój 'biedny' aparat i w sens tej pracy
może niepotrzebnie się napaliłam na zarobki bóg wie jakie, czas chyba nieco ostudzić zapędy
:(
sergi, witaj:), pytasz jak mi idzie na shutter
jeszcze nie mam możliwości sprawdzić jak mi idzie, bo wciąż nie minął pełny miesiąc chyba od poprzedniej wysyłki zdjęć
ale chyba lada dzień to nastąpi, to zobaczę jak będzie
słuchajcie, ja na serio piszę:
niech może ktoś odważny im skrobnie kilka słów o tym lekkomyślnym odrzucaniu większości zdjęć
nawet na istocku, gdzie jak dotąd idzie mi najgorzej, przyjmują mi chociaż po jednym zdjęciu z każdej serii jaką przygotuję - i tak jest moim zdaniem O.K>
bo albo chcą współpracowników i im pomagają się rozwinąć albo niech spadają i zamkną ten biznes!
wrrrr
winni są chyba jakieś przynajmniej wyjaśnienie i zmiany w plikach FAQ, albo ponowną możliwość wysyłki zdjęć - co zapewne zrobię, tylko nie wiem skąd na to czas znajdę, ileż można siedzieć przed tym pudłem
Bez pracy nie ma kolaczy...widocznie nie przypadly im Twoje fotki do gustu, albo...albo...albo. Oni moga sobie pisac , ze szukaja tego i owego, ale jezeli wedlug ich Twoje fotki sie nie nadaja, to coz zrobic...doszukaj sie bledow, popraw je i w koncu beda Ci przyjmowac zdecydowana wiekszosc. Trzeba miec cierpliwosc :)
niestety takie są realia.... to oni wybierają co chcą sprzedawać a czego nie :/Cytat:
niech może ktoś odważny im skrobnie kilka słów o tym lekkomyślnym odrzucaniu większości zdjęć
nawet na istocku,
odnośnie istock'a to mi się trochę poprawiło... w ostatniej seri przyjęli 8/10 zdjęć... a taka skuteczność naprawdę poprawiła mi humor...
odnośnie stockxpert to jak ktoś wyżej radził... za jakiś tydzień, może dwa zacznij wysyłać te fotki które Tobie odrzucili... w seriach po 10-20 sztuk i zobacz czy zaczną przyjmować... może ktoś akurat weryfikator miał kiepski dzień czy coś...
Pozdrawiam,
Robert
e tamCytat:
niestety takie są realia.... to oni wybierają co chcą sprzedawać a czego nie :/
gadacie:)
załóżmy stocka i po kłopocie, będziemy sobie akceptować wszystkie nawet największe gnioty;P;DD