-
Odp: Pokaż zdjęcie które lubisz
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Zastrzeliłeś go?
A przy okazji: dziwnie wygląda górna krawędź koron drzew na zdjęciu nr 5142 (na tle nieba w prawej górnej części) . Co tam narobiłeś?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
A przy okazji: dziwnie wygląda górna krawędź koron drzew na zdjęciu nr 5142 (na tle nieba w prawej górnej części) . Co tam narobiłeś?
Poszalałem z filtrami, Moja kulpa.
-
1 załącznik(ów)
-
1 załącznik(ów)
Takie tam z dzisiaj, wschód słońca na Mosornym Groniu.
#5149 -
Załącznik 20265
-
1 załącznik(ów)
znowu mi nieostre wyszlo...
Załącznik 20280
-
1 załącznik(ów)
#5151 Pixel 8 Pro. Nic innego w szpitalu pod ręką nie miałem.
Załącznik 20438
-
1 załącznik(ów)
-
1 załącznik(ów)
Dziś rano. Było mokro, deszczowo, trochę mgliście, ale w sumie nadal fajnie bo komary w lesie się jeszcze porządnie nie obudziły. No i XF35/1.4 jednak robi robotę mimo, że to już trochę prehistoryczne szkło.
Załącznik 20463
-
Cytat:
Zamieszczone przez
djtermoz
Dziś rano. Było mokro, deszczowo, trochę mgliście, ale w sumie nadal fajnie bo komary w lesie się jeszcze porządnie nie obudziły. No i XF35/1.4 jednak robi robotę mimo, że to już trochę prehistoryczne szkło.
Załącznik 20463
No i nie wiem czy do tej pory zrobili coś bardziej magic niż ta 35tka.
-
jakoś nie mogę się przekonać do 35mm
za każdym razem gdy chcę skorzystać z długiego końca 14-35 żałuję, że nie ma 50mm
ale może z czasem będzie jak z 50tką, też się kiedyś przekonam
-
5152 też jest zrobione 35mm. To dobra ogniskowa jest, o czym przekonał mnie @cybulski :)
-
nie ma złych ogniskowych, pytanie kto jakie wykorzystuje
moja znajoma z podróży po stanach sporo foci landszaftów i nie lubi w ogóle niczego poniżej 35mm :D
z kolei gdy bawiłem się RF 35 1.4 to było mega przyjemne szkło, tylko trzeba mu znaleźć zastosowania
-
35 jest okej, nieraz zabierałem tylko ten obiektyw na wakacje czy imprezy
--- Kolejny post ---
Pierwszy raz w tym roku byłem underground
Jaskinia Rysia, ponoć jedna z trudniejszych jaskiń na jurze.
5154
https://live.staticflickr.com/65535/...157b35ce_b.jpg
5155
https://live.staticflickr.com/65535/...16d3e7a7_b.jpg
-
1 załącznik(ów)
35mm bardzo sluszna ogniskowa...
Załącznik 20467
-
ja czasami używam 35mm z RF15-35 w krajobrazie, Tj niekiedy jest tak sporo pierwszego planu w kadrze, że przykręcam ogniskową do tych 35mm aby zrobiło się go mniej, a bardziej uwypuklić tło. No ale to specyficzne użycie, dość rzadkie.
-
1 załącznik(ów)
Największa na świecie, całkowicie sprawna, parowa stacja pomp. Woudagemaal, Holandia.
Załącznik 20471
p,paw
-
Cytat:
Zamieszczone przez
pawel.guraj
Największa na świecie, całkowicie sprawna, parowa stacja pomp. Woudagemaal, Holandia.
Załącznik 20471
p,paw
Bardzo lubię takie zdjęcia, patrzę na nie jako konstruktor maszyn. I zawsze zachwyca mnie piękno konstrukcji z przełomu XIX i XX wieku: maszyny, mosty, budynki.
A jak jeszcze samo zdjęcie wykonane perfekcyjnie... Mjut - jak mówił Kubuś Puchatek.
-
1 załącznik(ów)
-
1 załącznik(ów)
-
wg mnie są ludzie którzy albo wolą 35 mm albo 24 mm, ja wole zdecydowanie bardziej 24 mm.
-
1 załącznik(ów)
-
1 załącznik(ów)
-
1 załącznik(ów)
-
-
-
Złapałem w ubiegłym roku w Świdniku. Ogólnie jeden z fajniejszych pokazów.
https://lotnictwo.net.pl/gallery/ima...d4887010d0.jpg
-
1 załącznik(ów)
-
Płacą jakieś kary za świadome zanieczyszczanie środowiska? Dla kolegi pytam...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Płacą jakieś kary za świadome zanieczyszczanie środowiska? Dla kolegi pytam...
Pffff.
To są jakieś zupełnie neutralne dymy podobne do tych stosowanych w wiejskich dyskotekach (też raczej nie płacą)
p,paw
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Byłem w Świdniku chyba dwa lata temu i szczerze mówiąc ma się to nijak do tego co było w Lesznie. Może w tym roku mi się uda zawitać do Świdnika o ile w ogóle jest ta impreza.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
pawel.guraj
Pffff.
To są jakieś zupełnie neutralne dymy podobne do tych stosowanych w wiejskich dyskotekach (też raczej nie płacą)
p,paw
Skoro wiesz co stosują w wiejskich dyskotekach, może też wiesz, co stosują w miejskich dyskotekach?
-
Cytat:
Zamieszczone przez totamten;
wiesz co stosują w wiejskich dyskotekach, może też wiesz, co stosują w miejskich dyskotekach?
Nie mam pojęcia. Nigdy nie byłem.
P,paw
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
-
Cytat:
Zamieszczone przez
WinSho
Byłem w Świdniku chyba dwa lata temu i szczerze mówiąc ma się to nijak do tego co było w Lesznie. Może w tym roku mi się uda zawitać do Świdnika o ile w ogóle jest ta impreza.
Leszno jest klasą samą w sobie i chyba najlepszą imprezą w Polsce tego typu, jak nie w Europie.
Świdnika w tym roku nie ma, ma być za rok, podobno wybrali tryb "co dwa lata", ale się okaże, czy za rok im się uda.
Masz ewentualnie piknik w Radawcu w sierpniu https://krolewskipikniklotniczy.pl/
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Leszno jest klasą samą w sobie i chyba najlepszą imprezą w Polsce tego typu, jak nie w Europie.
Świdnika w tym roku nie ma, ma być za rok, podobno wybrali tryb "co dwa lata", ale się okaże, czy za rok im się uda.
Masz ewentualnie piknik w Radawcu w sierpniu
https://krolewskipikniklotniczy.pl/
Prawdę mówiąc mnie to Leszno jakoś absolutnie nie urzekło, ale też chyba nie jestem przyzwyczajony do takiej formy pokazów, czy też mam inne oczekiwania.
Oczywiście wieczorne atrakcje w postaci samolotów obwieszonych LED'ami i strzelających pirotechniką są fajnie (nie doczekałem do końca) i chyba dość unikatowe.
Tym nie mniej, byłem raz i chyba mi wystarczy.
p,paw
-
Cytat:
Zamieszczone przez
pawel.guraj
Prawdę mówiąc mnie to Leszno jakoś absolutnie nie urzekło, ale też chyba nie jestem przyzwyczajony do takiej formy pokazów, czy też mam inne oczekiwania.
Oczywiście wieczorne atrakcje w postaci samolotów obwieszonych LED'ami i strzelających pirotechniką są fajnie (nie doczekałem do końca) i chyba dość unikatowe.
Tym nie mniej, byłem raz i chyba mi wystarczy.
p,paw
Kto co lubi, jak w życiu. Ja nie byłem jeszcze, ale bardzo dużo takich opinii słyszałem od większości znajomych, którzy tam jeżdżą.
Ja osobiście wolę więcej wojska, tak więc wolę imprezy typu Nato Dasy, czy Radom Air Show.
-
E tam! Nie znacie się:p Dla mnie Leszno to jest taki "must have":D Mogę nie pojechać do Radomia, mogę nigdzie nie pojechać, ale w Lesznie muszę być! Od strony lotniczej organizacyjny TOP, organizatorzy starają się ściągać coraz to nowe atrakcje (choć są punkty programy, które od lat się powtarzają, ale ja akurat je lubię). Coraz więcej też jetów. No i klimat, którego nie ma nigdzie indziej.
Ale oczywiście co, kto lubi.
-
1 załącznik(ów)
Widzę, że się tu dyskusja o samolotach zrobiła. Ja tymczasem wróciłem spod granicy kanadyjskiej i nawet miałem dobrą pogodę.
Załącznik 20506
-
Cytat:
Zamieszczone przez
djtermoz
Widzę, że się tu dyskusja o samolotach zrobiła. Ja tymczasem wróciłem spod granicy kanadyjskiej i nawet miałem dobrą pogodę.
Załącznik 20506
Świetnie uchwycone!
-
1 załącznik(ów)
-
1 załącznik(ów)
-
1 załącznik(ów)
Tatry z Krakowa. Odległość ok. 100 km.
Załącznik 20515
-
fajne, a właściwie jestem zdumiony, że w tym skwarze cokolwiek widać ;) piękna panoramka, całe Wyskie, od Kieżmarskiego po Krywań
-
Czasami widać jeszcze lepiej, dziś stan widoczności określiłbym na średni w trzystopniowej skali.
-
1 załącznik(ów)