yhm...i jeszcze body wymieniają na nie wyślizgane :)
Wersja do druku
yhm...i jeszcze body wymieniają na nie wyślizgane :)
Ta i z 5d1 zrobią co najmniej 1dsII:mrgreen:
Kabaret Młodych Panów - Blacharz - YouTube
Indiana Jones też jest nijaki :)
Ja także 50tki używam jako podstawowego szkła i nie uważa, że to zła ogniskowa
Kotlety robi się ajfonem i basta:evil:
Miałem tutaj podzielić się z wrażeń po przesiadce 50D=>5D jakiś czas temu. Przepraszam ale urwanie głowy trochę to odwlekło.
Cóż mogę napisać, używając tylko stałek po pierwszych testowych zdjęciach już na lichym ekraniku 5D powiedziałem łał :) Po zgraniu zdjęć na komputer było jeszcze lepiej ;) Jedyny zawód to Af, bocznych się nie da używać ze szkłami 1.8 i jaśniejszymi. Jest wtedy dość losowo jeśli nie mamy silnych kontrastów. Jeżeli chodzi o ekranik to tak jak mówię szału nie robi, ale można zobaczyć co się wykonało;) Po jakimś czasie nawet jestem w stanie ocenić ostrość- oczywiście mniej więcej.
Wszystkie moje obiektywy nabrały ostrości, szczególnie miękki 50/1.4
Ogólnie po przesiadce z 50d/60d/7d odczujecie jakiś dyskomfort w stosunku do AF ale zostanie wynagrodzony obrazkiem. Ja prawdopodobnie zostawiam 50D właśnie do szybszych akcji, jednak jeśli musiałbym wybrać jeden z nich to byłoby to 5D - centralnym spokojnie takie sytuacje obskoczymy.
Szczerze nie wiem co więcej mam napisać, dlatego samych zainteresowanych proszę o zadawanie pytań jeśli czymś są zainteresowani ;)
Pozdrawiam
jak kiepsko z bocznymi to śmiało rób centralnym zostawiając sobie margines na kadrowanie w programie i już. Faktycznie boczne to porażka, ale da radę tylko z naprawdę silnymi kontrastami. obrazek - bajka :)
sluchajcie a ja mam takie pytanie
nie ukrywam mam maly dylemat i sam nie wiem na co sie zdecydowacbede wdzieczny za porade od kogos kto juz mial z tym do czynienia
mianowicie o jakosci obrazka 5dmkII kraza legendy - ze bardzo ladny, ze zywe kolory , ze piekna plastyka - i super ale ten AF ostudzil moj zapal
natomiast jak to przedstawia sie w 5dMKIII tzn - ze AF wymiata - to wiem , ale jak z obrakiem jak z jego jakoscia, plastyka , odwzorowaniem barw, glebia itd
czy jakosc obrazka jest lepsza niz w MKII , porownywalna czy moze ( nie daj boze ) gorsza
na serio bede wdzieczny za info