Odp: Monitory - porady, problemy itd. część II
Cytat:
Zamieszczone przez
slouON
A możesz mi powiedzieć czym w przypadku P232W ten komfort się przejawia? Tym 1 calem? Ciut szkoda mi 1tyś PLN dołożyć...
Dzięki!
Wiesz co zastanawialem się jak i ty nad monitorem do obróbki, zresztą kilka postów temu możesz znaleźć moje wypociny. Ale ile można... kupilem NEC p242w i... jest świetny. Nie męczy wzroku, czerń jest super. Brać.
24" w LR to nadal za malo :( więc looknij sobie na jakieś ekraniki w tej rozdziałce i na mniejsze a sam zobaczysz, że "wielkość ma znaczenie" - monitor to element zestawu który wymienia się co wiele, wiele lat więc może warto zainwestować :)
Miałem wziąść wczesniej tego SX 24", ale jak sobie pomyślałem ile będę musiał żonie tłumaczyć co i jak przełączać, dlaczego kolor jest taki jaki jest i czy samemu mi się zechce za każdym razie zmieniać ustawienia to zrezygnowałem z AdobeRGB.
Warto kupować NEC P242W? Czy jest coś lepszego 24" 1920x1200 w tej cenie?
Z tych dwóch monitorów może ktoś ma, miał i coś doda.
Potrzebuję czegoś lepszego niż LCD w laptopie, by zweryfikować barwy przed wysyłką do druku - sRGB.
Eizo FS2333
Dell U2412M
Czy jakby był jeszcze starszy z inną matrycą NEC P221W - rozdziałka pasuje - nie musi być Full HD.
Tu o nich, ale nie jestem specem w tych sprawach.
PRAD | Review Monitor Eizo Foris FS2333-BK
PRAD | Review Monitor Dell U2412M
Eizo FS2333 review - FlatpanelsHD
Dell U2412M review - FlatpanelsHD
Kupiłem - Eizo FS2333. Żona niezadowolona, bo obudowa wygląda jak z innej epoki, a wcześniej widziała tego Della u kolegi.
Testowe odbitki, które mam - w końcu widzę zieleń, na Laptopie Lenovo też z nie byle jaką matrycą matową 15,6" - 1680x1050 właśnie nie widziałem soczystej zieleni i miałem za małą saturację. Pilot do monitora fajna sprawa, bo szybko można rozjaśnić i przyciemnić ekran, bez grzebania w menu monitora.
Monitor nie za ciężki, ma uchwyt i łatwo się go przenosi. Obudowa wygląda tandetnie, ale nie to najważniejsze.
Slyszeliscie o nowym wypuscie Iyiama x2483HSU z matryca AMVA+ wiadomo cos o o jakosci tej matrycy, cena przystepna moze warto sie nim zainteresoawc.?
Monitor klasy "skrajne badziewie" oparty o matrycę typu "dno i wodorosty". Ale materiały producenta wyglądają pięknie, cena niska, więc znajdzie nabywców.
Czornyj !
Możesz mi przybliżyć temat ewentualnej kalibracji nowozakupionego SX2262. Pisałes kiedys ,że przy zakupie w Krakowie jest możliwość abyś go skalibrował.
A może jakiś inny monitor polecasz teraz w podobnej cenie?
Witam,
potrzebuje waszej pomocy.
Szukam 27calowego monitora do użytku domowego czyli internet film ale w szczególności na fotografie.
I teraz tak, mam wynalezione dwa modele
dell u2711 i
dell u2713h
jak my mi mógł ktoś podpowiedzieć który a może jeszcze coś innego ale w takim przedziale cenowym (2500PLN) raczej ciężko znaleźć 27 cali.
I teraz nie wiem który wybrać.
POMOCY!
I dzięki
mam w pracy dell 2711 - porazka, zafarby po prawej stronie po miesiacu uzytkowania, strasznie nierowne monitory. Doplacic troche i braz eizo bez dwoch zdan
--- Kolejny post ---
mam w pracy dell 2711 - porazka, zafarby po prawej stronie po miesiacu uzytkowania, strasznie nierowne monitory. Doplacic troche i braz eizo bez dwoch zdan