Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
Im ciemniej tym lepsze zdjęcia są z technologii obliczeniowej, znacznie bliższe tego co widzą oczy i gdy z ręki brak szumów.
jp
Najlepsze zdjęcia z "technologii obliczeniowej" są w całkowitej ciemności. Sprawdź. Zamknij oczy i śpij. Zobaczysz piękne obrazy ze smartfona.
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
1.to jest ostatni już bastion fotografii optycznej
Ten pociąg jedzie szybko
jp
W życiu nie widziałem głupszego, bardziej naiwnego i świadczącego o kompletnej ignorancji autora, zdania.
Jan Pawlak - w pracy obejrzałem na 24 calach, teraz w domu na 27. Nie widzę żadnej różnicy. Samsung nie dorasta do pięt aparatowi. Przede wszystkim kolory - Samsung dał po prostu sraczkę, tymczasem aparat dał fajną kolorystykę. Kontrast również dla aparatu. Zakres tonalny również na plus dla aparatu. Jedynie, gdzie Samsung mógłby w tym przypadku być na równo to ostrość zdjęcia, z tym, że zdjęcie z Samsunga jest lekko poruszone ewidentnie, natomiast aparat po powiększeniu zdjęcia jakość dał słabą.
Generalnie jest juz Samsung S23, wiec czas odswiezyc porownanie od poczatku.
Cytat:
Zamieszczone przez
don
Generalnie jest juz Samsung S23, wiec czas odswiezyc porownanie od poczatku.
Ale Jan jeszcze nie nabył (chyba):roll:
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Ale Jan jeszcze nie nabył (chyba):roll:
Oby nie...bo jeszcze po tym stwierdzi, że te 65 cali i 4K to za mało :mrgreen:
Musi szybko kupić TV 8K bo niedługo nie będą spełniały norm UE (zużywają za dużo prądu).
1 załącznik(ów)
Małe odniesienie do Audio, ale zasada jest podobna ;) Czyli S22 to jakby w świecie Audio chwilowe zachłyśnięcie się mp3. Jednak biorąc pod uwagę, że niektóre tłocznie winyli biorą materiał z mp3 daleko nie odbiegamy od tematu ;)
Załącznik 10651
Cytat:
Zamieszczone przez
mystek
Jan Pawlak - w pracy obejrzałem na 24 calach, teraz w domu na 27. Nie widzę żadnej różnicy. Samsung nie dorasta do pięt aparatowi. Przede wszystkim kolory - Samsung dał po prostu sraczkę, tymczasem aparat dał fajną kolorystykę. Kontrast również dla aparatu. Zakres tonalny również na plus dla aparatu. Jedynie, gdzie Samsung mógłby w tym przypadku być na równo to ostrość zdjęcia, z tym, że zdjęcie z Samsunga jest lekko poruszone ewidentnie, natomiast aparat po powiększeniu zdjęcia jakość dał słabą.
Dzieki.
Rozumiem że mówimy o #1100
Czy mógłyś szczegółowiej nawiązać do zdjęcia, z jakich punktów konktrenie wyciagasz które wnioski.
I czy piszesz o kadrze na tych monitorach czy o powiększeniu 100% gdy mowa o poruszeniu, ja tego nie widzę
Mnie kolory też nie pasują, w jpg są "przeładnione" chyba pod dyktando PRowców którzy wymyślili że da to większą sprzedaż, w dng nie ma tych "ulepszeń"
jp