Odp: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
a przygarnalbym jakis RFS 15-70/4 IS w gabarytach pokroju nawet RF 85/2. mozen nawet przemyslalbym jakis RFS 16-50/2.8 jakby cena nie mordowala (ten moze byc bez IS, jako potencjalny kit do R7 moglby nie miec sam stabilizacji)
.
To wszystko życzenia pod adresem Sigmy i Tamrona. Canon oddał to pole.
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
.
To wszystko życzenia pod adresem Sigmy i Tamrona. Canon oddał to pole.
tak jak mowisz. nie mam problemu z tym co pisze na obudowie, co najwyzej preferencje, zeby sie krecilo w dobra strone, a nie po zoltemu ;)
nie znam się ale wypowiem się - może z badań marketingowych wyszło że segment apsc ma mniejsze znaczenie dla klientów firmy canon (dla mnie jest nieistotny bo nie planuję zakupu - cytując klasyka "nie ma powrotu do czasów sprzed trzynastego grudnia", lub mniej klasycznie miałem dwa takie korpusy apsc - o ile ten pierwszy to mogę jakoś wytłumaczyć to ten drugi był już zupełną pomyłką bo mogłem po prostu kupić 5D i odpuścić sobie kilka lat poznawania słabej matrycy i jeszcze słabszego autofocusa i zakupu kilku obiektywów :) - nigdy więcej) więc nie wymagajmy cudów w segmencie apsc
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
nie znam się ale wypowiem się - może z badań marketingowych wyszło że segment apsc ma mniejsze znaczenie dla klientów firmy canon (dla mnie jest nieistotny bo nie planuję zakupu - cytując klasyka "nie ma powrotu do czasów sprzed trzynastego grudnia", lub mniej klasycznie miałem dwa takie korpusy apsc - o ile ten pierwszy to mogę jakoś wytłumaczyć to ten drugi był już zupełną pomyłką bo mogłem po prostu kupić 5D i odpuścić sobie kilka lat poznawania słabej matrycy i jeszcze słabszego autofocusa i zakupu kilku obiektywów :) - nigdy więcej) więc nie wymagajmy cudów w segmencie apsc
A ja nadal utrzymuję na chodzie mój zestaw M chociaż to już historia. Wielkość ma znaczenie a w systemiku M Canon na prawdę się postarał. Wszystko mieszczę w malutkiej torbie foto.
Nie wiem jak bardzo zwarte są korpusy APS-C pod RF ale dla niektórych wielkość to może być argument.