Jest jeszcze opcja wyłączenia VC i AF na maual.
Wersja do druku
a u mnie po pół dnia obserwacji ciągle taki sam poziom naładowania, więc dziwne.. Sprawdze na innym obiektywie.
kitajcy - Chińczycy (po rosyjsku)
Witam
Czy wie ktoś z was jak wygląda sprawa gwarancji u Canona? Czy polski serwis Canona respektuje tylko polską gwarancję, czy także europejską? Przymierzam się do kupna 6D i widzę, że jest spora różnorodność w tej kwestii u sprzedawców. Jedni dają 24 m-ce , inni 12 m-cy. Dzisiaj jeden sprzedawca powiedział mi nawet, że aktualnie Canon wystawia w Europie tylko jedną gwarancję europejską i nie ma gwarancji polskiej, czy niemieckiej lub np. hiszpańskiej.
Pozdrawiam
Ja nie zauwazylem problemow z rozladowywaniem baterii, sprawdzone dwie sztuki 6d w ciagu ostatnich dwoch tygodni. Ale podpinam tylko Canony.
Minęła noc, nadal 63%, VC i AF ON.
No wlasnie z Canonami problemu nie ma a pojawia sie z niektorymi sklami Tamrona 24-70. Czytalem na niemieckich forach ze bylo juz kilka takich przypadkow ze wlasnie ten duet Canon 6D + Tamron 24-70 stwarza problem. Na szczescie serwis Tamrona wymienia obiektyw na wolny od tej wady. Ja rowniez na to licze.
BTW. Ja nabylem swoj zestaw w niemieckim sklepie i byc moze byla jakas seria ktora wlasnie powoduje ten problem.
tomkod wymieniaja obiektyw czy robia upgrade firmware w szkle?
Przerzucilem porownanie z D3s na inny serwer bo speedyshare zablokowalo sciaganie dla zwyklych smiertelnikow ;) jakby ktos chcial zobaczyc...
porownanie.jpg - GigaSize.com: Host and Share your files
Nie wymieniają tylko kalibrują, chyba, że nowo kupione to ze sprzedawca się można ugadać. Producent nie robi takich akcji.