Odp: Sprzęt do ślubów cz. III
Cytat:
Zamieszczone przez
gavin
5dII z 35L i 5dI z 85 1.8
Sprawdź różnicę cenę 50d i 5d1. Grosze raczej, a obrazek z ff lepszy.
Śmigam takim zestawem+14.
50 ni w kij ni w oko:lol:
Pamiętaj o marnym lcd w 5d1, służy do sprawdzenia czy wykonałeś zdjęcie :evil:
wymień 50D na 5D i masz jak znalazł... sam korzystam z zestawu: 2x5Dclassic + 35/2 i 85 1.8 - praktycznie całą imprezę robię takim zestawem, czasami podpinam 14mm. teraz chce zmienić 35/2 na (i tutaj do wyboru): 35L, 35/2IS(jak się pojawi), sigma 35 1.4 - teraz jest wybór, jeszcze dwa miesiące temu byłem pewny 35L a teraz mam mętlik w głowie :D
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
kosdkp
Pamiętaj o marnym lcd w 5d1, służy do sprawdzenia czy wykonałeś zdjęcie :evil:
fakt LCD nie jest najlepszy, ale jak się dobrze przyjrzeć to można określić ostrość, oczywiście nie na 100% bo lekkiego chybienia AF-u nie zauważysz, ale już poważny rozstrzał jest do zobaczenia :)
Cytat:
Zamieszczone przez
KUBAwo
Przecież róznica w cenie Ci się zwróci na 1 ślubie...
Używane 5d chodzą po 3-3,5 tyś zł a 50D nawet jakbym sprzedał to kwota ok 1-1,5 tyś zł może nawet nie, więc musiałbym dołożyć 2000 do korpusu plus 1500 na obiektyw. To sporo.... w stopce masz 5D i 60D w jakiej konfiguracji obiektywów najczęściej pracujesz?
Cytat:
Zamieszczone przez
obcy21
fakt LCD nie jest najlepszy, ale jak się dobrze przyjrzeć to można określić ostrość, oczywiście nie na 100% bo lekkiego chybienia AF-u nie zauważysz, ale już poważny rozstrzał jest do zobaczenia :)
A niech Ci będzie:)
Do szybkiego sprawdzenia ostrości wrzuciłem magic lantern - szybkie powiększenie do 100% jak w 5d3/1d x. Miodzio.
Cytat:
Zamieszczone przez
borsuk555
Używane 5d chodzą po 3-3,5 tyś zł a 50D nawet jakbym sprzedał to kwota ok 1-1,5 tyś zł może nawet nie, więc musiałbym dołożyć 2000 do korpusu plus 1500 na obiektyw. To sporo.... w stopce masz 5D i 60D w jakiej konfiguracji obiektywów najczęściej pracujesz?
Odkad mam tez 5dII, 60d leży...ale śluby w zeszłym roku robiłem 28/50 na 5d, 85 na 60d - mniej więcej bo jak był czas to 85 na 5d było a 60d jako zapas w zasadzie. Plener tylko 5d.
A tak btw. to 5d jak się poszuka i ponegocjuje to da się spoko kupić poniżej 3k. pln - znam 3 osoby w tym siebie które nie zapłaciły więcej niż 2800 za stan bdb z przebiegiem poniżej 15000zdj.
Cytat:
Zamieszczone przez
KUBAwo
[...]
A tak btw. to 5d jak się poszuka i ponegocjuje to da się spoko kupić poniżej 3k. pln - znam 3 osoby w tym siebie które nie zapłaciły więcej niż 2800 za stan bdb z przebiegiem poniżej 15000zdj.
Z przebiegiem poniżej 15 tys. zdjęć? :shock: Biorę na pniu..
Cytat:
Zamieszczone przez
Kuba1
Z przebiegiem poniżej 15 tys. zdjęć? :shock: Biorę na pniu..
Szukajcie a znajdziecie :) Podpowiem, że każdy z nich był znaleziony na allegro.
Potwierdzam powyższe, trzeba trochę poszukać ale idzie dorwać jeszcze mały przebieg ;)
Co Wy z tym wyświetlaczem i servo w 5D skoro można go używać. Inna kwestia że czasami nie trafi. Robiłem pokaz kawalerii 5D z podpiętm 135/2,L własnie w trybie servo i mam bardzo mało zdjęć nie trafionych więc az tak już bym nie narzekał na to body. Trzeba nauczyć się wady zamieniać na zalety :D
Cytat:
Zamieszczone przez
KUBAwo
Szukajcie a znajdziecie :) Podpowiem, że każdy z nich był znaleziony na allegro.
Cytat:
Zamieszczone przez
RAFAL_PAWLEWICZ
Potwierdzam powyższe, trzeba trochę poszukać ale idzie dorwać jeszcze mały przebieg ;)
No, nie mam w tym doświadczenia z aparatami, ale trudno mi w to uwierzyć, bo brzmi to niczym historia o starym samochodzie od dziadka emeryta, który jeździł nim tylko od czasu do czasu. Większość sprzedawanych w Polsce to właśnie takie, bo tylko takie Polacy kupują - z "małym" przebiegiem i świecie wierzą w jego prawdziwość. Ciekawe jaki odsetek odsprzedających takie aparaty korzysta z usług odmładzaczy, bo w to że Polak potrafi przeprogramować pamięć, czy gdzie to tam jest zapisane, to nie wątpię. Nie takie rzeczy się tutaj robi na kolanie. :)