Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
gnd
Właśnie mam najnowszy firmware. Często używałem 100L i nigdy mi się to nie przytrafiło. Moze to nowy bug w tej wersji?
Jak na razie nie udaje mi sie powtórzyć błędu.
Powiem tak, miałem taki przypadek na 5d2 ale jak podpiąłem Kenko DG Pro pomiędzy body a 100L. Aparat zawisł i został jeszcze z podniesionym lustrem. Stabilizacja też wydała dziwny zgrzyt - więcej tego nie próbowałem.
Dziecko najgorszej premiery Canona jednak do czegoś się nadaje. Już kilku wielkich youtuberów zamieniło to co miało, na 6D2 (do vlogów).
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Dziecko najgorszej premiery Canona jednak do czegoś się nadaje. Już kilku wielkich youtuberów zamieniło to co miało, na 6D2 (do vlogów).
Oceniam go bdb. Dla amatorów i pasjonatów myślę, że nic więcej nie trzeba. W niektórych zastosowaniach komercyjnych można pomyśleć o wyższych seriach.
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Nie używają 4K? :lol:
A przy okazji https://www.youtube.com/watch?v=NAAx3rknFjk. Spójrzcie na przykład na 22:00 (siedzi na murku, może też być 1:00 dla niecierpliwych ;)). Co ciekawego widać (oprócz mory na koszulce) i skąd wiem, że to Sony? :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
A przy okazji
https://www.youtube.com/watch?v=NAAx3rknFjk. Spójrzcie na przykład na 22:00 (siedzi na murku, może też być 1:00 dla niecierpliwych ;)). Co ciekawego widać (oprócz mory na koszulce) i skąd wiem, że to Sony? :lol:
-Gdzie w twoim linku widzisz Sony ???
Cytat:
Zamieszczone przez
capo-di_tutti-capi
-Gdzie w twoim linku widzisz Sony ???
A jak pisałem o moire na koszulce to Cię nie zastanowiło? Sony zostało użyte do realizacji tego filmiku.
A w "zagadce" starałem się zwrócić uwagę na jeden z dość oczywistych powodów, dla którego vlogerzy wybierają Canona zamiast Sony. Jaki?
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
A w "zagadce" starałem się zwrócić uwagę na jeden z dość oczywistych powodów, dla którego vlogerzy wybierają Canona zamiast Sony. Jaki?
Ekranik wywaracany tył na przód z boku body.
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Ekranik wywaracany tył na przód z boku body.
Tyż. Ale próbuj dalej, bo ekranika nie widać na filmie. A co widać?
Najbardziej oczywisty powód to odchylany ekran (można go obrócić w swoją stronę a niewiele aparatów daje taka możliwość) i dpaf śledzący twarz w znośnej cenie ;)
Video w tym aparacie jest skrojone typowo pod amatorów. Vlogerzy nawet jeśli produkują profesjonalne treści to zadowalają się niezbyt zaawansowanym sprzętem.