Witam.To mój pierwszy post,od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem 350D.To moja pierwsza lustrzanka.Mam wiele zapału i trochę za mało talentu.Pozdrawiam.:wink:
Wersja do druku
Witam.To mój pierwszy post,od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem 350D.To moja pierwsza lustrzanka.Mam wiele zapału i trochę za mało talentu.Pozdrawiam.:wink:
Siewka!!!
Czuję się tu wyalienowany z rozentuzjazmowanego tłumu.
Canon AE-1 P, Canon 50mm f/1,4; Canon 135mm f/1,2; Canon 50mm f/3,5 Macro; Tokina 28-75mm f/2,8-4,3; pierścienie makro canon, lampa byle jaka.
Witam. Fotografią interesuję się od jakiegoś czasu, głównie astrofotografią. Canona będę posiadał za kilka dni, albo 350D lub 400D, a mam zamiar stosować go przede wszystkim do fotografii nocnego nieba :) W tej dziedzinie fotografii stawiałem już pierwsze kroki za pomocą refraktora 70/350mm oraz Olympusa C750UZ pozbawionego całkowicie obiektywu (gdy się spojrzy na aparat od przodu widać matrycę :mrgreen: ). Niestety dużym ograniczeniem dla mnie w tym aparacie jest podgląd wyłącznie na monitorze przez co bardzo ciężko ustawić ostrość. Z aparatu wyciągnąłem chyba wszystko co umiałem, dlatego teraz kolej na lustrzankę, wybór padł na Canona ponieważ pod względem szumów w przedziale cenowym 2000 - 2500 zł jest nie do przebicia :)
Oto 2 zdjęcia które kiedyś wykonałem:
witam:)
ciesze sie ze jest to forum - bo kopalnia wiedzy jak dla mnie laika :)
pozdrawiam wszystkich z Wrocławia i okolic :)
Witam wszystkich.
Skoro jest tu ten wątek, to się pod nim podpisuję:cool:
Forum przeglądam już od dłuższego czasu - głównie w poszukiwaniu w miarę wiarygodnych;-) opinii o sprzęcie.
Ale skutki (w postaci szkiełek) już są albo do mnie jadą... I chyba przez to, nadszedł czas cokolwiek się też wypowiedzieć:-)
Witajcie. Był tu kiedyś jeden taki agent pt. Il fuoco. Niestety nie miałem czasu przez ten rok siedzieć na forum - studiowanie za bardzo wciąga :/ .
Nie korzystam ze starego konta, gdyż maila na którego było ono założone już nie ma więc nie mam jak odzyskać hasła. Pozdrawiam
Witam :D jestem tu od wczoraj ale już mi się podoba i na pewno pozostanę tu na długo
Witam wszystkich...
Od jakiegos czasu bawie sie w fotografie... teorie znam, gorzej bylo z praktyka... (kasa i czas) teraz te problemy sie wzglednie rozwiazaly wiec mam nadzieje ze zaczne powoli sie wgryzac w temat i bede w stanie raz po raz rzucic jakies dobre foto do oceny
Witam wszystkich, zarejestrowalem sie juz jakis czas temu, miałem sporą przerwę w czytaniu forum, ale wróciłem do korzeni :grin:
Witam witam!
Przyszla tez kolei na mnie by wszystkich zacanonowanych przywitac;)
Tez mnie ta choroba dopadla;)Tak wiec yoool.
pozdrowka
Witajcie :)
Forum sledze juz od bardzo dawna, ostatio sie zarejstrowalem, no i pierwsze posty poszly...
Wiec wypadaloby sie przywitac :)
Pozdrawiam
StonEE
Ja również witam wszystkich canonierów! CB znam bardzo dobrze, ale jak dotąd korzystałem wyłącznie z innych forów.
Peace!
Witam wszystkich:) Jestem nowym dumnym członkiem rodziny Canon-Board. WITAJCE :)
Witam wszystkich.
Od dłuższego czasu przymierzałam się do lepsiejszego aparaciku i wreszcie udało mi się go pozyskać - więc wypada się zarejestrować na forum i uczyć uczyć od innych jak najwięcej. :)
Ja też się powitam - początkujący Canonier, wykazujący rosnące zainteresowanie fotografią :) Poza tym miłośnik astronomii, łażenia po górach, bilardu i rowerkowania. A tak w ogóle to studiuję elektronikę i telekomunikację w Tarnowie. To może tyle o sobie na początek, jak mawiał kaowiec z "Rejsu".
Witam Wszystkich Forumowiczów !!!
Od jakiegoś czasu śledzę wiadomosci na tej grupie, dzieki informacjom które mozna tutaj odszukać chyba sie troche dowiedzilem i zrozumiałem.
Obecnie dsyponuje sprzetem jak w stopce - na ktory zdecydowalem sie biorac pod uwage opinie, uwagi oraz moje mozliwosci i checi, plany .... po co i jak itd...
Mam juz kilka pytan na ktore pozwole sobie zalozyc watki.
Dzielenie sie doswiadczeniami jest w mojej ocenie nieocenione, jesli oczywiscie nie polega to na zbyt "subiektywnym podejsciu" i np. przekonywaniu kogos na sile do swojej racji.
Umiejetnosc sluchania innych to jest tez wazna cecha.
Pozdrawiam
marekk_ok
o. to ja też się przywitam, żeby nie było.
no.
peace, love & rock'n'roll. :D
Witam,
Po latach wracam do Canona!...tym razem 5D +35/1.4 i 70-200L IS.
Niestety z bólem pozbyłem sie właśnie analogowego Contaxa G2 z 21, 28, 45 i 90...analog stał się zbyt drogi i kłopotliwy..przynajmniej w relacji do cyfry :-(
Mam też kilka kompaktów i całkiem fajny SONY R1 - rewelacja jakosc/cena.
Fotografuje od wielu lat, ale nie mam już czasu na ambitną fotografię, bo musze go dzielić pomiędzy pracę, rodzinę i kilka innych zainteresowań...ale się trochę staram aby zdjęcia były z głową i sercem:-)
W każdym razie nie żyję z fotografii.... to tylko hobby....
to ja również się przywitam :D
Grzesiek "Nomad", pracuje jako operator DTP, obsługa plotera wielkoformatowego i takie tam ;)
Oprócz tego "bawie się" w reporterke (głównie koncertową) dla kilku portali muzycznych.
Sprzętowo kiedyś Eos 300, w momencie jak mi "zniknął" na jednym z festiwali kupiłem Eos 5 + Tamron 28-75 2.8 - nie żałuje. Do tego obecnie zestaw 2x 100 Ws + parasolki (zestaw "chińczyk" więc bez cudów). W planach był zakup 400D + 580EX, plany zmieniły się na zakup 40D - kwestia czasu ;)
Dodatkowo często robie na pożyczanym 350D, jakiś firmowych Olympusach E10, Canonach A95 itp. ;)
Moje wypociny (bardzo dużo mam na portalach, na dysku - nie mam czasu przenieść na sieć):
http://www.nomad.anv.pl/foto
http://www.flickr.com/photos/nomad_fh/ (w trakcie uzupełniania)
Witam (;
Jestem Kubą znanym czasem jako latarnik (; Mieszkam w Gorzowie Wlkp. i aktualnie jestem w klasie maturalnej. Zdjęcia robię prawie od roku, ale mam ich na koncie niewiele, gdyż koszta wywolywania zdjec na plyte mnie wykanczaja. Mam dwa analogowe body EOSa 5 i EOSa 1000F. Do tego cztery obiektywy - dwa Canony(28-105 3.5-5.6 USM i 75-300 4-5.6), Tamron 24-70 3.3-5.6 i Soligor 70-210 4.5-5.6 (;
W najbliższych planach (czyli znając moje szczęście, to za jakieś poł roku ;p) szykuję się na jakiegoś używanego 20d.
Forum przeglądam sobie od paru tygodni i postanowiłem się zarejestrować i zaczać udzielać ;p
Wilommen,
Ryszard Ochódzki - Polska !
Fotografia interesuje sie od ponad roku. Na forum trafiłem całkiem nie dawno :)
A ze focenie jest bardzo wciagajace postaram sie miec swoje drobne 0,03 PLN wkładu w to forum.
Pozdrawim
Witam,
Jestem nowym uzytkownikiem forum,ktory ma wiecej pytan niz odpowiedzi,wiecej watpliwosci niz pewnosci i byc moze wiecej checi niz umiejetnosci,ale...wszystko przede mna :-)
Tak wiec witam i mam nadzieje na "owocna" wspolprace"
:-)
Cześć ;-)
Witam,
po burzliwej przeszłości z różnymi systemami (począwszy od Zenita, poprzez różnej maści idioten kamera a kończąc na lustrze Oly'ego) zdecydowałem się przesiąść na jedyny właściwy:) system. I w tym miejscu chciałbym podziękować Wam - użytkownikom CB, bo to dzięki Waszym opiniom, po paru miesiącach przeczesywania tego forum (często do późnych godzin porannych:)) zdecydowałem się na tą zmianę.
Fotografią zajmuję się od kiedy tylko pamiętam, natomiast bardziej świadome "focenie" rozpocząłem jakieś 2 lata temu, kiedy to dostałem propozycję robienia zdjęć dla pewnego portalu. W chwili obecnej, drogą awansu i obowiązujących od niedawna w kaczkolandii przepisów zostałem mianowany "naczelnym" w tym samym serwisie, co nie zmienia faktu, że większość wolnego od pracy za biurkiem czasu poświęcam na foto.
Pozdrawiam,
witam wszystkich
kompüaktowalem przez chwile, po roku kupilem 30D plus 50mm
mam nadzieje ze wyjdzie to mi na dobrze hehehe
pozdrawiam forumowiczow
Niech bedzie pochwalony...
To tak w kwestii formalnej. Natomiast w nieformalnej, to mam nadzieję dużo wiadomości stąd wynieść, hehehe. Tylko sie spiszcie! Chce być miszczem świata w te klocki! hehehe.
hej jestem nowym użytkownikiem canona
i mam nadzieje że duzo sie dowiem o nim od was+
pozdrawiam :cool:
Witam,
od kilku miesięcy mam 30D i jakis czas Olympusa 5060. Przed wizytą nieznanych sprawców używałem analoga Nikona. Ostatnio niestety pstrykam :( zamiast robić zdjęcia. Mam nadzieje że sie to zmieni na lepsze.
Witka :)
Od kilku dni, jestem posiadaczem Canona EOS 400 D . Praktycznie zaczynam dopiero swoja przygode z fotografowaniem i mam nadzieje, ze wyniose z tego forum duzo przydatnych informacji.
Pozdrawiam
przygode z fotografia zaczalem dosc dawno. Na poczatku byly 'potatowe' zenit, lubitiel, pentacon six + obiektywy, lampy itp itd. No i oczywiscie nie opisane emocje towarzyszace pojawianiu sie obrazu na papierze zanurzonym w wywolywaczu.
Pierwsze zetkniecie z fotografia cyfrowa, to tez aparat tatowy - Minolta Dimage S304.
Moje wlasne, to analogowy EOS 300 z gripem (sprzedany) i obiektywami tamrona 28-80 (sprzedany) i 70-300 (tego mam do dzis), EOS 350D (sprzedany) z kitem 18-55 (sprzedany) i Sigma 18-200 (sprzedany), wreszcie przyszla kolej na 20D, 17-40 i 70-200. Bylbym zapominial, od paru lat jest jeszcze A70 niedawno uzupelniony o obudowe wodoszczelna...
Fotografuje glownie w podrozy, ale lubie tez pobawic sie troche 'w domu'.
na CB zagladam od jakis 2 lat, ostatnio coraz czesciej. Dzisiaj postanowilem sie zarejetrowac, wiec chyba najwyzszy czas powiedziec sakramentalne:
"DZIEN DOBRY"
jak wreszcie uda mi sie zrobic jakies dobre zdjecie, to pokaze... ;-)
Witam wszystkich - oficjalnie.:mrgreen: Nieoficjalnie jestym starym bywalcem. Zaliczone 2 zloty w Krakowie.:lol:
Witam!
Cóż tu więcej pisać?
Pax Vobis!
Witam wszystkich CANONIERÓW i innych użytkowników forum.
Szkoda, że tak późno tutaj trafiłem. Sprzętu C używam od 2003r. 500N
Wcześniej w 1988 Zenit ET po nim 12xp. 2005 S1 IS i od września tego roku 400D.
Jednak lustro to lustro tym bardziej C :lol:
Od dawna jako niezarejestrowany aż w końcu się przełamałem i zarejestrowałem, więc czas na sakramentalne:
"Dzień dobry"
Znamy się mało, więc może parę słów o sobie na początek...
EOS400D, 70-200 f/4 L USM, 50 f/1.8, kit(przeważnie w torbie - w najbliższych planach 17-40 f/4 L USM, w dalszych coś szerszego i dłuższego)
Fotografuję prywatnie dla przyjemności wszystko co się rusza i co się nie rusza ;-)
Nie dorobiłem się jeszcze swojej strony z galerią ale pracuję nad tym, może nie długo coś wymodzę, to się poddam krytyce :-P
Pozdrawiam!
No to i ja sie przywitam.
Czesc !!
Przesiadam sie z Nikona D200 na EOS-a 5D.
Mam nadzieje ze to bedzie dobra przesiadka ;)
Czas pokaze, rowniez jak poprzednik dosc dlugo
bylem niezarejestrowany.
Pozdrawiam
A ja jestem zarejestrowany od dawna, a dopiero teraz pisze..
kilka razy probowałem ale coś nie poszło..
Pomijając zenita, zacząłem od Canona i tak juz zosało, a kiedy to było- sam nie wiem- dawno temu.. Teraz cyfra i parę dodatków..W tamtym roku skończyłem studia i na jakiś czas wybyłem -jak wielu młodych i nie tylko..
Teraz praca, praca i wolne wieczory..
Witam wszystkich..
Dzisiaj tarafilam na forum , na razie glosu zabierac nie bede, chcialam sie tylko serdecznie z wami przywitac:)
co tu dużo pisać ... witam :)
Witam, dopiero zaczynam przygode z fotografią.
Aparat na początek kupiłem 300d z kitem.
Mam nadzieje, że wyniose z forum dużo przydatnych mi informacji.
Damian
Witam :)
Od niedawna jestem właścicielem canona 350d+KIT.. jeszcze raz CZEŚĆ :mrgreen:
Witam drogich forumowiczów...
Dzień Dobry!
Witam wszystkich forumowiczów.
Nadszedł czas, aby wejść w Canona świat.
Dopiero zaczynam przygodę z lustrzankami i mam nadzieje ze pomożecie mi poznać ten system dSLR.
Pozdrawiam
Witam serdecznie,
Od pewnego czasu poczytuję CB i może wreszcie nadszedł czas coś popisać:)
Fotografią zajmuję się typowo amatorsko… kiedyś były Zenity teraz 350D i plecak gratów…
Pozdrawiam!
Zgodnie ze zwyczajem
Witam Wszystkich!
Pozdrawiam
Cyku
a czekalem az sie ten watek sam znajdzie :P
fotografie traktuje amatorsko i jako spedzanie wolnego czasu a zarazem odkrywanie nowych mozliwosci.
Czesc wszystkim
W takim razie i ja witam wszystkich :)
Fotografuje równierz amatorsko. Do niedawna miałam długa przerwę z braku aparatu, ale juz jest i mam nadzieję przywrócić do życia to hobby.
Aha, czy ktoś mógłby zajrzeć na http://www.canon-board.info/showthre...t=26826&page=5 i dopomoć?
Byłabym wdzięczna :D
Pozdrawiam gorąco
I ja witam wszystkich trochę po tyle , bo jestem tu już od pewnego czasu ,ale tak jakoś wyszło,pozdrawiam :)