a dzięki ,musz kupić jakąś osłone przeciwsłoneczną i obiektyw z lepszymi powłokami :-D ,dlaczego zdjęć w bieliźnie nie wstawiacie ?
Wersja do druku
a dzięki ,musz kupić jakąś osłone przeciwsłoneczną i obiektyw z lepszymi powłokami :-D ,dlaczego zdjęć w bieliźnie nie wstawiacie ?
wstydzimy się ;)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
bliki faktycznie fajne
A takie jeszcze mam :)
pozdr.
Prosiliście o bieliznę to macie
czemu jedna fota :P
Tak testowo na wybadanie zapotrzebowania :)
A można spytać na jakim szkle cykane foty ? i jakie parametry ?
Za to o body można powiedzieć krótko że zdecydowanie przeważało 5D. A na drugim biegunie była lampa błyskowa, która tyrała jak wół roboczy za 39zł o ile dobrze pamiętam :)
To ja tylko mam taki słaby aparat :/
PS.
kupował ktoś coś w tym sklepie:
http://www.fotoaparaciki.pl/
Ewentualnie gdzie w łodzi jest jeszcze jakiś ciekawy sklep foto ? oprócz tych w marketach ;)
Fotoaparaciki to jeden z niewielu sklepów, w którym prawie cały asortyment Canona jest na półkach. Ceny też niezłe. Morfi, nie aparat robi zdjęcia tylko fotograf a druga sprawa to obróbka zrobionych zdjęć. Zresztą był też trzy albo i czterocyfrowy Canon a zdjęcia z niego są w tym wątku i na 100% nie odróżnisz ich od tych z 5D :)
jeszcze kilka moich :-D
http://img193.imageshack.us/img193/7333/111ohlr.jpg
http://img219.imageshack.us/img219/8494/27486342.jpg
http://img207.imageshack.us/img207/2779/211a.jpg
widać że originalny różowy kolor tuniki modelki nie za bardzo nam pasuje ,kolejna wariacja kolorystyczna ,czy piątki mają takie rozbiegi w oddawaniu kolorów :mrgreen:
Trochę ode mnie
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
"piątki" mają straszne rozbiegi co widać poniżej :mrgreen:
Pozdr.
Przemek_PC, i taka odp. satysfakcjonuje :)
Świetne foty Panowie
Takie jedno bs ;)
dorzucę co nieco
To ja też jeszcze jedno :)
Pozdr.
To pierwsze ode mnie ;]
Podsumuje sie na razie:
moze cos pomiksuje pozniej, ale teraz motosport na tapecie ...
no, no... a kto się odważy i wrzuci fotkę prosto z aparatu? bez obróbki ;) tak dla porównania i wujka amatora :)
O, w koncu sie zebrala :P
Proszę ;)
Pozdr.
barman_pl ZUCH chłopak z ciebie, proszę o więcej takich zdjęć
barman_pl, THX :) bardzo fajny przykład podałeś :) jak możesz to wrzuć jeszcze coś :)
barman_pl a moglbys uchylic rabka tajemnicy o obrobce? PS czy suwaczki w LR? Dobrego tutoriala moglbys z tego wykonac :P
90% zrobione w LR suwaczkami na wyczucie - Niestety przepisu nie posiadam na to... W sumie metodą prób i błędów... w PS tylko miejscowe korekty - rozjaśnianie, ściemnianie i ostrzenie + oko ;)
pozdr.
Fajny efekt jest tych prób i błędów, w sensie że widać przed i po.
Pozdrawiam.
I na tym przykładzie widać, że ostrość zdjęć prosto z puszki nie jest tym co widzi się w galeriach typu "C85/1,8 - najlepsze zdjęcia" a sporo ludzi myśli, że kupując dane szkło od razu uzyska super ostrość a tu figa i zaczyna sie wylewanie żalu na forum a wystarczy suwaczkami w programie pogmerać i już jest super ostro :)
Przemek_PC, bardzo mądre słowa... teraz jestem świadom że dobra fota to nie tylko aparat i szkło :) fakt że lepszy sprzęt pomaga... ale suwaczki przy obróbce... dużo dają :)
Teraz mam inne podejście do całej sprawy :)
już mogę pisać znowu :-D
Morfi, nie tylko suwaczki i sprzęt, mam kilka fot z tego samego spotkania co barman ale już na etapie robienia zdjęcia są źle skadrowane i o ile technicznie da się osiągnąć wysoki poziom to jako zdjęcia ze względu na kompozycję odpadają w przedbiegach. Kolejność "ważności" według mnie to: fotograf, sprzęt, obróbka przy czym na pewnym poziomie sprzętowym w warunkach studyjnych jakość sprzętu ma mniejsze znacznie bo ISO 100, przysłona f8-f11 czas 1/125. Nie myśl więc, że Twój 450D nie da rady, da radę o ile Ty dasz radę :)
Mając starego olympusa C-770... dużo osób twierdziło że foty mimo wiekowego aparatu są dobre :) cieszyło to bo człowiek głównie przykładał uwagę do tego by były one ostre i ciekawe ;) teraz wiem że brakowało mi teorii o tym jak focić i co... teraz trochę praktyki i widzi mi się że dam radę ;) reszta to PS ;)
Mam pomysł na spota ale to jak będzie choć trochę na plusie ;)
Weźcie poprawkę na to, że z niczego się cudów nie zrobi ;)... Materiał wyjściowy też musi być dobry jakościowo żeby osiągnąć odpowiedni efekt... Poniżej macie cropa 100% z tego porównawczego zdjęcia które dałem poprzednio ;)... Jak widać jest dość dobrze, więc było z czego wyciągać ;)
I jeszcze dwa ode mnie przy okazji ;)
Pozdr.
bardzo ładnie oczy podciągnięte :) można by się zakochać ;)
no to kiedy następne spotkanie ? :-D ,jedna modelka już się nie może doczekać :-D
pokaz modelke - moze sie dzieki temu ekipa szybciej zbierze ;)
ide chyba cos do fot usiasc - w pracy nudy wiec cos sobie obrobie ;]
no przecież widzeiliście i fotografowaliście :-D ,tylko teraz może zakres pozowania zwiększy :-D
Ja oczywiście obecny :mrgreen:
Pozdr.
a o której mowa ?
były dwie ,tak że masz 50% procent że trafisz jak strzelisz w ciemno :-D , po prostu wiem , ze modelce bardzo się nasze spotkanie spodobało :-D
a efekty jeszcze bardziej :-D
Gdyby coś ktoś był chętny na studio to http://canon-board.info/showthread.php?t=72106 ;]