ta poprawiłem sobie te gdzie wcięło jedną warstwę i nie równo jest
ciężko jest robić studio sesje tego typu , w pewnym sensie pomysł jakiś częściowo to rozwiązuje i ułatwia ale czasem różnie to wygląda
Wersja do druku
ta poprawiłem sobie te gdzie wcięło jedną warstwę i nie równo jest
ciężko jest robić studio sesje tego typu , w pewnym sensie pomysł jakiś częściowo to rozwiązuje i ułatwia ale czasem różnie to wygląda
no fakt będę tu mniej wrzucał ;]
teraz nieco inny temat , wieczór panieński ;]
269.
270.
271.
272.
Ostatni set po prostu mega!
Coś złego się stało ze skórą pani na 272 pozatym BARDZO przyjemne zdjęcia :)
Świetne zdjęcia, bokeh robi mocne wrażenie tutaj. Jak świecone było?
bokeh tym razem jest fake , nie mam i tutaj warunków żeby przy takiej sesji "zrobić" go
kolego , te foty maja 800px , ile razy można pisać że skóra na takich poglądówkach wychodzi inaczej ;] , nie mówiąc o tym że wystarczy rozświetlić mocniej o 1-2EV a efekt się potęguje
okta i 3 kolorowe lampy
272 Bardzo ciekawa :)
Ło, ale fajowo!
Jedyne co mi się rzuca to to, że prawa stopa jest większa, pewnie z powodu szerokiego kąta. Ewentualnie kombinowałbym jeszcze ze wzmocnieniem kontrastu światła spotowego, żeby było bardziej sceniczne/policyjne. Tak mi się kojarzy, może byłoby fajniej. Ale i tak jest fajnie :P
tzn został użyty szeroki ale w sumie nie widzę żeby było przerysowane nic , może min. , inne wrzucę bo efekt przerysowania tam chciałem uzyskać właśnie
rewelka
pierwsze skojarzenie- "Jetsonowie" :P
Nawet nudę i tandetę w takim wydaniu można polubić :)
Eleganckie to nowe foto :]
no comments!
274-dla mnie za ciasno; 275 -jest radość:)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
teraz jeszcze tak patrzę szklane ręce i od nad pępka w dół ciemno i tak brudno - ale to moje takie- ogólnie fajnie jest i te kobitki...;p
to oczywiście o prawym zdjęciu 275- wsadzałbyś osobno;)
wiem wiem ciemno ale chciałem żeby więcej światło było na twarzy , żeby ją podkreślić
ciasno bo w studio za dużo plaży to ja nie zrobię ;p
274 za dużo lewej strony.
maly powrot do slubniaczkow
276.
277.
278.
279.
280.
281.
282.
283.
276 - Lustro ustawiane, czy miałeś farta że trafiłeś w moment w którym jeszcze sobie go nie ustawiła tak żeby to ona widziała siebie, a nie ty?
Ale szumi ten nikon :mrgreen:
Nie no pierwsze 3 super(276-278), 279 - widac ratowanie przepałów z twarzy, 280,281 normalne tylko dobrze powyciągane, na kolorowo, 282 fajne bo przez szybę ale ujęcie coś mi się nie widzi do końca... 283 super.
Ewidentnie B&W rządzą w tym secie!
lustro nie bylo ustawiane
jakie przepaly na twarzy ratowane ? ;] , tzn nie trafiles heh
279, 280 - coś jest nie tak z kolorem skóry, leci trochę w brzydki pomarańcz.
nie podobaja mi sie z canona wyciagales lepsze
tak ma byc, w cieplej tonacji , nie mam zamiaru usrywac sie za przeproszeniem do smierci z idealnym kolorem skory ktory u kazdego bedzie inaczej wygladal ;]
zwlaszcza za tak samo obrabiam ale spoko :mrgreen:
obrobka stala sie dla mnie drugorzedna
no moze wlasnie dlatego - zdjecia z nikona obrabia sie inaczej, a dodam od siebie, ze są strasznie "płaskie", "plastikowe".
Kiedyś wyglądało to u ciebei znacznie lepiej - pamietam zdjecia z 5d i 135 L + ciekawe kolory = fajnie, a teraz jakoś straciło to swoj urok
Oj, dajcie już spokój z tymi bzdurami, że "zdjecia z nikona obrabia sie inaczej".
282 - fajnie, przestrzennie ;)
To nie jest ciepła tonacja, to jest brzydki pomarańcz. Czasem takie coś mi wychodzi przy żarówkach energooszczędnych i kolorowych ścianach.
Źle to ująłeś - zdjęcia ty obrabiasz tak samo. I to właśnie zauważyliśmy :)Cytat:
zwlaszcza za tak samo obrabiam ale spoko :mrgreen:
obrobka stala sie dla mnie drugorzedna
/ciach/
kolego bzdura niestety , zdjecia obrabia sie tak samo ;]
Ach te klapki na oczach :mrgreen:Cytat:
i jakos nie widze tych roznice w wypadku wspomniango 5d i 135 a tego czy teraz foce
Mnie się te ostatnie kolorowe podabają bardziej niż te BW. Nie wiem, ale jakieś takie ładne są.
Dla mnie tak ma byc , w sensie koloru. Przerabialem kilka profili na ten kosciol i staneglo na tym bo w takiej formie mi pasuje. Jak zwykle nie wnikam kto jaki monitor ma byc. Naprawde , lubie dyskutowac , ale w kontescie koloru skory mam juz naprawde dosyc ;]. Balans nie byl ustawiony "poprawnie" jesli o to chodzi.
tak , zle napisalem mialo byc obrabiam ;]
heh nie klapki na oczach tylko jest jak jest czego czesc nie moze przetrawic ;] , i tu tez pass bo ile mozna o to samo bic piane , mi 2 lata starczylo bo chyba tyle bylo tego heh
poki canon nie zacznie robic aparatow z af poty nie wroce :mrgreen:
Nie wiem jak z obróbką, ale przejście z Canona do N widać na twoich zdjęciach, nie tylko ślubnych, również koncertowych i innych :)
Taa juz wszyscy klienci dopatruja sie koloru skory. Tu za pomaranczowo, tu za fioletowo.. Ludzie co Wy gadacie? W praktyce nikt z kupujacych zdjecia nie bedzie dochdzic czy kolor jest ok, czy moglby byc ciutek bledszy.. ehh. Teoretycy. MM-architekci ma bdb zdjecia, roznica moze i jest w porownaniu do C ale co z tego? Gdyby nei bylo porownania to tez by byly zle?
W sumie to jest forum fotogaficzno-sprzętowe nie ślubne, więc wytykanie takich rzeczy to ma sens ;] Więc w sumie można by powiedzieć że kadry są ok, a reszta jest mniej ważna więc zdjęcia są ok :)
Widać, głównie w cieniach, 5D to jednak ma charakterystyczny obrazek :) O 135L nie wspomnę :)
Kurna musial bys mi naprawde namacalnie pokazac zebym dojrzal roznice ;]
Ile ludzikow tyle wytykania bedzie jak to ladnie ujales ;]
Dokładnie, skóra wpada w "dziki" pomarańczowy kolor, - wychodzi też żółta "sraczka", nie wiem czy masz włączone odszumanie w puszcze ale skóra wyszła jak potraktowana chamsko blurem. Tego nie było na zdjęciach jak robiles canonem - cofnij chociazby do 17 strony tego watku i przesledz. Nie chce już przywolywac tego, ze 5d zupelnie inaczej "rysuje" i jak kolega wyżej wspomniał również w cieniach widać dokładnie różnice. Z canona obrazek jest taki "gładki", "miękki" a nikon wyrazisty, jakby "wyostrzony".
Jedno jest pewne - nieswiadomosc to piekny stan wiec trwaj w nim jak najdluzej skoro nie widzisz roznicy.
Pozdr
Zadziwiacie mnie ile jestescie w stanie z 800px fotek wydobyc informacji :D
No nic kazdy trwa w swojej swiadomosci ;]
diabeł tkwi w szczegółach :D
ktorych tu wlasnie nie widac przy krojeniu z 4200px na 800px ale spoko :D
czy Ty powaznie nie widzisz roznicy w zdjeciach, ktore wrzuciles ostatnio a tymi ze strony 17 Twojego postu?? 800px wystarczy w zypelnoscie zeby zobaczyc co trzeba...
troche stare czasy heh , tak czy owak sa inne bo inaczej obrabialem a nie inna pucha robilem , i raczej wiem o czym mowie bo widze jak wtedy to robilem a jak teraz robie :D