to może sobie upomnienia na priva wysyłajcie ;)
312
Wersja do druku
to może sobie upomnienia na priva wysyłajcie ;)
312
Przepiękne te ostatnie kadry z myszołowami. Gratulacje!:)
coś zjadło 312
a tak w ogóle - dobre ujęcia
może imageshack coś przyblokował, jak do rana nie puści to poprawię
312 super:shock: gdzie ci sie udało uchwycic te ptaki?
długo czekałeś na te myszołowy? przypadek czy cierpliwość?
ostatnia seria rewlacyjna:-), musisz je dobrze karmić, że tak zlatują i pozują:D
315 można było syfiki ze śniegu powymazywać :P
Już jest równo, dobrze. Teraz nas czymś zaszokuj, zadziw, zaskocz :D
syfki, ha ha ha
317
piękne fotki :-), 315 i 317 wymiata:-)
Myślę, że pora Ci już kamerę włączyć - Puchalski i te klimaty... ;)
:-D;-)
320 Zdjęcia które pokazuję w są efektem wczorajszej 8 godzinnej zasiadki
Piękne zdjęcia.Gratuluje i podziwiam za wytrwałość,zwłaszcza że ostatnie dni nie należały do najgorętszych.
Pozdrawiam.
ladne bardzo
No już nudno, pomimo że foty dobre.
świetne zdjęcia (jak zwykle):smile: ale najlepsza jest fotka sójki:smile:
witam widzę bardzo fajna foty możne nie będę wyszczególniał które są według mnie najlepsze bo by to troszkę zajęło pozdrawiam
jak juz wyzej napisali , robi sie nudne te ogladanie caly czas tego samego gatunku , schowaj do szuflady reszte i pokazesz latem , lepiej sie bedzie je ogladac :) duzy plus za to ze padliny nie widac :)
pozdr.
SC
322 Myszołów
Invisible halfpipe :D
ależ ja Ci zazdroszcze tych widoków, zdjęć
odnośnie wszystkich zdjęć w tym wątku:
widać w nich pasję, zacięcie, wytrwałość i niezłe umiejętności. Są bardzo dobre.
Mój poprzednik b.dobrze napisał - masz zacięcie, 8 godzin w zasiadce! ;) Efekty wszystko rekompensują. Lubię oglądać Twoje fotografie, dobrze że dbasz o wątek :) Pozdrawiam
325 Jastrząb
czuję się obserwowana... nie boisz się ich?
żeby nie było, podobają się :P
proponuje abys reszte zdjec myszakow pokazal latem :) jak juz sam zauwazyles to gdzie nie zerkniesz to wszedzie myszaki :)
zdjecia oczywiscie jakosciowo jak i akcjowo swietne ,ale czuje przesyt tym gatunkiem :)
A powiedz ilu baterii używasz i jak się z nimi obchodzisz, że wytrzymują 8 godzinne siedzenie na mrozie?
Ile zdjęć klapniesz w tym czasie - jeśli można wiedzieć?
Zdjęcia rewelacja!
używam gipa, w którym mam dwie baterie, przy -20stopniach po 8 godzinach mam jeszce wg wskazań body 1/3 stanu baterii, jadąc oczywiście z włączoną stabilizacją, co do ilości zdjęć to jak jest co robić to nawet 16gb rawów, przeważnie a zwłaszcza ostatnio gdy drapole ze wschodu poodlatywały 4gb wystarcza.
Jak latem będę czaple katował to mi napiszesz żebym na zimę zostawił:?::-D
Generalnie wrzucam zdjęcia na bieżąco nie wstawiam zdjęć z szuflady. Jak robię drapole to są drapole, jak się ociepli będą ptaki błotno-wodne i drapieżniki oczywiście :-D. Jeszcze kilka wypadów mam nadzieję na myszaki zaliczyć do końca tej zimy więc jak będą jakieś ciekawe foty to pewnie pokażę:). Potem przesiadka na inne gatunki.
Foty świetne, robisz z TC czy bez ?
Fotki ptaków ciekawe, pewnie trochę przyczajki było.
Usunąłeś exify i nic nie widać.
Czy to C100-400 + TC1.4?
światna galeria i niesamowita cierpliwosć! najfajniejsza jest niedawna seria z walczącymi drapieżnikami
Jestem pod wrażeniem niektórych kadrów, miło na coś takiego popatrzyć
ja generalnie szkuję się na ptaki wodne ale miejsce do którego jeżdżę jest jescze skute lodem i jest pełno śniegu no i nie ma ptaków, dlatego by nie wychodzić z wprawy, razem z kolegą zmontowliśmy wabik dźwiekowy na maluchy i u niego na działce wabimy dźwiękiem, właściwie sprawdzamy skuteczność tej metody , jak na razie na dżwięk dobrze zareagowały bogatki które wysypaniu ziarna i zapodania śpiewóę stawiły się w dość licznej grupie, oraz 2 modraszki z których jedna zaczęła dziobać głośnik z którego wydobywał się śpiew. Generalnie działka kolegi jest zasobna w ptaki wróblowe oraz dzięcioły więc jest na czym poćwiczyć. Czasem odwiedza go zimorodek oraz dudek, słyszał też w pobliżu puszczyka :)
326 Prawie jak Tukan :) (Grubodziób)