Zafundowałem sobie 24-70/2,8 L ;)
Wersja do druku
Zafundowałem sobie 24-70/2,8 L ;)
A ja się tam nie chwalę co mam nowego.
Pochwalę się za rok konkretami 8-)
No przecież:Cytat:
Zamieszczone przez bebop
;)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Przecież ja się kiedyś wykończę ;) 24-70 było mało to jeszcze 100-400 do komletowałem :P
A Praktiki MTL50 to nie doczytales w tym zestawie co podalem? :roll: .Cytat:
Zamieszczone przez bebop
Ale kilka szkiel bedzie tez z 20D uzywane... np 135 2.8 z pierscieniami makro, 85 1.5 jako portretowy no i 300 z TC 2x jako snajper ;)
No no, masz tempo... akurat 24-70 i 100-400 ja też kupiłem prawie pod rząd, ale u Ciebie do tego jeszcze niewiele wcześniej 1D... ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Auwo
A ja skromniutko: TC 1.4x :)
muflon - a już mi po głowie 16-35 zamiast 17-40 łazi ;)
Burżuj :mrgreen: Mi też łaził, łaził i w końcu poszedł sobie. Dokładniej, poszedł sobie w momencie, w którym spojrzałem przez wizjer 1D z podpiętym 24-70@24 :)Cytat:
Zamieszczone przez Auwo
no to jeszcze tylko zdjęć brakuje... niezmiennie ;)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Makro nie chce mi sie robic - dla zabawy pierscienie kupilem. A zdjecia sa... na kliszy... ktora jest w aparacie jeszcze :p (napisalem ze to zakupy z meisiaca czasu, Praktike mam 2 tyg).Cytat:
Zamieszczone przez bebop
Pozostale moje zdjecia latwo znalezc choc updejtu dawno nie bylo bo nie mam czasu na babranie sie w htmlu :(
dobre, dobre, muszę zapamiętać. albo do sig'a sobie wstawię. poważnie :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
no to prawie jak galeria we flashu - lepiej nie ruszać... :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
No i marzenie się spełniło...
Paczuszka dotarła cała i zdrowa :D
Nowy nabytek:
1D MkII N ( jeszcze ciepły:D )
100-400 L IS USM
24-105 L IS USM
85 1.2
<jupi> :D
No to w plener...
Wybaczcie, nie będzie mnie z 2 tyg ;)
Nara
No i zaliczylem opad szczeki, kolejna "jedynka" na forum. Milego uzytkowania sprzetu i ni zapomnij napisac pare slowek na temat uzytkowania sprzetu jak wrocisz z tego 2-tygodnioweo plenerku :DCytat:
Zamieszczone przez marcingreen
niezły pakiecik :-) dopinguje to do grania w totolotka :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Polaco
marcingreen - witaj w klubie ;)
ej, wlasnie. dzisiaj kumulacja.
a w paluszkach rybnych frosti mozna wygrac 10 tysiakow.... moze na 85/1.2 starczy. :D
Wiesz @muflon - po dzisiejszym pstrykaniu, mi też poszedł :)Cytat:
Zamieszczone przez muflon
No i stało się :DCytat:
Zamieszczone przez marcingreen
Zachciało sie komuś żartów :rolleyes: :D
'Jedyneczkę' już odesłałem bo mi się nie podobała... ;)
Ale kiedyś sobie znowu kupię :D
Sorki Polaco za obicie szczęki :D
dodam że to gupi żart był :D
Sumienia nie masz:D , a dowcipy to nie ten wątek.
Dokupiłem szkło marzenie - 135/2L - w wyśmienitej, o prawie 200usd niższej od rynkowej, cenie. Ale się kurtka na wacie cieszę :) Już wysiaduję przed domem oczekując paczki z za wielkiej wody :D
To info to też z serii "dobry żart"Cytat:
Zamieszczone przez Auwo
Robson01 - akurat ja w tym temacie nie żartuję ;)
Auwo, w takim tempie niedługo dobijesz do 600mm - a wtedy moje szaleństwo zabawkowe będzie przy Tobie o, takie malutkie ;-)
Kurcze, a ja tak dawno sobie już nic nie kupiłem :( i co gorsza nie mam nawet co kupić jakbym chciał...
To tak jak i u mnie - kupilem samochod i skonczyly sie pieniadze ;) Gdzie jest moja wyplata kurde? ;)
Ba, pieniądze to mam, ale pomysłów brak. Albo serca, żeby wydać tyle kasy na 100-400 ;)
Zresztą, te samochody strasznie dużo kosztują :|
muflon - wiem kto ma za dobre pieniążki 500/4 L IS - może dla Ciebie być przydatne :)
Do 600 raczej nie dojadę - nie mam zapotrzebowania, ale 200/1,8 L już mi po główce chodzi...
Sprawdza się przysłowie o apetycie ;)
Nawet nie próbuj... żona też podczytuje forum czasami i widząc takie teksty może się w końcu zdenerwować...Cytat:
Zamieszczone przez Auwo
(a za ile? :mrgreen: )
A za 14k pln ;) - jak na PL to chyba przyzwoita cena.
źle zrobiłeś - zobaczysz jak niewiele są warte te szkła, które już masz. Szykuj kase na 35/1.4L :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Auwo
To ja poczekam aż złotówka spadnie do 3PLN/1CHF :mrgreen: A tak serio, przymierzyłem się do takiego obiektywu we wrześniu w Lozannie... ciężki i wielki - nie sprawdziłby się w moich warunkach (z ręki). Owszem, porządny statyw, Wimberley etc... ale założyłem sobie że w te klimaty wejdę dopiero, gdy zacznę się zajmować robieniem zdjęć na poważnie.
Ale cena faktycznie nienajgorsza ;-)
Arkan - ty jesteś jednym z "powodów" zakupu. Obejrzałem Twoje fotki ze 135-ki :)
widze, ze co poniektorzy troszke przyszaleli ;)
A do mnie dziś przyszła 430EX. Wiem, wiem to nie to samo co niektóre Wasze "szkiełka", ale zawsze coś.:-)
To ja tu tak skromnie wspomnę, że się powoli przymierzam do 70-200 2.8 IS... Aczkolwiek nie jestem pewien, czy to + extender, czy może jednak 100-400...
Wrzuć poźniej gdzieś jak się sprawuje...Cytat:
Zamieszczone przez Robson01
No chyba, że jest już gdzieś wątek a ja o tym nie wiem
Udanego błyskania ;)
w ostatnich tygodniach i ja poszalałem :D 20D z gripem ,430EX jestem z niej bardzo zdowolony-mała kompaktowa i dla moich potrzeb swieci wystarczajaco mocno- ,17-40/4 L ,70-200/4 L ,50 1.8 -ale za kilka-kilkanscie dni bedzie do wziecia wzamian wejdzie 85 1.8 jutro przychodzi 100 2.8 macro wiec nie jest zle :d
A tak z ciekawości gdzie iza ile ją (430EX) nabyłeś - chyba że to tajemnica.Cytat:
Zamieszczone przez towersivy
Oczywiscie ze nie :wink:Cytat:
Agito.pl cena mysle dosc dobra biorac pod uwage PL gware dałem dokładnie 915zł z wysyłka po twardej rozmowie odnosnie ceny :D powiem szczerze ze nawet na allegro nie znalazłem lepszej oferty.
Towar dostarczyli błyskawicznie.
100-400 i extender - jak "podglądać" to na całego ;)Cytat:
Zamieszczone przez sal
To ja byłem o 15 zł. lepszy (gw. Canon Polska) - odbiór osobisty bo na miejscu
Mozna wiedziec gdzie?? :DCytat:
Nieeee. To się mija z celem. Się zastanawiam tylko co będzie bardziej uniwersalne... Oczywiście różnice w jakości obrazu w konkretnych zestawieniach znam (zresztą temat był przynajmniej dwukrotnie tutaj poruszany :)Cytat:
Zamieszczone przez Auwo
sal - nie doczytałem w poprzednim poście, że przymiarka jest do 70-200 IS - wydawało mi się że non-IS.
Z wlasnego doswiadczenia powiem ci ze ... oba :roll: jesli potrzebujesz czasami/czesto swiatla 2.8 .Cytat:
Zamieszczone przez sal
Albo zestaw 24-105 4L IS + 100-400 4.5-5.6 L IS 8)
W moim ulubionym sklepie w Kielcach.Cytat:
Zamieszczone przez towersivy
Ma się rozumieć :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Cicho. Na razie rozmawiamy o jednym szkle :) Zadnego 24-105. To szklo mi jest niepotrzebne, tym bardziej w tej cenie :)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Zapisze to sobie i pogadamy za rok... gdy bedziesz juz po wielu miesiacach uzytkowania tego szkla ;)Cytat:
Zamieszczone przez sal