Sylwek, za ostre słońce i poprzypalane, do tego bardzo mocne i niefajne kontrasty.
Gdyby 4 była mniej kontrastowa, to było by to zdjęcie wspaniałe. Może jescze tylko GO powinna być mniejsza, bo ten betonowy murek jakoś mało naturalnie wyląda ;)
Wersja do druku
Sylwek, za ostre słońce i poprzypalane, do tego bardzo mocne i niefajne kontrasty.
Gdyby 4 była mniej kontrastowa, to było by to zdjęcie wspaniałe. Może jescze tylko GO powinna być mniejsza, bo ten betonowy murek jakoś mało naturalnie wyląda ;)
jakoś te 2 zdjacia mi nie podchodzą ..
widziałem o wiele lepsze kilka stron wcześniej :)
tak z ciekawości spytam. jakich szkieł używasz ?
no i jak ?
:>
Picia wstyd pisac , ale najczesciej uzywam 400mn f/5.6 :)
Kuba co jak ??? :)
no to godne szkiełko.
trzeba ci przyznać że masz oko do tej dziedziny fotografii :)
uparcie pokazujesz te foty..
kuba , to juz koniec :)
Picia ja jestem innego zdania , co do tego oka :)
masz, masz, tylko za dużo publikujesz na Obiektywnych. Znam to uczucie ;)
tam umieszczam i starocie , a tu nie :)
czasami jest tak ze z latwoscia robi sie fajna fotke ptasia , a i jest taki czas , ze chceszzrobic fotke i nic!! doslownie nic , jedna wielka trudnosc :( nawet wrobla nie da rady , wiec nie uwazam , ze mam super oczko do tego tematu , jeszcze sam widzisz ,ze jest duzo prze demna nauki :)
:)ale sie nie poddam i dalej bede focil :)
1
2
3
4
5
6
7
Parzyste bardzo mi leżą....1 jakaś ciemna taka...
Moim zdaniem żaba w tym zestawieniu najlepsza.
dzieki:)
mysle ze jutro cos wiekszego zlapie :)
Dużo Twoich zdjęć badzo mi się podoba. Jako początkujący nawet nie próbuję ich wartościować (niech najlepsi to robią). Jedyne co mnie zastanawia to to, że wiele zdjęć jest trochę za ciemnych. Z tego co widzę to nie tylko ja mam takie odczucia. Kubaman napisał z kolei, że niektóre ze zdjęć są nawet prześwietlone co każe mi podejrzewać, że problem ten może warto głośno wyartykuować (co czynię z pewną nieśmiałością).
Tło troszkę nieciekawe co psuje odbiór zdjęcia ale za to "model" pokazany dość atrakcyjnie :)
hmm to byly wczorajsze zdjecia i tlo bylo takie a nie inne , nie moglem innego dobrac , bo sytuacja na to nie pozwalala , jak by bylo inne tlo , to nie mialbym takiej perspektywy , no i tak w kolo macieju :)
dzisiejsze fotki ktore zrobilem sa juz bardziej dopracowane :) niebawem beda pokazane :)
pepeplaza nie zawsze wszystko super wychodzi :) dopracowac wszystko i modela to nie lada sztuka , tylko nieliczni to umieja zrobic , a ja sie jeszcze do nich nie zaliczam , ale caly czas sie staram :) moje slowo :)
W pierwszym szkoda tła... ale 2 to żyletka. Bardzo podoba mi się w nim GO i oczywiście światło. Możesz opisac jakie były warunki w momencie robienia tego zdjęcia (która godzina, leżałeś na ziemi? :))
2 jest rewelcyjna, włśnie o której robiłeś to zdjęcie (godzinie)??:p
Dwójka śliczna. Ta miniaturka jest IMHO jakaś taka nieostra trochę, ale jeśli w pełnym rozmiarze to zdjęcie wygląda tak jak myślę że wygląda.... galerie, artyści, szampan, wielkie pieniądze, piękne kobiety ;-)
2007:06:10 19:03:13
400mm
1/500 sec, f/5.6
Mode: Av
Metering: Partial
Exp comp: -1
ISO: 1250
AF mode: AI Servo AF
Drive: Continuous (high): frame 1
White balance: Auto
Flash: Off
File size: 7,241KB
Image size: 3504 x 2336
Color space: AdobeRGB
Saturation: Normal
Sharpness: 0
Contrast: Normal
Sharpness level: 0
Tone: Normal
Custom Functions:
Default settings
przy ladnej pogodzie wschod zaczyna sie u mnie o 5 ;45
zdjecie bylo robione z ziemi , obiektyw byl okolo 6 cm od ziemi i wody bo statyw byl w wodzie.
przy ladnej pogodzie wschod zaczyna sie u mnie o 5 ;45 pieknego wschodu slonca nie bylo , to bylo przebicie slonca przez chmoryi tak bylo przez pol dnia , a potem calkowite zachmorzenie
osprey byl robione 2 h pozniej
a te z dzis 10d +400mn f/5.6
Już napisałem na obiektywnych i jeszcze raz napiszę świetne - mgiełka bąbowa.
kaczucha/gęś fajna
2 to cacko (kiedy ja takie foty będę robił:?: ):p
Witamj Sylwester,
Czasami zagladam do Twojej galerii i widze staly progres( szczegolnie w poczynaniach z PSem), zdjecia dobre, bardzo dobre i wybitne. Oczywiscie zazdroszcze Ci zdjec, ale jeszcze bardziej chyba czasu jaki mozesz poswiecic swojej pasji. Zycze samy udanych lowow.:grin:
1 jeszcze przed switem
2 swit ( nie samowite przezycie mialem ) obiektyw 400mn , jak Wam sie to widzi ??
mam tego wiecej :)
Ładne masz tereny pod nosem.
wieje grozą, niczym w horrorze:-P ,a tak na temat, to bardzo ładne
nie jest to az tak pod nosem, , pod nosem to dom od domu jest 1mb , a na te miejsce to1h musze jechac , ale mimo wszystko ciesze sie , ze je mam :)
to drugie szczególnie mi się podoba
Kuba , Ty mi pisz co Ci sie nie podoba , co jest zle itp :)
Sylwek, mnie się twoje zdjęcia podobają w większości. Schrzań coś a będę pierwszy z krytyką ;)
i cos dla odmiany
Fajny klimat na pierwszym (rano czy wieczorem??), a drugie to chyba tak sobie cyknąłęś ;-)
gdyby w pierwszym była ostrość, to mogło to byś świetne zdjęcie.
drugie do kosza ;)
kuba rowerow nie lubisz ? :) a ja chcialem ich wiecej pokazac :(
co do 1 zdjecia , to celowalem w nia , ale sam widzisz jak wyszlo, chyba zbyt wczesna pora byla na focenie w locie :( mam jeszcze jak stoi , ale uwazam ze jest malo interesujaca fotka :(
Mariusz . to byl ranek :)
ale co na tym rowerowym chicałes pokazać? Złe światło, brzydkie cienie, za duża GO. Brak akcji :P
nie ma lekko Sylwek - te same zasady co dla ptaków - tylko jak zmusić kolarza do jazdy o 5 rano ;).
za to pierwsze bardzo ... klimatyczne.
Przez rower Sylwek pewnie chciał pokazać jak dojeżdża w plener:)
A fotka nad rowerem,..dla mnie w deche:) Jak to Zigi napisał "klimatyczne"
Zwykle kolarze nie są takimi pakerami, może o to chodzi? ;)
z takimi kolarzami , to nie wiem co mozna byloby wymyslec ,inny typ rowerow owszem , ale ten ...
wloze jeszcze jedna fotke z tego maratonu , tamta chyba ma cos w sobie , bo z dolu zrobiona :)
mimo tego dzieki za opinie :)
jeszcze kilka MYSLE ze ciekawych ujec :)
2
3
4
mile widziane rady :)
2 z czapla bardzo mi sie podoba :) a i przedmuchaj matryce bo syfy widac :)
czapla rulez, świetnie!
P.S> dlaczego wywalasz exify? już któryś raz chciałem sprawdzić parametry i kicha :(
bo zapisuje na sev for web , kiedys probowalem inaczej , tak by miec exif , ale jakos mi to nie wyszlo