To jest wizjer 1D...Cytat:
Zamieszczone przez gietrzy
A to 1Ds...
Co prawda 5D nie ma wizjera 100% jak 1Ds, wiec bedzie nieco mniejszy, ale roznica jest napewno.
Wersja do druku
To jest wizjer 1D...Cytat:
Zamieszczone przez gietrzy
A to 1Ds...
Co prawda 5D nie ma wizjera 100% jak 1Ds, wiec bedzie nieco mniejszy, ale roznica jest napewno.
Zaglądałem w 1DmkII (bez N) - 5D ma zdecydowanie większy wizjer. NIestety ma też zdecydowanie wolniejszy AF :(
Dzięki Jarek/KuchatekCytat:
Zamieszczone przez oskarkowy
Niestety z lampami nie testowałem "Minetki" ;-)
Natomiast w sklepie oglądałem w wszystkie wizjery w: D7D, D70s, 20D, 350D, D5, E500, E300.
Najlepiej odwzorowywał (najnaśniejszy i taki jakiś czysty obraz) był w D7D natomiast najgorszy w 350D.
To tyle co moge w tej kwestji się wypowiedzieć.
ps.:W końcu kupiłem 20D i jestem zadowolony, ale chciałbym mieć tą jakość w wizjeże co w D7D....
Pozdrawiam Wszystkich....
Ale nie chciałbyś uczyć się przewidywać siłę błysku w minolcie. A tam to jest czysta loteria.
Chciałbym zobaczyć lepszą jakość z 17mm.Cytat:
Zamieszczone przez MMM
Jak na 17 mm to w/g mnie jakośc jest super, tylko że jest nieźle prymknięte do f 16 !!
ŚWIĘTE SŁOWA , nie umniejszając niemcowi ;-)Cytat:
Zamieszczone przez AndrzejS
Używam 350D... Do momentu kiedy kolega Metus nie dał mi popatrzeć przez swoją 5D uważałem że mój wizjer jest OK :D
Nie podlega dyskusji że FF jest w każdym calu lepszy od cropa. Nie ma co się oszukiwać. Możemy jedynie mowić że "nie jest potrzeby dla mnie bo...". Ale to nie zmieni faktu że FF jest czymś wspaniałym. Nie zapominajmy jednak ze nie dla każdego jest potrzebny FF.
Skoro już rozmowy zeszły na temat wizjera, to jak się ma wielkość wizjera w 350d do 30d ??
Cytat:
Zamieszczone przez bartosz108
No tak, ale zauważ jaka odległość między kamienicami naprzeciwko, na których ustawiałem ostrość, a kostce brukowej i kamienicami na pierwszym planie...
Tutaj jest zdjęcie na 17mm f4 ...
http://www.negatyw.org/test/5d/17f4.jpg
Chociaż różnica z pozoru wydaje się niewielka to w 20D/30D w porównaniu do 350-tki jest znacznie mniejszy efekt tunelu a sam obraz jest jaśniejszy.Cytat:
Zamieszczone przez scooter