Odp: [RobertON] przyroda, pejzaże i inne
Wpadł mi w ręce zbiór ponad tysiąca zdjęć (scanów) starych i bardzo starych zdjęć Gorzowa i Landsbergu. Oceniając to co widać na nich - niektóre pochodzą jeszcze z XIX w.
Co jakiś czas popracuję nad jakości i taką staroć zapodam, jak te poniższe. Nawet udało się umiejscowić współcześnie to miejsce, choć ostały się tylko dwie kamienice i to te najdalsze z tyłu, po lewej stronie.
70) Ze starego Lansbergu - dawnych obrazków czar. Może warto założyć taką ogólną galerię "staroci" ?
--- Kolejny post ---
71) Następne, nie jest to dobra jakość, pomimo moich dość ograniczonych starań. To miejsce przestało istnieć po II wojnie światowej.
Gdybyś namierzył jakieś większe fragmenty zdjęć, które ostały się do dnia dzisiejszego, to mógłbyś zrobić aktualne fotki i wkleić w stare zdjęcia. Ostatnio to bardzo popularna zabawa: http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/51,...11670.html?i=3
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
Na ten pomysł również wpadłem i właśnie pracuję na tym połączeniem i korektą starych zdjęć. Dziękuję Krzysztofie za zainteresowanie.
A to już przyroda. Mój poranny gość przez okno - zmienia sierść na letnią i dlatego widać takie "placki".
Człowiek z lasu, przez okna sarny zaglądają.
Panorama na las i pola za oknem...? pokaż jak to wygląda 8-)
Ależ skąd :) mieszkam 300 m od drogi E65, co prawda za niewielkimi drzewkami i krzakami, a obok nie mam żadnego pola (dawno temu było).
Przez okno mam widok na niezabudowaną działkę od 30-tu lat (ze wstrętną szopą) i na maleńskiej łączce sarenki się pasą, pod moim płotem.
Taki widok z górnego okna - bez rewelacji.
73)
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Mój poranny gość przez
Fajnie mieć taką dziczyznę pod ręką -oczywiście nie dla zabicia :( .
Kill myśliwych.
To chyba jakieś klony :) .
A oto mój poranny gość,fakt: było to daaawno temu .
SARENKA
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
A oto mój poranny gość,fakt: było to daaawno temu .
Ładna ta Twoja sarenka.
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Ładna ta Twoja sarenka.
Akurat to nie moja zasługa(ta ładność sarenki),ale tę wiosenną fotkę bardzo lubię .
może zanęć skoro tak przychodzą do Ciebie i jakaś zasiadka (z szopy sąsiada)
55 ładne, delikatne zdjęcie,mięciutkie,taka "nasza"łączka
powinno być 56-cykłeś mazurka,to gatunek wróbla,jest też wróbel domowy,dużo masz ptactwa w okolicach?