Odp: Canon 6D vs 5D mk III vs 5D mk IV ( czyli oczami laika )
Bo na forach piszą, że to niezbędny dodatek. Jeszcze kilka filtrów i statyw za stówe
tapnięte z tela
6D dobry wybor!
Grip najlepszy bylby orginalny. Z zamiennikami roznie bywa, ale ponoc trafiaja sie bezproblemowe modele.
Cytat:
Zamieszczone przez
worms
Jaki zamiennik gripa i baterii wybrać, jutro na giełdę zamierzam się wybrać, może tam się coś trafi?
po co ci grip? chcesz więcej nosić? z zmienników mam nevella i hahnela - hahnel jest chyba lepszy ale mam go krócej, nevell zdolał sie już raz zrypać po ok. roku używania (niezbyt intensywnego) ale przysłali nowego w ramach gwarancji.
Grip to coś co mi się bardzo przydaje a po za tym poprawia trzymanie. Zawsze używałem interaktywna też zamierzam, co prawda pierwszy raz zamienniki bym zastosował.
Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Zamieszczone przez
worms
Grip to coś co mi się bardzo przydaje a po za tym poprawia trzymanie. Zawsze używałem interaktywna też zamierzam, co prawda pierwszy raz zamienniki bym zastosował.
Ja mialem newella. Super pasowal. Aparat zrobil sie cegla ale uchwyt zdecydowanie lepszy. Jak podpialem gripa to go wogole nie odkrecalem. Zalezy kto ma jakie lapy...
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
jeśli mowa o magii to magię w fotografii robi dobre światło, zaraz potem szkła, a następnie postroces, korpus jest pewnie na ostatnim miejscu
Pod twoim zdaniem podpisuje się wszystkimi kończynami na raz heheh.Pewnie wielu fotografujacych zmarnuje sporo czasu i się naklnie na :body,szkła itd .. z racji uzyskania niezadawalających fotek.Przyznaję:mnie też dojście do tej prawdy zajęło trochę czasu.Ale dziś (jak się powiedzie) Fotka z Fuiji XS-1 ,byłego 5DIII czy obecnego 7DII jest jakościowo taka sama ,albo niemal taka sama.A co do gripa? a po co grip ? Aby wyglądać profi ? i targac kloca ,który nie mieści się sensownie w nic .
Zamiast gripa kup sobie aku na zmianę.
[QUOTE=tomfoot;1320897]Zamiast gripa kup sobie aku na zmian
Ale panowie ludzie rozne lapy maja. Jak do 6d podepniesz ciezkie szklo i lampe 580ex to zestaw troche leci do przodu. Mnie tez wnerwia duzy rozmiar z gripem, wrecz czujesz sie bardziej jak debil niz PRO ale pewnosc chwytu wieksza. Przynajmniej z 6d. Jasne, ze bez sie da ale mi sie lepiej zylo z gripem.
Podzielam zdanie.