Odp: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!
Tyle że w tej 35 Sigmy różnica nie leży w celności AF (są nawet tacy którzy twierdzą że jest on celniejsza) a jedynie szybkości AF w trudnych warunkach.
I powtarzam jeszcze raz: stara sigma 50m to całkiem inna konstrukcja, więc przytaczanie tu Twoich doświadczeń z tamtym szkłem nie ma w tu sensu.
Poczekajmy na premierę nowej pięćdziesiątki i pierwsze testy, bo teraz równie dobrze można zadzwonić do wróżbity Macieja :mrgreen:
Pan wie o czym ja mówię :D
no i czemu nikt na nic nie narzeka? :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
kaindox
Poczekajmy na premierę nowej pięćdziesiątki i pierwsze testy
Teraz, to nawet specyfikacja jakaś podejrzana. Minimalnie większe gabaryty od 35/1,4 A, taka sama ilość szkła (13 elementów), a waga ok. 30% niższa (470g vs. 665g). Coś mi tu nie pasuje:roll:.
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
no i czemu nikt na nic nie narzeka? :lol:
Jeszcze będziesz żałował tych słów :mrgreen:.
Cytat:
Zamieszczone przez
denv`er
Teraz, to nawet specyfikacja jakaś podejrzana. Minimalnie większe gabaryty od 35/1,4 A, taka sama ilość szkła (13 elementów), a waga ok. 30% niższa (470g vs. 665g). Coś mi tu nie pasuje:roll:.
Prawidłowa waga to 505 gr Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art Overview ť Sigma Rumors, News & Reviews Sigma Rumors, News & Reviews
Odp: Sigma 50 1.4 ART - robi się ciekawie!
Cytat:
Zamieszczone przez
Pelson
Na zdjęciach nie widać label'u. A co do premiery to miałem nadzieje na 24mm w okolicach 1.4
Ot co!, a tu tyłek :(... narzekam.
Panowie, czy wiecie na kiedy przewidziane jest dostępność tego szkła u nas? Szukałem i nie mogłem znaleźć.
Myślę, że cenę i dostępność podadzą na CP+ za 2 tygodnie. Pisałem do Sigma Procentrum, ale nie znają terminu i mają dać znać. Stawiam na koniec marca/kwiecień.
Odp: Sigma 50 1.4 ART - robi się ciekawie!
Cytat:
Zamieszczone przez
PoulN
Ot co!, a tu tyłek :(... narzekam.
Już nie narzekam bo posiadłem 28/1.8 ;) i stwierdzam że szerzej z jasnych mi nie potrzebne, a jeśli już będzie to konkretnie czyli Sigma 20mm f1.8..
Za to dobrze skonstruowana 50tka z normalnym nieupośledzonym AFem (EF 50/1.4) i ludzkiej cenie (taniej od Sigmy 35/1.4?) by się bardzo przydało... szczególnie że 50tka jest technologicznie tańsza w produkcji od 35.
Jeśli zmajstrują 50tkę na wzór 1.4/35 to stanę się ich klientem na oba.
Cytat:
szczególnie że 50tka jest technologicznie tańsza w produkcji od 35.
Jak się ją zrobi w podwójnym układzie gaussa. W każdym innym może być równie skomplikowana lub nawet bardziej. Otus ma 12 soczewek. Więcej niż Canon 35 1.4. :)