Odp: Zmiana statusu zamówienia przez sklep internetowy
Cytat:
Zamieszczone przez
7four
Oczywiście że w błąd wprowadzam, kupuje coś za 2000 zł, na wyciągu do zapłaty mam 2000 zł, termin spłaty określony.
I nie płacę za kartę, jest za free. Więc nie wiem o czym rozmawiamy teraz.
--- Kolejny post ---
A procent to płaci sprzedawca, który jest pewnie i tak doliczony w cene towaru, niezależnie czy płacisz kartą czy gotówką.
Nie mam zamiaru się z Tobą sprzeczać, bo nie znam warunków i zasad na jakich w PL są one wydawane. Twierdzisz że utrzymanie karty kredytowej nic Cię nie kosztuje - nie mam żadnego powodu żeby nie wierzyć. Jak jeszcze nie pobierają nic za wypłatę środków z karty kredytowej to macie jak w niebie.
Dobry jest też taki kontekst :mrgreen: "Sklep się pomylił, jeśli chcą być w porządku powinni mi teraz dosłać wraz z przeprosinami jakiś miły gift"
Odnośnie kart kredytowych...
@ramzes63 - nie wprowadzaj ludzi w błąd! Jeśli nie masz o czymś pojęcia, to lepiej się nie wypowiadaj!
A to, że 7four potrafi korzystać z karty kredytowej, a Ty nie potrafisz i musisz ponosić koszty komentować nie będę.
Odnośnie meritum sprawy IMHO sprawa sądowa nie jest żadnym rozwiązaniem bo przy opieszałości naszej Temidy, to w chwili rozstrzygnięcia sprawy, nawet na korzyść kupującego, dany przedmiot może kosztować 1500zł ;-)
A kupujący płacił przelewem, więc darujmy temat rozważania zakupy za pomocą karty kredytowej i ponoszonych kosztów, które miałby sąd zasądzać. Lekki off-top.
Cytat:
Zamieszczone przez
DarekB
Odnośnie kart kredytowych...
@ramzes63 - nie wprowadzaj ludzi w błąd! Jeśli nie masz o czymś pojęcia, to lepiej się nie wypowiadaj!
A to, że 7four potrafi korzystać z karty kredytowej, a Ty nie potrafisz i musisz ponosić koszty komentować nie będę.
Odnośnie meritum sprawy IMHO sprawa sądowa nie jest żadnym rozwiązaniem bo przy opieszałości naszej Temidy, to w chwili rozstrzygnięcia sprawy, nawet na korzyść kupującego, dany przedmiot może kosztować 1500zł ;-)
Jak nie zdążyłeś przeczytać w moim ostatnim poście, są różnice w opłatach kart kredytowych pomiędzy PL a np.Irlandią gdzie mieszkam od dawna.
Co do korzystania z kart bądź spokojny daję radę. Jak chcesz to podrzucę ci na priv.(żeby nie robić off-topu) zasady jakie obowiązują tutaj to się zaznajomisz .
Cytat:
Zamieszczone przez
rostek andrzej
Dobry jest też taki kontekst :mrgreen: "Sklep się pomylił, jeśli chcą być w porządku powinni mi teraz dosłać wraz z przeprosinami jakiś miły gift"
Ciekawe jaki gift by zaproponował, gdyby pomyłka była po jego stronie :-)
Chyba nie ma sensu się spierać, kto miał zrozumieć, ten zrozumiał.
Brak dostępności towaru w Polsce i wyczerpanie się zapasów. To jedyne 2 powody ewentualnego anulowania zamówienia wymienione w regulaminie. Poza tym nie znalazłem tam nic, co dotyczyłoby mojej sprawy i budziło wątpliwości. Co więcej, okazało się, że wpłaty dokonałem dokładnie w tym momencie, w jakim wymaga sklep, czyli natychmiast po potwierdzeniu zamowienia.
W pn kolejna próba kontaktu z UOKiK.
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Ciekawe jaki gift by zaproponował, gdyby pomyłka była po jego stronie :-)
Chyba nie ma sensu się spierać, kto miał zrozumieć, ten zrozumiał.
Ale żeby nie było nudno, to jeden zrozumiał tak, a drugi inaczej.:lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
homesicalien
W pn kolejna próba kontaktu z UOKiK.
Brawo, dokop im.
A potem naślij na nich skarbówkę, PIP i straż miejską. Tak trzymać! :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Brawo, dokop im.
A potem naślij na nich skarbówkę, PIP i straż miejską. Tak trzymać! :mrgreen:
W szczególności skarbówkę, to się przecież powoli staje normalną procedurą w konkurowaniu na rynku :mrgreen:.