Fajny secik, choć dla mnie trochę za ciemne kadłuby na tych backlightach, ale wiem jakie były warunki popołudniu, bo też byłem.
Najbardziej mi się podobają foty Horneta i pierwsza MIG-a.
Skąd fociłeś ?
Wersja do druku
Fajny secik, choć dla mnie trochę za ciemne kadłuby na tych backlightach, ale wiem jakie były warunki popołudniu, bo też byłem.
Najbardziej mi się podobają foty Horneta i pierwsza MIG-a.
Skąd fociłeś ?
Dzięki :) Przy zdjęciach pod słońce lubię trochę większy kontrast, ale może jednak spróbuję przy obróbce następnych trochę te kadłuby rozjaśnić i zobaczę co z tego wyjdzie.
Co do miejscówek to 185 zrobiłem z okolic podejścia do pasa 36. 186, 187, 198, 199 z okolic pola kukurydzy, resztę z terenu lotniska.
Spoko :) To już kwestia indywidualna z tą ciemnością kadłuba ;)
Następne zdjęcia ze słowackich pokazów:
200.
201.
202.
203.
204.
205.
206.
207.
208.
209.
210.
mirage - stałeś może w "zatoczce" dla spotterów (z akredytacją)?
Jeśli chodzi o sobotę to tak, też tam stałeś?
Tak, w koszulce lnp:) W niedzielę byłem na końcu koło strefy VIP.
Bardzo fajne zdjęcia - zakładam, że to dość spore cropy, więc tym bardziej szacun:) Ja miałem 400mm (Sigma 120-400), więc mam jakieś porównanie ogniskowej. Inna sprawa, że w przypadku Sigmy nie bardzo jest z czego cropowac (nie jest to demon ostrości).
Po oglądaniu całości takie spostrzeżenie, że "koło" landszaftów wypada nieco pochodzić, poczekać, zmienić porę dnia i pooglądać przez wizjer.Przekonałem się, że niekiedy widoczek jest ładny i wart uwagi, ale na zdjęciu wychodzi coś tak powszechnego i bez wyrazu, że nie warto użyć migawki :).
Ale czasem jest zupełnie odwrotnie, czego Ci serdecznie życzę.
Za to foty lotnicze bardzo fajnie się ogląda, co zresztą już pisałem, ale co tam - mogę powtórzyć :)
Dzięki za odwiedziny i komentarze.
@Tangier co do cropów to się zgadza, niestety 300 mm to trochę za mało na niektóre kadry, ale w takim rozmiarze w jakim wrzucam zdjęcia jakość nie jest jeszcze najgorsza.
@RobertON zgadzam się w zupełności że niekiedy widoki są bardzo ładne, a na zdjęciu tego nie widać. Niestety nie mam dużo okazji do fotografii krajobrazu, a zwłaszcza w odpowiednich porach dnia. Zdecydowanie najważniejsza dla mnie jest fotografia lotnicza i na nią poświęcam najwięcej czasu. Jednak jeśli tylko nadarzy się okazja to na pewno spróbuję jakiś ciekawy krajobraz uchwycić.
Kolejne pokazy za mną, Nato Days w Ostrawie. Niestety to już koniec tego sezonu pokazowego dla mnie.
211.
212.
213.
214.
215.
216.
217.
218.
219.
220.
221.
222.