Jestem zdecydowana bardziej na Canona, ale rozważe to i przede wszystkim podjadę jeszcze do większych sklepów, gdzie być może będą mieli i owego Nikona i Canona i zobacze, który mi będzie lepiej "leżal" ;)
Wersja do druku
Narzecze którym się posługujesz jest raz, że mało zrozumiałe, dwa może zostać (i słusznie) odebrane jako obraźliwe. Dlatego prosiłbym żebyś następnym razem nie odnosił się w ten sposób do forowiczów.
Pomijam już kwestię że tego typu posty nie wnoszą nic konstruktywnego do tematu.
Dziś bawiłem się d90... +18-105... I powiem tak zaskoczył mnie szybki i dokładny af. Ale reszta to jakiś koszmarek. Aparat w ogóle nie leżał mi w ręce. fakt ciezki obiektyw ale jak podepnę do 600d sigmę albo jupitera to trzymam go pewnie i bez obawy że upuszczę a Nikon masakra sam wyłaził mi z rak jak dziki wąż . Menu pomimo że guziczków full na korpusie dwa pokrętełka i wyświetlacz na górze to jakoś nie mogłem się w tym odnaleźć. Np nie mogłem trafić gdzie ustawić punkty ostrości, albo auto iso w tybie A. potem wziąlęm swojego plastikowego jak pilot od telewizora canonika i odetchnąłem bo jak ktoś napisał " zdjęcia same się robiły ", a ustawic aparat mogłem z zamknietymi oczami :)
D90 wyłaził z rąk jak dziki wąż ?:D To co tam za łapska masz, akurat w moim osobistym odczuciu D90 bardzo przyjemnie się trzyma...Chociaż to może moje duże dłonie tak chcą..
A no widzicie naprawdę trzymał mi sie dużo gorzej od canona ale to tylk moje odczucie moje ręce . Mam ręce zwyczajne ani duże ani małe jak to 28 letni facet. Co do bsługi też pisałem poważnie. Ja nie moegłem się odnaleźć, pewnie to kwestia przyzwyczajenia i przeczytania d dechy do dechy instrukcji. Ale jest tak ze canona trzymam jedną ręką z ciężkim szkłem i w trybie av np. moę swobodnie pokrętłem zmienić przesłonę mogę wybrac punkt af. Po prostu ręka mi sie przyzwyczaiła do canona i nikon jest dla mnie nie ergonomiczny ma ciaśniejszy grip . Ale co ja będe opwieadał jak b ede miał czas to wam wrzucę w jakimś linku serie fotek albo jakkiś film jak mi leży w reku d90 i 600d oraz jak to obsługuję . A co do obrazka zz d90 t nie jest taki zły tylko za żółty . ogólnie to bardzo łądnie trafiał w punkt ze szkłem 18-105 . bo już np moje obiektywy ze stopki to koszmarek w porównaniu z tamtym :) nie spinajcie się też za bardzo ludziska bo to moja ocena bez jakiś folozoficzno matematyczno optyczno polonistycznych wywodów. pozdrawiam. Aha i na pewno będę uwazał na przyszłość z nikonami :) póki co w planach 6d oby tylko nie okazał się dzikim wężem :)
To nie od wieku zależy... :)Cytat:
Mam ręce zwyczajne ani duże ani małe jak to 28 letni facet.