Odp: Problem z zamiennikiem baterii LP-E6 Phottix Titan w Canon 6D
"Dali Panu najnowszą wersję tego akumulatora - z najnowszej dostawy Phottixa. Te starsze z wyprzedaży miały niby większą pojemność, ale te nowsze są lepsze. Pozdrawiam."
takiego maila od pracownika dostałem, jutro kurier przywiezie nówkę :D zobaczymy czy będzie działać z ładowarką canona :p
Prawidłowo, napisali Tobie dokładnie to, co Klient ma usłyszeć od Sprzedawcy żeby się nie wycofał i poczuł dowartościowany - stara szkoła handlowa :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Prawidłowo, napisali Tobie dokładnie to, co Klient ma usłyszeć od Sprzedawcy żeby się nie wycofał i poczuł dowartościowany - stara szkoła handlowa :)
no niestety masz rację, jakaś mocna ściema bo dostałem taki sam egzemplarz, to samo 2000mAh i tak samo się nie ładuje jak poprzednia. Wyglądem i opakowaniem się nie różni.
Kolejna odsyłka, ehhhhhhhhhhhhhh
Sprawdziliśmy z Salasem ten zamiennik Phottixa na mojej ładowarce i efekt ten sam: nie chce ładować. Newella ładuje zarówno jedna jak i druga
Ładowarka do 6D to jest ta sama co do 7D, czy MKII?
Ja kupiłem Phottix Titan i działa z 6D ok. Pokazuje poziom naładowania i się normalnie ładuje.
Ma pojemność 1600. Cały szary z białym napisem.
Cytat:
Zamieszczone przez
briho
Ładowarka do 6D to jest ta sama co do 7D, czy MKII?
60d i 6d ma tą samą a 7d i 5dmkII nie wiem :p
mój był niebiesko szary - niby najnowsza wersja (znalazłem potem info, że do 60d podobno pasuje i działa właśnie ten starszy model z szarą etykietą..
Odesłałem i zamówiłem newella.
Wychodzi na to, że jedyna prawidłowo działająca z 6D wersja tego Phottiksa to ta: http://www.vffoto.com/images_content...-P-lp-e61p.jpg
Kupiłem dwie takie dla siebie do 7D i jedną znajomemu do 6D. Akumulatory póki co działają bezproblemowo zarówno w aparatach, jak i ładowarce. A ładowarka do 7D i 6D jest taka sama :)
Cytat:
Zamieszczone przez
briho
Wychodzi na to, że jedyna prawidłowo działająca z 6D wersja tego Phottiksa to ta:
http://www.vffoto.com/images_content...-P-lp-e61p.jpg
Kupiłem dwie takie dla siebie do 7D i jedną znajomemu do 6D. Akumulatory póki co działają bezproblemowo zarówno w aparatach, jak i ładowarce. A ładowarka do 7D i 6D jest taka sama :)
a bangi wrzucał, ze strony phottixa, że to jest starsza wersja i nie jest w pełni kompatybilna o_O
Cytat:
eszcze znalazłem ciekawe info na stronie Phottixa, co prawda dotyczy 5D mk II, ale może to będzie jakiś trop...
Jan 22, 2013 by Phottix Support
The Phottix Titan LP-E6 batteries are fully compatible with the 5D Mark II, the charge level is displayed correctly on the camera. Older Phottix Titan LP-E6 batteries (with a grey label) were not fully compatible.
dziwne :p
Ja czekam na zwrot kasy za phottixa a newell w drodze :p mam nadzieję, że kasę za 3przesyłki też zwrócą ;o
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
a bangi wrzucał, ze strony phottixa, że to jest starsza wersja i nie jest w pełni kompatybilna o_O
Sprzedawca zapewniał, że to jest najnowsza wersja (z nowym chipem). Nie wiem komu wierzyć, ale wersja, którą kupiłem jakimś cudem działa z 6D :) Na pudełku jest napisane "for Canon 5D Mark II / 5D Mark III/ 6D / 60D / 60Da / 7D / 70D. Pojemność 1600mAh. Kupowałem w accord-foto.pl