Jutro się dowiem co na to UOKiK.
Koledze w podobnej sytuacji po interwencji rzecznika sprzedano w innym sklepie obiektyw po cenie jaka była wystawiona
Wersja do druku
Jutro się dowiem co na to UOKiK.
Koledze w podobnej sytuacji po interwencji rzecznika sprzedano w innym sklepie obiektyw po cenie jaka była wystawiona
ciekawe czy ucieszyłaby ich strona np na FB pod hasłem "nie kupujcie w Merlin bo zablokują Wasze pieniądze" ?
czy zwrot pięniędzy jest automatyczny z ich strony czy wymaga jakiejś aktywności niedoszłego nabywcy ?
Ja tylko dodam że prawie pół dnia obserwowałem ten Outlet i akcja była jak na mój gust zrobiona z pełną premedytacją bo gdyby nagle ktoś się kapnął że wystawiono do sprzedaży zbyt dużo towaru to pozamykał by oferty, a one znikały w dość dużych odstępach czasowych, najpierw skończyły się sigmy 50/1.4 później Canon 50/1.4, 85mm wisiało jeszcze dłuuugo. Najśmieszniejsze że jednego zamówienia jeszcze mi nie anulowali, tego które złożyłem na końcu...
Hmm... nie mogę edytować poprzedniego posta...
Nie jest dobrze, z informacji zasięgniętych tu i ówdzie firma jest na skraju bankructwa :-(
Oby nie wyszło jak z japanfoto...
Ew. towar wystawiony bez wprowadzenia rzeczywistego stanu magazynowego.
Sporo sklepów internetowych tak działa, bo "magazyn" ma w hurtowni z której towar bierze w ilości już zamówionej i opłaconej przez klientów.
Kwas zaczyna się w momencie, kiedy zamówień przyjęto więcej niż można zrealizować, bo hurtownia nie ma przecież zapasów nieograniczonych...
Ogólnie wzruszyłbym ramionami: "normalka".
Zastanawia mnie tylko to, że bohaterem promocji nie jest jakiś mały sklepik internetowy mieszczący się w mieszkaniu w bloku, lecz (zdawałoby się) poważna i duża firma.
Taka banalna promocja, a ile emocji. Popadanie ze skrajności w skrajność. Obiektywy niepełnowartościowe, pochodzące z reklamacj, lipne serie, subtelnie uszkodzone, odrzuty i inne buble. Sklep upada, okrada, lewe stany magazynowe, pomyłki, obracanie niewyobrażalnymi kwotami klientów. Trzeba przyznać, że pomysłowość niektórych użytkowników CB jest wielka. Przekujcie fantazję na wspaniałe zdjęcia i chwalcie się nimi na Forun CB :) Polska to biedny kraj. Tyle emocji za jedyne 400pln :)
dlaczego za 400 pln?