Cytat:
Zamieszczone przez
RTSiak
Mam kolejny dylemat... Czy warto przesiąść się z 1d2 (bez N) na 7d ?
Cytat:
- Brak wbudowanej lampy (nie potrzebuje i nie będę potrzebował chyba nigdy mocniejszego błysku niż to co oferują wbudowane)
HA! Wspominałem o tym wcześniej, te braki zaczną wychodzić. Czyżby i Ciebie wciągnął bajer ? Mówiłem, że Jedynkę kupują osoby o konkretnych wymogach, a nie.
Cytat:
mie to co mnie najbardziej boli w 1d2 to właśnie wyświetlacz, który jest po prostu tragiczny. Ale i ciężar i rozmiar robią swoje, tym bardziej kiedy zapinam 70-200L.
Ciekawi mnie jak bardzo zmienisz zdanie, kiedy po zakupie 7d odczujesz dyskomfort podczas użytkowania. Potem okaże się, że 7D jednak za lekki.
Cytat:
aparat po za sportem wykorzystuje w codziennych sytuacjach typu kotlet czy inna domówka, trochę ''streetu'', ale pojedzie ze mną również na wakacje i średnio uśmiecha mi się targać na plecach walizkę z 1d ;/
Jeżeli jest aż tak nie poręcznie, to weź tę 7D. Ja póki, co testuje i 7D i 1D mk3.
Cytat:
Do 7d kupiłbym po prostu 17-55/2.8 i po problemie :D Do moich potrzeb to szkło by wystarczyło.
To szkło uszczelniane nie jest :( No i jego cena kształtuje się naprawdę wysoko.
Cytat:
A może wystarczyłby mi zwyczajny 50d ? :D
Rób, co uważasz za słuszne. Na moje zacząłeś po prostu wybrzydzać. Miałem takie wzloty przez pewien czas. Wpierw chciałem do 50D dokupić coś mniejszego na "kotlecika". Użyczony od dziewczyny 600D, zaczął mi odpowiadać. Okazał się świetny, no i już miałem sprzedać wszystko i kupić 600D, kiedy zaczęło mi czegoś brakować. Nie był, to AF czy mniejsza ilość FPS-ów. Tylko ciężar, którego mi brakowało. Dzięki Bogu, nie sprzedałem wszystkiego tylko po to by wypełnić swoje ego. Póki, co na Twoim miejscu, odłożyłbym jeszcze.
Możesz wykorzystać mój plan. Uzbieraj na 7D (używka/nowy). No i sprawdź oba. Jak jakiś nie podpasuje, to puść go w łapki innego nabywcy;-)