qrczaki , extra zdjęcia! trudno wskazać faworyta ale przy 216 poczułem się jak na wojnie;) , wymiataj, wymiataj z tej szuflady dalej....
Wersja do druku
qrczaki , extra zdjęcia! trudno wskazać faworyta ale przy 216 poczułem się jak na wojnie;) , wymiataj, wymiataj z tej szuflady dalej....
Bardzo ciekawy wątek i wiele świetnych zdjęć. Cieszę się, że tu trafiłem. Miło spędzony czas :)
miodzio - tyle ja mogę tylko dodać
Miodzio,
236 - super strzał
Zdjęcia miodzio! Wymiatają po prostu, ładna wystawa by z tego powstała, najbardziej podobają mi się te gdzie są różnego rodzaju dymy, takie pięknie graficzne :)
Wow ;) Naprawdę bardzo dobre foty.
Nie wytrzymam, muszę zadać pytania „techniczne”, mam nadzieję, że zdradzisz trochę ;)
1. Panning, np. zdjęcie 228, ogniskowa 500, czas 1/25 – czy przy takich ujęciach wspomagasz się jakoś poza IS? Chodzi mi o to, czy używasz statywu/monopodu?
2. Panning w przypadku obiektów, które się lecą prostopadle – masz kilka zdjęć helikopterów, które tak jakby nadlatują – potrafisz zamknąć wirnik, zrobić super panning i masz generalnie to bardzo ostro – zdradź proszę chociaż trochę jak zorbić takie zdjęcie, albo jak się do niego przygotować, nie chodzi mi oczywiście o wyjazd na taką imprezę ;)
Jak pokazałem ten wątek znajomym, to niektórzy wręcz nie wierzyli, że takie foty sa technicznie wykonalne ;)
Zdjęcia lotnicze to nie mój klimat i nigdy mnie nie ruszały. Ale te tutaj to mistrzostwo i zaczynam rozumieć co jest fajnego w fotografowaniu pokazów lotniczych. Najlepsze zdjęcia lotnicze jakie w życiu widziałem. Szacunek.