Odp: Lista skradzionego sprzętu (2)
Elbląg :( chwila nieuwagi i z plecaka zginęły:
EOS 7D nr seryjny: 1580815949
canon 70-200 f2.8 L IS USM nr seryjny: 487867
Tamron (zapięty do body) 17-50 f2.8 SP AF 2.8 Di II LD nr seryjny: 263212
W aparacie karta transcend 32 gb CF 400x
Jestem załamany, sprzętem cieszyłem się tydzień :( sprawa zgłoszona na policję, wczoraj chu.... zajumali o 19.30 a o 21 już próbowali sprzedać w lombardzie, ale lombard nie przyjął sprzętu bo nie mieli ładowarki :/ i na razie cisza. Może się pojawi gdzieś jeszcze.
Nie wiem czemu nie mogę edytować, ale jestem mega szczęśliwy, sprzęt odzyskany (tzn leży jeszcze na policji) a koleś który sobie "pożyczył" zatrzymany :)
cieszyć się, ale to chyba pomógł Ojciec Mateusz, że tak szybko...
Cytat:
Zamieszczone przez
IGI
Nie wiem czemu nie mogę edytować, ale jestem mega szczęśliwy, sprzęt odzyskany (tzn leży jeszcze na policji) a koleś który sobie "pożyczył" zatrzymany :)
No chłopie, gratuluję! Wnioski wyciągaj, bo drugiego bonusa nie będzie.
Taki zespół kiedyś, dawno temu był - "Chwila nieuwagi" ;)
Ogłosiłem się w portalu lokalnym że dobrze zapłacę "uczciwemu znalazcy" no i zadzwonił, chciał 500 zł tyle co w lombardzie. Przy płaceniu za sprzęt policja go czapnęła. Trochę mi go nawet szkoda, młody łepek, może przemyślał swoje zachowanie, ale sprawa już nabrała biegu i nic nie można było zrobić. Tzn ja chciałem nawet tylko zapłacić byle odzyskać ale policja powiedziała że próbował już zbyć sprzęt i muszą go zatrzymać. Generalnie dużo się działo, mieli go na monitoringu, przesłuchiwali sprzedawców w lombardzie i puścili po lombardach listę z numerami seryjnymi że sprzęt jest poszukiwany to koleś i tak by go tu nie zbył.
Super. No i ladnie sie policja spisala.
No i super sprzęt się znalazł policja pochwalona poszkodowany zadowolony..., więc dalej dyskutujemy tutaj: http://www.canon-board.info/hydepark...ziezach-90769/
W dniu dzisiejszym 11.06.2013 skradziono mi następujący sprzęt:
Canon 5D_III: sn: 043023016949
Obiektywy:
16-35 2.8L – SN 1910B014
50 1.4 – SN 2515A017AA
EF 85.1/2L EF – Sn. 1056B005[AA]
135 2/0 - sn. 2520A005[AA]
100 2.8 - sn. 47104691
70-200 2.8LIS – 00167129
W niedzielę 16go czerwca 2013 roku w Chorzowie na parkingu przy Śląskim Planetarium włamano mi się do samochodu i doszczętnie splądrowano go z jego zawartością. Po bardzo intensywnym i owocnym w tłuste kadry dniu spędzonym na uwiecznianiu lotów rowerzystów na zawodach Adidas Ride The Sky, całą moją pracę jak i sprzęt szlak trafił. Ten sprzęt był całą moją pasją, inspiracją, dosłownie prawą ręką. Pozbawiono mnie mojego narzędzia pracy i tym samym jestem bez perspektyw na życie. Ogołocono mnie ze wszystkiego co miałem. Najwidoczniej musiała to być zmasowana i zorganizowana akcja, gdyż w tym samym dniu na pobliskich parkingach skutecznie okradziono kilka(naście?) innych samochodów, w tym niewyobrażalnie wielki bagażnik rowerowy Thule oraz aparaturę do dializy. Jego właściciel musiał natychmiast jechać do szpitala żeby w ogóle przeżyć!
Złodzieje wykazali się bardzo kiepskim gustem, gdyż zostawili w bagażniku cały kosz ********ych ciast oraz kilku markowych piw ;)
Proszę o zrozumienie w tak ciężkiej dla mnie sytuacji i udostępnianie tego postu dalej. Może znajdziemy te fujary, a co za tym idzie moje zabawki. Za pomoc w odzyskaniu skradzionych rzeczy wyznaczam nagrodę! Z góry dzięki!
lista rzeczy skradzionych:
aparat fotograficzny Canon EOS 5D mark III (nr seryjny 032023000775)
aparat fotograficzny Canon EOS 60D (nr seryjny 2921411237)
obiektyw Canon EF 17-40mm f/4L USM (nr partii uw0213, nr seryjny 1092252)
obiektyw Canon EF 50mm f/1.4 USM (nr seryjny 96400818)
obiektyw Canon EF 135mm f/2L USM (nr seryjny 166873)
obiektyw SMC Takumar M42 300mm F4 (posiada charakterystyczne wgniecenie na frontowym gwincie filtrowym - nie da się zakręcić filtrów)
tulipan Canon EW-83E
tulipan Canon ET-78 II
3x akumulatory Canon LP-E6
plecak fotograficzny Lowepro CompuTrekker AW
statyw Sachtler Ace M 1001 wraz z futerałem (ma charakterystycznie ukręcony gwint w koronie nóg widoczny od spodu - jedna śruba jest wyraźnie większa od pozostałych)
RIG (statyw naramienny) Redrock Micro (czarny z licznymi niebieskimi akcentami i rurkami z włókna węglowego)
Monitor podglądowy SmallHD DP4 (nr seryjny DP4-03733)
lupa do monitora SmallHD DP4 EVF
adapter zasilający na baterie typu AA do monitora SmallHD
osłona przeciwsłoneczna SmallHD
akrylowa osłona na monitor SmallHD
kabel HDMI-mini HDMI (krótki czarny)
kabel HDMI-mini HDMI RocketFish (1,5m szary)
adapter kątowy 90 stopni do kabla HDMI
mikrofon RODE Rode VideoMic Pro (nr seryjny 0001636)
osłona przeciwwietrzna do mikrofonu Rode VideoMic Pro
czarny adapter Canon EF - M42
ładowarka podróżna Nokia DC-16, czarna z krótkim kablem Micro USB
2x ładowarki Apple USB wraz z kablami Lighning oraz 30pin connector
adapter Apple Lighning do micro USB
Giottos gruszka do czyszczenia matrycy i optyki aparatu - czarna w kształcie rakiety
karta pamięci Compact Flash SanDisk Extreme Pro 64GB
karta pamięci Compact Flash SanDisk Extreme III 16GB
karta pamięci Compact Flash SanDisk Extreme IV 16GB
karta pamięci SD SanDisk Extreme 16GB
6x akumulatorki ładowalne Sanyo Eneloop (4 w kolorach tęczy, 2 białe)
zewnętrzna bateria do kamer GoPro, czarna wraz z plastikowym futerale
maszynka do golenia Braun 790cc srebrna wraz z futerałem
filtr Hoya HMC UV 77mm
filtr Hoya HMC UV 72mm
filtr polaryzacyjny Marumi 72mm
filtr polaryzacyjny Hoya 77mm
szelki na klatkę piersiową GoPro Chesty wraz z futerałem
szelki na głowę do kamer GoPro
różne drobne mocowanie do kamer GoPro
koperta z kluczami i śrubkami calowymi
słuchawka bluetooth Jawbone ICON HD (nr seryjny 15120EE62G)
pilot do kamer GoPro wraz z opaską
torba Roxy, wzór z kwadraty w kolorach tęczy
kilka koszulek, swetrów, spodenek, bielizny (intensywnie wypocone skarpetki po całym dniu kręcenia oraz fest śmierdzące bokserki)
dwie prezerwatywy Durex
tuzin chusteczek nawilżających które latami zbierałem z licznych lotów liniami LOT
"torba chorobowa" Lufhansa
mój ulubiony czerwony długopis z logiem Canon Cinema EOS
dwie kosmetyczki z perfumami, komsmetykami itp.
Kontakt:
Piotr Seweryn
+48 506 999 052