Marcin zobacz aukcje czarka ... za 399 wystawil ostatnia sztuke. Wolny rynek czyni cuda ;)
Wersja do druku
Ksiazki o fotografii
Link do ebooków wycięty... Panowie, no choć trochę umiaru ;-)
sa pewne granice absurdu - jedna IMHO zostala wlasnie przekroczona - http://www.allegro.pl/item161975538_...a_mroczek.html
wiem, ze ksiazka jest swietna ale facet chyba sobie JAJA robi :lol:
Pewnie chodzi o ten szczegół o sprzedaży łącznej. Chyba to niezbyt teges z zasadami allegro.
to nawet nie jest teges ze zdrowym rozsadkiem :lol:
moj ulubiony fragment:
nie, nie ma potrzeby.. jeszcze poprosze o wysylke kurierem przez Tajlandie - w tysiaku sie pewnie nie zmieszcze ale za to bede mial co czytac w dlugie zimowo/wiosenne wieczory :lol:Cytat:
Cena dla Ciebie za wysoka? Może być taniej.
skad on sie urwal ;-) :?:
Dodam ze ksiazka to jak wspominaliscie prawdziwa gratka, ja starałem kupic sie ja, ale graniczyło to wrecz z cudem, co tez sie stało. Żona widzac me starania, mailowo skontaktowała sie z Panem Andrzejem Mroczkiem, i w prezencie urodzinowym dostałem piekne wydanie w twardej oprawie z osobistymi życzeniami urodzinowymi :) ( tyle przechwałek) w moich oczach Andrzej Mroczek jest człowiekiem który swa pasja potrafi sie dzielic z wielka chęcią. dla ciekawskich
Ostatnio jest do kupienia FOTOGRAFIA John Freeman, wyd. Ardady. Nie jest to A.Mroczek jesli chodzi o czytanie, ale zaprezentowane zdjecia w kontekscie tytulow ktore maja obrazowac, naprawde niezle. No i dostepna teraz i bardzo starannie wydana.
Dla tych, którym obcy langłydż nie straszny, a mają ochotę podumać sobie o samej fotografii jako takiej polecam:
"On Being A Photographer" i "On Looking At Photographs" (by D. Hurn & B. Jay)
Dwie niedługie pozycje ciekawe na każdym poziomie zaawansowania, bo tematyka nie do końca typowa (żadne tam "jak zrobić...") i bardzo uniwersalna.
Zero zdjęć (choć są odwołania), podpisów, opisów i techniki, żadnych porad. Czysto myślowe podejście do obrazu oraz celowości i procesu robienia zdjęć.
Kto zechce, znajdzie.
Ja zaliczam się do grona tych, którzy nie załapali się na "Książkę o fotografowaniu" (ech... tyle czasu leżała na półce w księgarni, jak się dowiedziałem, że nakład zamknięty zdecydowałem się dłużej nie zwlekać, ale okazalo się, że dwa dni wcześniej sprzedali, a w internecie już dawno nie było). Jeśli ktoś wie gdzie można tą pozycję dopaść (poza tymi aukcjami z allegro) w jakiej..ś..kolwiek ;) czytelnej formie, będę wdzięczny za info na priv.