odbicie PSowe ma jeszcze jedna przewagę: możesz zrobić akcję i przepuści kilkaset zdjęć w ciągu godziny np do katalogu lub na gazetkę :)
Wersja do druku
odbicie PSowe ma jeszcze jedna przewagę: możesz zrobić akcję i przepuści kilkaset zdjęć w ciągu godziny np do katalogu lub na gazetkę :)
Tak, lecz ja chyba nadal nie umiem tego robić... aby było poprawnie.
Dla ciekawości....
http://www.osole.com.pl/pl/
Na stronie głównej u góry po prawej... hehehe.
Zobaczyłem to dziś na opakowaniu ryżu CENOS - reklama soli.
a taka mlekovita nie robi już zdjęć swoich produktów.... zamawiają u komputerowców projekty 3D i maja z głowy... niestety przyszłośc może nam pokazać środkowy palec jeśli chodzi o fotografowanie produktów typu pack shot.... może się tak stać że taniej będzie zamówić u kogoś grafikę 3d niż zrobienie zdjęć....
Wszystko możliwe, pozostaje nauczać się rendrowania 3D ;)
Tym czasem, kolejne zdjęcie.
Proste kartoniki czy butelki a i owszem taniej i prościej wyrenderować ale jak przychodzi zmierzyć się z naturą i bardziej skomplikowanymi kształtami to nie jest tak kolorowo. Taniej nadal zrobić fotkę.
zanussi - skąd info o tym 3D? Bo to co udostępniają na swojej stronie zdecydowanie nie ma nic wspólnego z renderami.
VanMurder - wszystko zależy od tego co ma być zrobione w 3D. Wizualizacje architektoniczne oraz o dużej złożoności wszędzie są relatywnie drogie. Jednak u nas na pewno (jeszcze) tańsze niż w USA czy nawet w krajach Europy zachodniej. Jak już jesteśmy przy temacie wizualizacji, to proponuje rzucić okiem na http://www.tamizo.pl.
Proste rzeczy wyrenderuje większość domorosłych grafików i to tak, że nie odróżnisz czy to render, czy zdjęcie. Wystarczy przejrzeć fora 3D, co ludzie potrafią zrobić. Render może być sporą oszczędnościa czasu i pieniędzy, zwłaszcza, gdy np. jest do zrobienia kilkadziesiąt packshotów, np. pudełek o identycznych wymiarach, zmienia się tylko grafika. W ten sposób są zrobione "zdjęcia" produktów Symanteca (oprogramowanie). Tak w ogóle, to pudełko jest na tyle prostą bryłą, że spokojnie można zrobić je w 2D - nie trzeba męczyć się z renderami czy zdjęciami. Efekt końcowy może być rownie dobry jak zdjęcie, a czasem nawet lepszy.
Mimo wszystko nie ma co się martwić, że fotografia produktowa przejdzie do lamusa - na szczęście packshoty to nie tylko pudełka;)
kaen
kaen, to odbicie, co popawiałeś po VanMurder zrobiłeś jakim sposobem? Jaki program?;)
Chyba jednak zostane przy odbiciu programowym... tylko jak to zrobić?
Eryk - Metacreation Painter 5.5. To taki zabytek sprzed ładnych kilku lat. Aktualnie ten rogram oferuje Corel (Corel Painter), ale ni diabła nowe wersje nie pasuja mi i zostałem przy starej, ale jarej 5.5 Web Edition ;)
To samo zrobisz w Photoshopie (czy innym) i na pewno równie dobrze jak nie lepiej. Tak w ogóle to nie wiem, co chcesz od tego odbicia w pleksi, które pokazałeś. Przecież możesz sobie je dowolnie poprawić. Narobisz się dużo mniej niż byś miał robić je od nowa.
kaen