chyba nie ostre , he heCytat:
hehehehe
ostre
Wersja do druku
chyba nie ostre , he heCytat:
hehehehe
ostre
masz rację w 100% bo nie aparat robi zdjęcia tyklo przystawka do aparatu ( człowiek ) :)Cytat:
Czyli można, trzeba tylko chcieć i mieć jakieś poczucie eststyki I wcale nie trzeba jakiegoś super-hiper sprzętu. Bardzo mi sie podobają, szczególnie z pierwszego linka, chciałbym mieć takie ze swojego ślubu
Cytat:
Zamieszczone przez przemo_21
kapitalne... dla mnie prawie kazde z tych zdjec mogloby z powodzeniem byc zdjeciem roku na WPP...
Z taką małą niesmiałością zaprezentuje swoje zdjęcia i poproszę o ich ocenę czanownemu gronu http://www.serav.type.pl/foty%20weselne/index.html :)
Światło miałem okropne .Ciemny kościół godziny popołudniowe , na sali wysoki sufit utrudniałl korzystania ze swiatła odbitego . Przentowane zdjęcia to tylko reportaż z całego dnia.
Hmm, szału ni ma (w porównaniu do tej łódki z wklejonymi postaciami, hi hi hi :mrgreen: ), ale IMHO są poprawne i jakiegoś wielkiego wstydu Ci nie przynoszą. Jeśli to był pierwszy raz, to chyba OK - chciałbym żeby moje pierwsze zdjęcia ślubne (jeśli się kiedyś za to zabiorę ;-) ) chociaż tak wyglądały...Cytat:
Zamieszczone przez krs76
Jednak momentami chyba przekombinowane w PS (zmiękczenia są często takie trochę nienaturalne). No i brakuje więcej fotek z 'głównej akcji' - czyli przysięgi.
No właśnie, też mi to się rzuciło w oczy ;) Trochę przeszkadza, ale w zasadzie może się podobać.Cytat:
Zamieszczone przez muflon
A generalnie bardzo przyzwoite, podobają mi się takie właśnie reportażowe zdjęcia, nie lubię wydumanych, pozowanych plenerów (nie mówiąc już o łódce :mrgreen: ).
A mnie się podobają... To nie to co w dwoch osławionych linkach we wczęścniejszych postach ale całe szczescie po stokroć lepsze od tych gniotów dobrze już tutaj znanych. Myślę, że młodzi byli zadowoleni ;)Cytat:
Zamieszczone przez krs76
Co do miękkości to akkurat w ślubnych fotkach ona nie przeszkadza(choc tu moze jej za duzo miejscami). Dużo fotek robisz 50mm?
Często wykonuję portrety w pomieszczeniu 50-tką...Gdy mam czas lubie "pobawić" się GO ... jednak mimo wszystko trochę żałuję zakupu 28-135mm myślę że o wiele bardziej przydałby się Tamron 28-75 f2,8 a już o jasnym szerokim kącie nie wspomnę ... Co do zdjęć pierwszy raz obsługiwałem imprezę 300D i można powiedziec pierwszy raz cały ślub... Niektóre zdjęcia były niedoświetlone i musiałem je ratować PS .A ci najgorsze nie robiłem w raw tylko w jpg co wszystkim stanowczo odradzam-błędy ekspozycji są później nie do uratowania bez zachowania jakości zdjęć
Zaprazentowane zdjęcia to tylko mały wycinek całego materiału ...stąd mała ilośc zdjęć z głównej akcji :) Pozdrawiam i dziękuję za opinięCytat:
Zamieszczone przez muflon