Zdjęcia fatalne. Ciemne jak kwit na węgiel lub pasta Buwi. Na 5 ten gościu na łokciu ma namalowaną swastykę?
Wersja do druku
Zdjęcia fatalne. Ciemne jak kwit na węgiel lub pasta Buwi. Na 5 ten gościu na łokciu ma namalowaną swastykę?
Jak na ISO 25tys z hakiem - nieźle;
Jak na moje poczucie estetyki (sorry najeli) - nie podobają mi się; nawet przy punk rocku powinno być to "coś"
Tak! Nie pytaj... ;-)
Najeli odpowiedziała. Właściwie odpowiedziała ogólnie za to dlaczego te zdjęcia wyglądają dokładnie tak jak wyglądają, nie tylko o ostrość tu chodzi.:Cytat:
Zamieszczone przez waldekgdynia
Dodam dodatkowo, że zdjęcia były robione na Samyangu 14/2.8, który nie ma AF, ale było to świadome, aby właśnie były problemy z dokładną ostrością. Obok leżał 16-35/2.8L więc jakbym chciał mieć ostro wszystko to bym go użył.Cytat:
Zamieszczone przez najeli
Szkoda, że nie ma większych wartości. Liczyłem na więcej syfu. Mam trochę zdjęć na 6400 i strasznie mi się nie podobają. Wyglądają na odszumione w luminancji i strasznie straciły na charakterze.Cytat:
Zamieszczone przez ARN
Dzięki za komplement! :-)Cytat:
Zamieszczone przez ARN
Jasne, że nie. Ale jak się na siłę szuka to zawsze się znajdzie ;-)Cytat:
Zamieszczone przez janmar
świetne, dynamiczne i stylowe fotki
szczegóły techniczne to mało znaczące detale
tak wyglądały zdjęcia w l. 80. - Fotopan HL forsowany do 1600 ISO dawał ten "piękny brud" obrazka, który dobrze konweniował z charakterem granej wtedy muzyki
Nie do końca zrozumiałem :
- są nieostre bo nie umiesz zrobić ostrych zdjęć ?
- są nieostre bo miały być nieostre ?
Miały być niekontrolowanie półostre. Nie wiem jak to wytłumaczyć. Nie ustawiłem specjalnie z góry ostrości na skali na 0.1m tylko mniej więcej na oko sobie ostrzyłem, kręcąc pierścieniem co kilka kadrów. Tak, żeby czasem wyszło coś ostrego, a czasem zupełnie nie. To było świadome działanie.
czy zdjęcia muszą być ostre??
jaki podręcznik tak zaleca?
przekaz, treść, ekspresja - to są ważne elementy!
zdjęcie powinno być "o czymś", ale na pewno nie o ostrości
brawo, allxages
podchodzisz do focenia z jakimś planem, pomysłem, wiesz, co chcesz osiągnąć, a to już bardzo wiele
Dzięki!
A swoją drogą, widzę że jesteś z Krakowa. Zapraszam 25 maja na spotkanie ze mną w ramach Green ZOO Festival / Miesiąc Fotografii gdzie będę opowiadał o fotografowaniu koncertów. Szczegóły znajdziesz na stronie miesiąca fotografii w Krakowie.
Będzie można zadawać pytania z sali?