Odp: Filtry fotograficzne
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
Dokładnie. Żadnych filtrów UV ani innych "ochronnych". Do 85/1.8 lepiej zrobisz jak kupisz osłonę p-słon.
Osłona p/słoneczna to najlepsza ochrona. Swoją drogą dlaczego nie ma jej w zestawie handlowym?
Cytat:
Zamieszczone przez
cubbus
Osłona p/słoneczna to najlepsza ochrona. Swoją drogą dlaczego nie ma jej w zestawie handlowym?
bo canon jest skąpy :mrgreen: mógłby brać przykład z sigmy ;) dają wszystko :D i jeszcze fajny pokrowiec :)
dobry temat se wybrałeś :mrgreen: jak dla mnie jakiejś znaczącej różnicy między dobrym zamiennikiem a oryginałem nie ma :o mam podobny zamiennik bo przy canonie 100 f/2.8 i nie narzekam, bardzo dobrze i sztywno się trzyma 8-)
Cytat:
Zamieszczone przez
AREK87
Mam taką podróbkę. Poza tym że rozpadła się po drugim użyciu, jednak dało się ją posklejać to w środku jest goły plastik, a oryginalna jest wykłądana czarnym aksamitem, który nie bez powodu tam się znajduje ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
AREK87
Jest spora różnica. Zamiennik wygląda jakby się miał zaraz rozpaść a samo zakładanie go na obiektyw budzi we mnie strach przed zniszczeniem osłony. Gdyby oryginał kosztował 60-70zł to bym się nie zastanawiał nad oryginałem.
Czyli generalnie warto zainwestować w oryginał :) Dzięki za podpowiedzi :)
Dokładnie tak, bo oryginał jak upadnie, to nic mu nie będzie :) Przy tej różnicy w cenie nie ma nad czym dumać.