Nic nowego :) Platforma już straciła poparcie Olechowskiego, a że z Kwaśniewskim? Cóż, Olechowski był agentem Wywiadu, więc nic w tym dziwnego.
Wersja do druku
Az wyc sie czlowiekowi chce jak sobie pomysli w jakim kraju przyszlo mu zyc :evil:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos....html?skad=rss
jak dobiorą sie do II filaru, a zapowiada się .... to juz naprawde przechyli czare goryczy ....
Polska spełnia wszystkie kryteria państwa wyznaniowego ... bleee
-materialne uprzywilejowanie kleru w porównaniu z innymi grupami społecznymi
-uprzywilejowanie jednej instytucji wyznaniowej w porównaniu z innymi instytucjami działającymi w państwie (m.in. poprzez finansowanie z budżetu państwa)
-dostosowanie praw stanowionych przez władze państwowe do interesów instytucji wyznaniowej (m.in. poprzez podejmowanie decyzji państwowych zgodnych z doktrynami religii państwowej)
Za nasze pieniadze? Ktos tu ostatnio (chyba nawet w tym watku) probowal mi wmowic, ze nie jesmy Panstwem wynaniowym. Wlasnie widac :evil:
Edit:
Doleje troche oliwy do ognia
Zenada!Cytat:
Zamieszczone przez L. Kaczynski
zrodlo: http://wiadomosci.onet.pl/1385431,240,1,kioskart.html
czy Adminem tej świątyni ma zostać Rydzyk ??
widzisz nie ma Cie to nie odpowiesz... ale dzis rano w tvn24 Olechowski jak najbardziej potwierdziłswoje poparcie dla PO :D a ze był agentem...
powiem Ci tematyka agentów tego typu jest dla mnie odrobine smieszna...
nie był ubekiem tylko agentem wywiadu gospodarczego... jest pewna grupa agentów o ktorej na całym swiecie mówi sie z szacunkiem tylko w Polsce ma to dziwną konotacje...
jak wiadomo powszechnie ponad połowa reporterów i fotoreporterów wojennych jest w jakis sposob powiązana z agencjami bezpieczeństwa państw ktore reprezentują i chyba to nie jest nic złego a tym bardziej dziwnego biorac pod uwage iż maja oni dostep czesto do takich źródeł informacji do ktorych etatowi agenci nigdy nie uzyskaliby dostepu... dla tego tak jak to miało ostatnio w przypadku Wołoszańskiego miejsce robienie z czegos takiego tragedi jest... no smieszne po prostu :) wcale ale to wcale nie byłbym ździowiony gdyby pewnego dnia okazało sie ze nieodżałowany Ryszard Kapuściński okazał sie jakimś wspołpracownikiem wywadu i nie byłoby to nic nagannego w końcu to człowiek ktory posiadał ogroną wiedze do ktorej czesto tylko on miał dostęp, dlatego operowanie w tak negatywnym kontekscie informacją o czyjejś nieukrywanej działaności wywiadowczej Tomku nie ma sensu w zadnym kraju.... niestety poza Polską :)
jeżeli pod pojęciem cyniczną masz na mysli wyrachowaną i skalkulowaną na zimno wdązeniu do celu to tak...
jeżeli pod pojęciem prostacką masz na mysli skuteczna i praktyczną to tak...
jeżeli pod pojęciem z godnoscia masz na mysli znów bycie "pawiem i papugą" to dziekuje juz to przerabialismy...
Właśnie to przeczytałem, jakim prawem publiczne pieniądze są rozpier....alane na jakieś świątynie kapiące złotem.
Po co dawać kasę na służbę zdrowia, biednych czy na walkę z bezrobociem.:twisted: :twisted: :twisted:
Może w PIS-owskiej wersji pisma świętego, Jezus mówi zabieracie biednym i budujcie mi świątynie na każdym rogu.:lol:
jak tak dalej pójdzie to nasza agentura będzie najśmieszniejsza na świecie ...
w Polsce bycie agentem wywiadu nawet III RP uznawane jest z haniebne ... cóż co kraj to obyczaj ... niedługo będą tam same matoly bo kto normalny będzie chciał pracować z nadzieją że za 15 lat stanie się to dlaniego wielkim wstydem ....
Jeśli ktoś próbuje udowodnić że wywiady innych krajów są szlachetne i takie praworządne to jest zwykłym idiotą ... wszystkie mordują, oszukują wykorzystują i niszczą ludzi tylko nasz ma być świętszy od wszystkich świętych ...
Mnie w tej chwili najbardzie zastanawia co Tomasz G bedzie mial do powiedzenia w obronie tego wspanialego pomyslu. Osobiscie wierze w niego i wiem, ze czyms nas zaskoczy ;)