Odp: Najlepsza foto drukarka do formatu A4
I jak L800 się sprawuje po 8 miesiącach? Jak z trwałością tych tuszy Epson Dye Ink w stosunku do Epson Claria™ Photographic?
Istnieje możliwość wydruku na dłuższym formacie o szerokości A4? Powiedzmy 400x200?
Mogę Ci napisać, jak L800 się sprawuje na oryginalnych tuszach i papierach/profilach Ilforda. Jest idealnie. Dużo nie drukuję, ale to co dostaję, jest naprawdę doskonalej jakości. Nie ma się do czego przyczepić. Aha, po pół roku wydruki wyglądają identycznie jak w dniu drukowania. A ciągle specjalnie leżą przy oknie.
Bardzo miło się to czyta co napisałeś :D
Cóż - zostaje jakąś promocje ustrzelić i kupować!
Podpowiedzcie mi panowie jak radzicie sobie z wydrukiem zdjęć formatu 21x15? Czy można gdzieś dostać dobry papier foto w tym formacie? Czy trzeba drukować dwa zdjęcia na A4 i przecinać potem na pół? Jak z tym sobie najlepiej poradzić?
A4 i gilotyna.. Też mnie to wkurza :(
Cytat:
Zamieszczone przez
domelek
Podpowiedzcie mi panowie jak radzicie sobie z wydrukiem zdjęć formatu 21x15? Czy można gdzieś dostać dobry papier foto w tym formacie? Czy trzeba drukować dwa zdjęcia na A4 i przecinać potem na pół? Jak z tym sobie najlepiej poradzić?
Cytat:
Zamieszczone przez
oskarkowy
Mogę Ci napisać, jak L800 się sprawuje na oryginalnych tuszach i papierach/profilach Ilforda. Jest idealnie. Dużo nie drukuję, ale to co dostaję, jest naprawdę doskonalej jakości. Nie ma się do czego przyczepić. Aha, po pół roku wydruki wyglądają identycznie jak w dniu drukowania. A ciągle specjalnie leżą przy oknie.
Generalnie jednym słowem Jarku polecasz t a drukarkę?.
Ja w sumie potrzebuje drukarki na której będę mógł drukować zdjęcia z podróży , generalnie tak koło 200 zdjęć z każdego wypadu. Częstość druku pewno koło 2-3 razy do roku w przerwach oczywiście jakieś sporadyczne mniejsze ilości zdjęć.
Pyt do :Czornyj
Marcinie a jak wygląda sprawa kalibracji? . Czy mając oprofilowany EIZO 2243 kalibratorem I1 dispaly pro można osiągnąć dobre efekty?. Bo chyba do kalibracji profi drukarki średnio się ten kalibrator nadaje.
No i oczywiście pytanie takie same jak do Jarka czy warto ją zakupić do takiej ilości druku jak wspomniałem wyżej
Dzięki
Gregory