A tak nawiasem, to my tu sobie gadu, gadu a Apple wypuściło 8-śmio rdzeniowca :) http://www.apple.com/macpro/
Wersja do druku
A tak nawiasem, to my tu sobie gadu, gadu a Apple wypuściło 8-śmio rdzeniowca :) http://www.apple.com/macpro/
jedno pytanie - dlaczego nikt nie polecił monitora CRT? moze wyjdzie moja niewiedza i uprzedzenie ale wydaje mi sie ze crt jednak wciaz górą na lcd :?:
reszta sprzetu jaka zostala zaproponowana bardzo mi sie podoba - o ile uzytkownik nie bedzie robil OC
Jesli planuje oc to zastanowilbym sie na e4300 ktorego przekreciłem o 78% :-) na sprzecie nie z najwyzszej pólki (najprostsza plyta asusa p5b - comanndo do tego jest lepsze)
Wziąłbym jednak wtedy inny zasilacz np Tagan albo sprawdzony topower.
pst a gdzie ty kupisz dziś dobre i nowe CRT ? o to raczej trudno ...
Mam jeszcze pytanie dotycznące płyty głównej - czy każda z poniższych będzie równie dobrze współpracowała z Core2 Duo E6600 4MB, czy jednak któraś z nich duzo bardziej od pozostałych z tym procesorem się lubi (także gdy chodzi o ewentualne podkręcanie):
Asus P5B Deluxe P965 DDR2 Sata II Raid Glan
Asus P5W64 WS Pro
ASUS P5W DH Deluxe
pozdr.
imho tylko i965P .... asus w dowolnej byle nie najniższej wersji, do podkręcania wybieramy płyty z ubogim wyposarzeniem czym mniej dodatków tym bardziej stabilna konstrukcja
Dzięki za wyjaśnienie.
Przeglądając oferty kart graicznych trafiłem na kartę projektowaną specjalnie pod 2D: NVIDIA Quadro NVS 285 128MB TurboCache. Niestety nie znalazłem o niej żadnych komentarzy czy recenzji. Jeśli miał z nią ktoś do czynienia lub wie o niej coś więcej, to będę wdzięczny za informacje.
Wyłącznie obróbka zdjęć. Dzięki.
Jak juz wspominalem wczesniej. Karta tylko i wylacznie do grafiki. Do niczego wiecej sie nie nada. O komentarze trudno, bo malo kto tego uzywa. Przez dwa lata pracy, tylko raz sprowadzalem taka karte dla jakies firmy zajmujaca sie wlasnie obrobka zdjec.
Wydaje mi się, że wezmę którąś z poniższych, obydwie można dostać za ok. 400zł:
1. NVIDIA Quadro NVS 285 128MB TurboCache
2. Matrox Millenium G-550 32MB DDR BOX (PCI-E)
Czy pod Home XP będą dobrze pracowały - ma to znaczenie?