no więc do www nikt ci nie każe kupować Nec-a Reference. Ale do obróbki zdjęć/grafiki nie-webowej itp. przyjemnie jest mieć coś, co zostało do tego celu przeznaczone.
Wersja do druku
no więc do www nikt ci nie każe kupować Nec-a Reference. Ale do obróbki zdjęć/grafiki nie-webowej itp. przyjemnie jest mieć coś, co zostało do tego celu przeznaczone.
Czornyj dobrze mowi;) Oczywiscie, ze te monitory nawet do piet nie dorastaja np. Nec SpectraView, ale podalem konkretny przedzial cenowy, z ktorego te monitory "pasuja" do zastosowan graficznych.
Czy to, ze 99% uzytkownikow ma nieskalibrowany monitor oznacza, ze ja tez musze taki miec?:shock:Cytat:
na potrzeby www - kazdy uzytkownik ma inny lcd niepoprawnie odwzorowujacy kolory wiec po co?
Dodam jeszcze, ze 2090UXi ma taka sama matryce jakie sa w SpectraView:mrgreen:
A jesli chodzi o rozmiar to 20" 4:3 ma rozdzielczosc natywna 1600x1200, natomiast 20" panoramiczny ma 1680x1050. Czyli przestrzen robocza na standardowym formacie 4:3 jest mimo wszystko 8,8% wieksza;)
Dorastają, dorastają. Wersje Spectraview różnią się jedynie tym, że mają załączone stosowne oprogramowanie, wyselekcjonowane matryce i osłonkę przeciwsłoneczną. Jeśli trafisz na dobry egzemplarz 1990/2090, dokupisz osłonkę i oprogramowanie, to masz praktycznie dokładnie to samo.
Wracajac do 2090UXi ktos wie gdzie go mozna w Wawie podotykac?:oops: Bylem w Lorien, ale nie ma i nie bedzie, bo nawet u dystrybutorow brak... W pozostalych firmach byc moze bedzie w przyszlym tygodniu ale nie na 100% Chyba sie napalilem na ten model;) Tym bardziej ze w moim starym dobrym CRT siada kolor niebieski, i mniej zielony i czerwony:sad:
Prawie o tej samej godzinie rozmawialismy ... moje wymagania byly dodatkowo trudniejsze bo oprocz nadawania sie do obrobki grafiki mial sie i do szybkich gier nadawac... z calej powyzszej listy zostal mi do wyboru tylko Eizo S2000.
Neci "ostatecznie by mogly byc" ale wole jednak doplacic niz sie ew. pozniej wozic z wymiana.
uzywam EizoS1931 i jestem zadowolony z tego wyboru... na drozszy monitor nie bylo mnie stac a nic ponizej nie spelnialo moich oczekiwan... Vitez ta dwudziestke, ktora masz na oku z pewnoscia Ciebie zadowoli ;-)
A nie wolisz zrobic sobie dwumonitorowego zestawu i do gier zostawic ten monitor, ktory masz?
W moim przypadku wybor NEC'a przesadzil fakt, ze mozna go kalibrowac. No i jeszcze mila rzecza jest pivot;) Jestem ciekawy czy przy obroceniu monitora o 90 stopni zostanie przeslana informacja do systemu i tez sie obroci:?:
No i cena... Juz i tak uwazam, ze 3 kPLN to troche duzo jak na monitor:roll:
Mam dwumonitorowy zestaw ale nie mam gdzie postawic drugiego tak duzego (przekatna, nie kubatura) monitora- na biurku ledwo mi sie miesci drugi monitor 15" .
Ale nie pozbywam sie od razu 19" CRT... moze cos pokombinuje jak ten Eizo nie do konca wystarczajacy bedzie.
No a niektorzy nigdy w zyciu by nie dali wiecej niz 1000zl za aparat fotograficzny ;)Cytat:
No i cena... Juz i tak uwazam, ze 3 kPLN to troche duzo jak na monitor :roll: