No to ciekaw jestem, czy do jedynek tez wrzucą strząsacz kurzu :roll:Cytat:
Zamieszczone przez alien
Wersja do druku
No to ciekaw jestem, czy do jedynek tez wrzucą strząsacz kurzu :roll:Cytat:
Zamieszczone przez alien
Jasne dla kazdego cos dobrego w tym Canon jest naprawde dobry bo według mojej opinni ma puszke dla kazdego. A 400D pewnie sie pobawie zaraz jak tylko kumpel bedzie miał je w sklepie co ma nastapic juz niebawem, na fotkach widziałem tam jakas gume na uchwycie i pod kciukiem co dla mnie jest duzym + w stosunku do mega plastikowego chwytu 350D. A wibra czyszczaca matryce fajna ale jaka to nowosc?? Olek ma to w swoich puszkach od lat! szkoda ze juz do 30D tego nie dali.....
Cytat:
Zamieszczone przez Goomis
Ooooo. To prawdziwi z was zawodowcy. Chyba trzepiecie niezłą kasiore na fotach skoro prze 4 h musicie go trzymać w łapce. Mnie zrobienie foty zajmuje 5 sek a potem wieszam aparat na ramie. Przed zrobieniem zdjęcia znowu go zdejmuje i potem znowu wieszam ( a czasem i do plecaka schowam - jak wiem że przez np 30 min nie bedzie mi potrzebny :razz: )
Kiedy wreszcie zrozumiecie ze to aparat dla AMATORÓW którzy trzymają go w rece 10 min / doba a reszte dynda im na szyi albo obija isę w plecaku
Jeśli różnica w wielkości i ergonomii pomiędzy 350D/400D a 20D/30D jest mniej wiecej taka sama jak pomiędzy "analogowymi" 300 a 33, to subiektywnie patrząc bez porównania wygodniej robi się zdjęcia body dwucyfrowym. Różnicę odczuwam, a nie robię kilkugodzinnych sesji fotograficznych - ot takie zwykłe focenie np. w górach (czyli aparat głównie w plecaku albo torbie foto wyjmowany gdy się trafi jakiś godny sfotografowania motyw).
Cytat:
Zamieszczone przez Marcoone
Eos 300 trzyma się zdecydowanie wygodniej od 350D i 400D
A u mnie inaczej. Mialem wczesniej 300D (takie fajne, spore z gripem) i po wzieciu 350'tki do reki na 10 min zamowilem 20'stke bez najmniejszej kalkulacji dotyczacej wyzszej ceny.Cytat:
Zamieszczone przez alien
Ile by 350'tka nie byla tansza nie moglem strawic jej rozmiaru :D A najbardziej mnie dobil w 350'tce klik przyciskow :mrgreen:
Oj tak... I jeszcze blokowanie czasu od dolu na 1/60 w Av :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez gwozdzt
Dwa megapiksele z 6 na 8 to więcej niż z 8 na 10. Cały szkopuł jednak w tym żeby wraz ze zwiększeniem rozdzielczości matrycy szła również ilość szczegółów na zdjęciach, a to patrząc na sample z 400D raczej się nie udaje nawet przy użyciu bardzo dobrych obiektywów np.70-200/2.8 czy 35/1.4L. Do tego jeszcze trzeba wziąść pod uwagę fakt że spora część użytkowników 400D poprzestanie na kitowym obiektywie z którym nawet nie ma co marzyć o osiągnięciu rozdzielczości optycznej dającej odwzorowanie 8-miu megapikseli a co dopiero 10-ciu.Cytat:
Zamieszczone przez c42
Mimo wszystko jednak 400D ze względu na AF jest sporo lepszy i to jest główny powód dla którego wybrałbym 400D zamiast 350D.
Pobawię się w Vitezia 8-) i zauważę że powinieneś powiedziećCytat:
Zamieszczone przez AdrianP
Moim zdaniem Eos 300 trzyma się zdecydowanie wygodniej od 350D i 400D
lub
Eos 300, w mojej ręce trzyma się zdecydowanie wygodniej od 350D i 400D:mrgreen:
Według mnie wygoda trzymania tych dwóch body jest podobna (mam 300 i 350d). Szkoda , że zapewne w 400 nie ma takiego wizjera jak w starej 300
heh, marzenia :). Takiego "dużego" wizjera jak EOS300 nie ma nawet 30D bo 300-tka to pełna klatka.Cytat:
Zamieszczone przez Fan nr 1
dawno nie przeczytałem takiej bzdury....aparat jeszcze nie wyszedł a ten już wychodzi z teoriami o jakosci zdjeć =]Cytat:
Dwa megapiksele z 6 na 8 to więcej niż z 8 na 10. Cały szkopuł jednak w tym żeby wraz ze zwiększeniem rozdzielczości matrycy szła również ilość szczegółów na zdjęciach, a to patrząc na sample z 400D raczej się nie udaje nawet przy użyciu bardzo dobrych obiektywów np.70-200/2.8 czy 35/1.4L. Do tego jeszcze trzeba wziąść pod uwagę fakt że spora część użytkowników 400D poprzestanie na kitowym obiektywie z którym nawet nie ma co marzyć o osiągnięciu rozdzielczości optycznej dającej odwzorowanie 8-miu megapikseli a co dopiero 10-ciu.
No ale niech bedzie zabawmy sie....tez widzialem zdjecia zrobione lepszymi obiektywami i co?I wcale nie są gorsze od tych z 20d czy nawet 30d...wrecz przeciwnie były lepsze...
Link masz tutaj --> http://www.luminous-landscape.com/re...el%20xti.shtml
Na zdrowy rozum..2 miliony pikseli wiecej to sie równa wiecej szczegółów =)
No ale nie ma to jak kupić 30d i nie wykorzystać nawet 30% mozliwosci tego aparatu i pózniej sie wyżywac(albo usprawiedliwiać) na forum pisząc rózne bzdury ;)