Bardzo mi się to szkiełko podoba. Cena już nie tak bardzo.
Wersja do druku
Bardzo mi się to szkiełko podoba. Cena już nie tak bardzo.
Nie noCytat:
Zamieszczone przez BolekZ
http://www.d-photo.pl/sklep.cgi?id=4...&oper=3&list=1
nasi maja juz :)
Cena oczywiscie, ze chora. Ale licze na to, ze troszke sie unormuje i znormalnieje do ludzkiego poziomu.
Zreszta, chyba i tak nie bedzie wyjscia i trzeba bedzie przywiezc ze stanow.
Swoja droga, wyczytalem, ze bedzie w ofercie jakos w okolicy "November"a
:D
pozdrawiam
f.
Na FM Norweg zapodał pierwsze sample. Bliźniak 85L. Niestety gość potwierdza, że 50/1.4 szybciej ostrzy! Zła wiadomość dla fanów foto sportowej :(Cytat:
Zamieszczone przez szwayko
Sample rewelacyjne poza ostrością, ale nie jest tragiczna.
Bokeh, kolor, nasycenie a' la 85L. Bokeh Boski! AF? Dla mnie wystarczy jak nie będzie wolniejszy od 85L I :mrgreen: bo do sportu to jest 85/1.8 i 135/2
http://www.fredmiranda.com/forum/topic/443027/1
Wymagana rejestracja, obrazki wrzucane na serwer FM więc nie da się spiracić.
Jeden cytat na uspokojenie i zajawke :)
My impression is that this is a typical good quality L lens , well built and a reasonable weight, th e 1.4 looks poorly put together by the side of this lens.
Its not for everyone thats for sure, but I can see one ending up in my bag eventually, allthough its not high up on my list...
The AF seemed slow, and it hunted a couple of times, but this was a pre production demo example, as the rep made perfectly clear to me...
I think we can expect better results from production models.
Nathan
BW: Ciekawe czy kiedykolwiek zrobią szkło, które dorówna i jasnością i ostrościa 85L?
f/4
crop 100% f/4
f/1.2
crop 100% f/1.2
f/1.2
crop 100% f/1.2
f/1.2 crop 100%
f/1.2 crop 100% USM 300, 0.3, 0
cały kadr
f/2.0
f/2.0 usm 300, 0.3, 0
Kolejne sample z 50/1.2L na 400D
http://photo.blogger.ph/wp-content/u...s/_MG_6883.JPG
http://photo.blogger.ph/wp-content/u...s/_MG_6848.JPG
Coś mi tu nie gra :evil:
ze tak powiem - ladnie mydli ;-)
nie wiem czy to sa celowo wybrane zedjecia z kilkuset czy poprostu "reprezentatywna proba" - w kazdym razie jedna jaskolka wiosny nie czyni - trzeba poczekac na jakies rzetelne testy - choc jak narazie jest nedznie !
uwazaj na slowa...:) bo ja wlasnie kupie ten nowy 70-200/4 jak tylko wyjdzie, rezygnujac z 70-200/2.8IS, powody?
* masa obiektywu - kilo mniej do noszenia
* rozmiary - mniejsze
* lepsza stabilizajca, nowsza generacja, daje jedna przyslone wiecej niz wersja 2.8IS
* jakosc, mam nadzieje, ze taka jak 70-200/4 czyli b.dobra
* ~500 dolcow w kieszeni zostaje
2.8 swiatla nie potrzebuje, fotografuje prawie wylacznie przyrode a bokeh
przy 200@4 jest ok, szczegolnie przy FF (2.8 na cropie to takie mniej wiecej
rozmycie jak 4 na FF).
Karol
Problemem się stanie jak dołączymy konwerter 1,4 lub 2.
Podejrzewam, że wtedy zobaczymy jakość porównując dwa obiektywy 70-200 f/4 IS do 70-200 f/2,8 z konwerterem.
Cena obu jest zbliżona. Ja obstawiam jednak na jakość i jasność 2,8 bez IS. Stabilizacją już się nabawiłem i szczerze mówiąc wolę jasne obiektywy od IS, ale to moje zdanie. Wolę fotografować ludzi i obiekty w ruchu, a nie martwą naturę.
Pozdrawiam.
Dochodze powoli do wniosku, ze 70-200 f4L IS jest idealnym obiektywem
na wakcje. Wyobrazcie sobie combo 70-200 f4L IS + 30 f1.4L + 24-70 f2.8L.
Trudno chyba skompletowac lepsze 3 travel obiektywy...
Trudno sie z tym nie zgodzic. Niektorzy twierdza za 70-300mm DO tez jest swietnym wakacyjnym sprzetem.
Chociaz... zaryzykowalbym twierdzenie ze najlepszy zestaw na wakacje to ten ktory juz masz. Po prostu. Dla mnie to byloby mniej wiecej: 17-40 (bo lubie pstrykac widoczki a tu Canon nic lepszego do zaproponowania nie ma), 35/1.4 albo 50/1.4 jako standard no i moze ten nowy 70-200/4IS choc moj 135/2 tez by sie sprawdzil na moj gust.
24-70/2.8 odpada bo za ciezki. Moze Tamron zamiast tego jesli ktos potrzebuje koniecznie zooma?
Ale i tak nadal czekam na 50/1.4 MkII ring full USM. Chyba sie nie doczekam...
Podobnie jak czas odnowic takie szkla jak 24/2.8, 28/2.8, 20/2.8, 35/2. Dac im prawdziwy USM i lepsza konstrukcje, bez wysuwanej mordki jak w 28/1.8. Halo, czy Canon mnie slyszy?