Odp: Komputer dla fotografa 2024
Fajnie ale nas bedzie bardziej interesowac czas renderu, exportu czy odszumiania ;)
Też pewnie to wszystko będzie z czasem w testach.
Cytat:
Zamieszczone przez
MstrG
Z drugiej strony to dla nas bardzo dobrze że pojawił się w końcu kolejny gracz stawiający czoło na szczycie stawki. Jakiś rok temu też rozważałem mocny konfig pc, pisałem o tym na nikoniarzach.
https://forum.nikoniarze.pl/threads/...mat-Mac-czy-PC
Jednak suma sumarum postanowiłem spróbować Maca i do dziś uważam to za dobrą decyzję. Zabawy w pecety już mi przeszły na dobre. Nie chce mi się już po prostu.
Cytat:
Zamieszczone przez
cybulski
Z drugiej strony to dla nas bardzo dobrze że pojawił się w końcu kolejny gracz stawiający czoło na szczycie stawki. Jakiś rok temu też rozważałem mocny konfig pc, pisałem o tym na nikoniarzach.
https://forum.nikoniarze.pl/threads/...mat-Mac-czy-PC
Jednak suma sumarum postanowiłem spróbować Maca i do dziś uważam to za dobrą decyzję. Zabawy w pecety już mi przeszły na dobre. Nie chce mi się już po prostu.
Gdybym nie bawił się czasami w gry, to pewnie też poszedłbym w Mac-a. Uprzedzając sugestie - konsole to nie moja bajka. Była konsola w domu, to w zasadzie leżała, dość szybko poszła do ludzi.
Cytat:
Zamieszczone przez
MstrG
dzięki
widzę, że Mac Mini jak celowałem na początku czyli M4 Pro z 48GB byłby na poziomie mojego aktualnego PCta z i7-12700kf, więc taki upgrade nie ma sensu
raczej poczekam na nowego Maca Studio z M4 Max, ale raczej skonczy się na upgradzie rtx do 5060
Mnie się właśnie pojawił kupiec na mojego MBP M1, tak więc pewnie będę zamawiał MBP M4 w jakiejś wypaśnej konfiguracji (bo tu też potaniało znacząco)
I ten matowy nano-ekran ;-)
p,paw
MBP ma teraz mat?? :shock:
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
MBP ma teraz mat?? :shock:
Tak, od M4 jest opcja (za 750 PLN) na nano-coat znany z XDR Display.
p,paw