Odp: Canon RF 35 mm f/1.4L
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
A mi się wydaje, że dobre zdjęcia (których zresztą nie robię) potrafią się obejść bez "bajecznego rysowania".
Kto co lubi... Tobie może się ta wydawać, Ty nie musisz widzieć różnicy. Tak to działa. Nie piszę tego złośliwie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Kto co lubi... Tobie może się ta wydawać, Ty nie musisz widzieć różnicy. Tak to działa. Nie piszę tego złośliwie.
Nie odbieram tego jako złośliwość oraz też nie gustuję w optyce poniżej pewnego progu jakościowego, jednakże podtrzymuję to, co napisałem: dobre zdjęcie nie dlatego są dobre, bo zostały zrobione doskonałym obiektywem, i odwrotnie.
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Nie odbieram tego jako złośliwość oraz też nie gustuję w optyce poniżej pewnego progu jakościowego, jednakże podtrzymuję to, co napisałem: dobre zdjęcie nie dlatego są dobre, bo zostały zrobione doskonałym obiektywem, i odwrotnie.
To jasna sprawa i też się z tym zgadzam, choć "doskonały" obiektyw w doskonałych rękach zawsze bardziej pomoże niż obiektyw "przeciętny/zwykły".
Ja nie widze roznicy przez lornetki. Mam swojego Prostaffa P7 i wczoraj mialem okazje poogladac swiat przez Monarcha HG. I pigmej, slepy jestem i nie widze roznicy. Moze bylo mniej CA.
Ale w obiektywach chociazby motor af robi roznice. I obstawiam ze tam gdzie 1.8 nie da rady tam 1.4 nawet sie nie zająknie. I w tym sensie to jest byc albo nie byc dla zdjecia.
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Mam swojego Prostaffa P7
Tffuuu... Nikon. Sam w lornetkach mam ACTION EX 10x50 CF. Ale pasek zmieniłem, bo żółte mnie wq... :mrgreen:
Gdzie canon nie moze tam nikona posle.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Tffuuu... Nikon. Sam w lornetkach mam ACTION EX 10x50 CF. Ale pasek zmieniłem, bo żółte mnie wq... :mrgreen:
:mrgreen: żółty pasek to i żulta skóra z N
chwilowa przerwa na reklame, zeby emocje osiadly. tranmisja bedzie wznowiona po cichu za pare dni
jakos nie odczuwam potrzeby rozsadzania kto zaczal a kto bardziej burzyl babki i wyrzucal grabki z piaskownicy. wiec na chwilke wszyscy "do kata"
Jest i pierwsza obniżka ceny RF 35/1.4L. Obecnie po 7 499 PLN. Jak będzie za 4 999 PLN to go kupię :-)
https://www.cyfrowe.pl/obiektyw-cano...14l-vcm-p.html
Cytat:
Zamieszczone przez
MateuszJ
Z 9 koła na 7,5 z miesiąc po premierze :D Widze te miny osób co go kupiły tydzień temu.