-
Zły temat wymyśliłem. Dopiero teraz mnie naszło, ze ten topic powinien nazywać się tak "Nauka kadrowania w kwadracie";) Ja się zdziwiłem straszliwie jak zobaczyłem, że niebo jest nieprzepalone, a budynek ładnie naświetlony. To zdjęcie było pod słońce robione. Chyba sprzedaje swoją cyfrę;p Następne foty obiecuje lepsze, jednak tym razem w kolorze:) Czy ktoś mi wytłumaczy fenomen tego, że na fotoiku się podobały?;p
-
Bo tu sie kwadratow nie lubi :twisted: :wink:
-
Tu was boli?:p(kwadratów z lubitela nie przeżyjecie, a fotograf robił zdjęcia D50 Nikonem i mógł liczyć o obiektywny komentarz!:p) Na fotoiku patrzyłem, kto mi daje takie dobre komentarze i to byli ludzie z całkiem ładnymi fotkami, niezlym dorobkiem, a nie jacyś nowicjusze. Snow-a ty co o zdjęciach sądzisz?
-
Ja sądze że pierwsze mi się nawet podoba :) Drugie już mniej :) Troche dół mógłby być jaśniejszy ;) Jak masz RAW'a jeszcze to zrób HDR :twisted: tylko nie wiem czy w DPP czy w C1 wywolływac lepiej, ale tu już ci spece powiedzą :wink:
-
I tak klisza to taki mały HDR-marriott był robiony pod słońce-w 350D byłby czarny:p Zadziwiło mnie to odwzorowanie-być może dlatego, ze dawno na kliszy nic nie robiłem;) HDR z wywołanego zdjęcia?:p Ciekawa propozycja:D
-
Początek, mam nadzieję, dłuższego cyklu pt. "Praga w szczegółach". Na otwarcie kilka zdjęć ze Szmulek, Szmulowizny:
1. Witamy w piekle:
2. Praga drugą wojnę światową jako taką przetrwała w całości. Od tamtego czasu większość kamienic nie była odnowiona. Na łatach tynku, które jeszcze się ostały widać ślady po kulach.
3. Ludzie w stuletnich kamienicach jakoś próbują żyć. Próbują odnowić swoje własne mieszkanka. Wielu z nich żyje na granicy biedy. Z prawej okna mieszkańców, z lewej strony okna klatki schodowej...
-
ostatnie zdiecie jest najlepsze, firaneczki na klatce schodowej....
-
ale to jest warszawska Praga ... nie czeska stolica ...
-
Warszawska Praga też jest piękna;) Tylko tego piękna czasami trzeba trochę dłużej poszukać.
-
Było Canonem, czas na Lubitela. Ostatnio skrytykowaliście mnie. Zmotywowało mnie do jednak do dalszej zabawy. Teraz także czekam na wszelaką krytykę. Czy zrobiłem jakieś postępy, czy cofnąłem się do epoki kamienia fotografowanego?:p Oto kilka zdjęć z Pragi:
1.
2.
3.
4.
5.