Dlaczego człowiekowi nie wierzyć, wystarczy poczytać ile osób ma problemy z Tamronem 28-75. może w końcu przedstawiciele Tamrona też to zauważyli. Mam Canona 300D i wymieniony obiektyw z tzw. nowej serii zaczynającej się nr A 09 5XXXXX. Prawda jest taka ze ten obiektyw fatalnie współpracuje z tym body, ilość nieostrych zdjęć jest tak duża że ostatnio ponownie podpiąłem stałkę Canona 50mm. Tamron ostrzy jak chce i gdzie chce, zdarza mu sie zrobić przepiekne zdjęcia, ale niestety to za mało. Zastanawiam się właśnie komu przypisać tą przypadłość bo zdania są podzielone czy winny jest obiektyw czy body. To co napisał Micaj miałoby kluczowe znaczenie, znaczyło by że to obiektyw ponosi winę za błędny AF. To tak jakby firma przyznała sie do wyprodukowania wadliwego sprzętu. Mnie najbardziej interesuje co ja mógłbym zrobić ze swoim egzemplarzem czy mógłbym go reklamować i żądać usunięcia usterki / mam go niecałe pół roku/. Do tej pory tego nie zrobiłem bo obawiałem się że winę za błędne pomiary AF może ponosić moje body jednak stałka Canona działa idealnie.