Odp: dSLR na rowerze - jak?
Czy Wy robicie zdjęcia jadąc na rowerze?
Ja nie i na rower biorę plecak rowerowy nie fotograficzny, żeby dobrze i wygodnie trzymał się na plecach, a że trochę więcej trzeba czasu na wyjęcie sprzętu to i tak nic w porównaniu z czasem jaki trzeba na zatrzymanie się i zrobienie zdjęcia.
Re: dSLR na rowerze - jak?
Fakt,równie dobrze można kupić kabure typu colt i np jakis pokrowiec na dodatkowe szkło i wrzucić to wszystko do normalnego plecaka który napewno będzie wygodniejszy niż większość sztywnych plecaków foto.
Wysłano z GT-I9100 z użyciem Tapatalk
Też się przymierzałem do Photo sporta, ale jak go przymierzyłem w sklepie to zrezygnowałem.
Re: dSLR na rowerze - jak?
Cytat:
Zamieszczone przez
michalab
Też się przymierzałem do Photo sporta, ale jak go przymierzyłem w sklepie to zrezygnowałem.
Dlaczego zrezygnowałeś?
Wysłano z GT-I9100 z użyciem Tapatalk
Odp: Re: dSLR na rowerze - jak?
Cytat:
Zamieszczone przez
Bartek_902
Dlaczego zrezygnowałeś?
Bo nie był wygodny, ale co dokładnie to nie pamiętam, to było przed wakacjami. Poszedłem ze swoim plecakiem (deuter cross air) i porównałem, po ponad 1h spędzonej w sklepie stwierdziłem, że jednak plecak foto sobie podaruję. Wolę jednak wygodę noszenia od wygody sięgania po sprzęt.
Plecaki rowerowe sie nie nadają bo są za cienkie, wkładając tam lustrzankę będzie się ona wrzynać w plecy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kill
Plecaki rowerowe sie nie nadają bo są za cienkie, wkładając tam lustrzankę będzie się ona wrzynać w plecy.
Ciekawe. Do wspomnianego wyżej 5D bez gripa (może nawet z gripem, ale nie próbowałem bo nie używam) wchodzi bez najmniejszego problemu nawet razem z bukłakiem. Poza tym do pleców dotyka siatka dystansowa, a nie komora więc wrzynanie się nie wchodzi w grę. Choć trzeba przyznać, że jak na rowerowy plecak jest dosyć duży.
My jeździmy na trochę dalsze trasy co za tym idzie aparaty zawsze lądują w sakwach bo jazda przez parę dni z plecakiem z body i paroma obiektywami może wybić z głowy rower na długo ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
michalab
Ciekawe. Do wspomnianego wyżej 5D bez gripa (może nawet z gripem, ale nie próbowałem bo nie używam) wchodzi bez najmniejszego problemu nawet razem z bukłakiem. Poza tym do pleców dotyka siatka dystansowa, a nie komora więc wrzynanie się nie wchodzi w grę. Choć trzeba przyznać, że jak na rowerowy plecak jest dosyć duży.
A ja wożę aparat w topload na piersiach. Może trochę czuć wagę, ale jak jeżdże MTB, to dla mnie liczy się szybkość dostępu do sprzętu, żeby uchwycić właściwy moment. Sciąganie plecaka, wyjmowanie futerału a potem jeszcze ustawianie zdjęcia - wszyscy mi dawno uciekną.