zdjęcia za jedzenie
Wersja do druku
OKAZJA!!! Sprzedam kota. Stan bdb - chodzi idealnie:p Przebieg 60k - nic tylko brać!:)
Canon 5d mkI BDB stan OKAZJA (3082667951) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Kolega Ultrasonic chyba nie ma kota. Inaczej by wiedział, że one zawsze mają wszystko w pompce i nie zwracają uwagi na wchodzenie w kadr.
A żeby nie było OT: mój ulubiony kotek
Czy idąc na zdjęcia w miejscach publicznych robicie też tak jak na zdjęciu poniżej?
A tu taka ciekawostka:
i link do tekstu [link]
Z numeru seryjnego, oczywiście: Naprawa, serwis aparatów fotograficznych, kamer video: Canon, Sony, Sanyo, Leica, Warszawa - C.S.I. Foto i Video
Nie kojarzę, żeby było. Samo życie ;)
Julianator - Daruj, ale to portal dla biznesklasy!
Jak lekko doświetlać: LINK
Nokia też potrafi - Lumia ZOOM
Autograf czy obiektyw :D ?
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=SDk5EfPAxoY
to wcale nie jest zabawne
Znalazłem u kolegów z żółtego forum:
Z dzisiejszego joemonstera Do naszego forum pasuje jak ulał
"Czasem człowieka najdzie ochota, by kupić sobie, dajmy na to, cunikrimpel. Nigdy wcześniej nie miał do czynienia z cunikrimpelami, ale wie, że w internecie pełno jest specjalistów z każdej dziedziny. Również specjalistów od cunikrimpeli. I wtedy człowiek zagląda na profesjonalne forum i nieśmiało zagaja:
Kochani forumowicze, właśnie postanowiłem kupić sobie pierwszy w życiu cunikrimpel. Marzę, by posłuchać jego słynnych gwizdów. Gdzie i jak najlepiej kupić niezawodny i piękny cunikrimpel?
Na co "kochani forumowicze" odpowiadają mu zwykle w następujący sposób:
1. Na kiego grzyba ci cunikrimpel? Kup sobie dwie krymzy. Cena taka sama, ale pojemność większa. Dwie krymzy działają tak samo, jak jeden cunikrimpel, tyle, że nie gwiżdżą.
2. Taaa..., wyobraź sobie, że kiedyś też zastanawiałem się nad wyborem cunikrimpela...
3. Jeśli do tej pory nie miałeś cunikrimpela, to znaczy, że jest ci on niepotrzebny.
4. Gratulacje! Masz okazję wejść do wąskiego ale bardzo przyjaznego grona posiadaczy cunikrimpeli! Trafiłeś na właściwe forum. Na pewno uzyskasz tutaj potrzebną pomoc.
5. A co? Google zlikwidowali??
6. Piszesz: «marzę, by posłuchać jego słynnych gwizdów». Musisz wiedzieć, mój drogi, że cunikrimpel nie "gwiżdże", jak pozwoliłeś sobie napisać, tylko "świszczy". Pamiętaj, aby nie mówić o cunikrimpelu, że "gwiżdże" w towarzystwie profesjonalistów - wyśmieją cię.
7. Nie chciało mi się czytać.
8. Jeśli bywasz czasami w Nairobi, mogę podać namiary na fajny sklepik z cunikrimpelami.
9. Wiesz co, wkurzasz mnie gościu! Niektórzy profesjonaliści latami, rozumiesz, LATAMI odkładają na cunikrimpel i nie mogą go kupić, dlatego, że jest DROGI. A tobie kasy nie brakuje, masz już wszystko, wiec czemuż by nie kupić sobie cunikrimpela, co? Pięknie świszczy... Ale przecież to nie o to chodzi! Zrozum, że cunikrimpel nie służy do tego! Alternator też czasem świszczy, ale to przecież nie cunikrimpel! Zresztą, po co ja to tłumaczę i komu? To forum schodzi na psy. Spadam stąd.
10. Też jestem laikiem w tej dziedzinie i jeszcze się nie zdecydowałem, czy chcę mieć cunikrimpel, czy jest mi on niepotrzebny. Jak kupisz, daj znać, po ile kupiłeś.
11. Cunikrimpele - to szajs! Właśnie kilka dni temu włożyłem swój do bagażnika, zawinąłem w dwa koce, a on rozwalił mi się po drodze.
12. Sam jesteś szajs, a twój samochód to złom!
13. W koce niepotrzebnie zawijałeś, trzeba było podłożyć je pod cunikrimpel.
14. Dokładnie. Zawsze podkładam pod i nigdy mi się nic nie rozwaliło.
15. Bo trzeba było podłożyć pod spód a nie zawijać!
16. Już mu odpowiedziałem, że trzeba podkładać pod spód.
17. Faktycznie. Sorki, nie zauważyłem, że odpowiedziałeś. Wszyscy wiedzą, że trzeba podkładać pod cunikrimpel.
18. Kolego, nie odchodź z forum. Bez ciebie będzie tu nudno. Nie zwracaj uwagi na jakichś gówniarzy z pieniędzmi, oni nie są tego warci.
19. A ja i zawijałem i podkładałem. A i tak się rozwalił. Dlatego, że to szajs! Olać wasze cunikrimpele! Ped@ły!
20. Gdzie jest moderator?
21. Jako moderator ostrzegam, że następnym razem za podobne wyzwiska będę banował.
22. Leję na te ostrzeżenia. Przecież to nie ja o ped@łach napisałem…
23. Za co zbanowali Kolczyka? Przecież to nie on pisał o ped@łach!
24. Nie no, co to za bajzel? Za co wszystkich banują?
25. Dlatego, że ostrzegałem: za podobne słowa będę banował. Niezależnie od tego, kto pisze.
26. Wszyscy profesjonaliści kupują cunikrimpele w sklepie na ulicy Wschodniej 7. Jeśli potrzebne szczegółowe informacje, pisz na priva.
27. A ty po co odpowiadasz na stary temat? Spójrz na datę. Temat sprzed roku..."
Namiot bezcieniowy?
You're doing it wrong :D
Znalazłem na tej aukcji:
Parasolka przezroczysta usta A339 (3440331541) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Czytałem sobie spokojnie opinie o Canonie 100-400 a tu nagle:
:D
Kryzys dopadł także kamerzystów:
"Tego jeszcze nie było! Kamerzysta próbował zwinąć z wesela 26 butelek wódki, 63 sztućce i odświeżacz do toalety. Zuchwałego złodzieja nakrył pan młody, który o godz. 4.30 nad ranem zadzwonił na policję. "
Pan młody w szoku! Kamerzysta zrobił to na weselu - Nasygnale.pl
Rozwijając powyższy wątek jak jeszcze kiedyś więcej filmowałem na weselach niż robiłem foto byłem świadkiem takiej sytuacji.
Zespół muzyczny w czasie wesela zbierał z sali puste butelki po alkoholu mówiąc, że potrzebne są na oczepiny i konkurs. Ale nic takiego nie było. Wesele się skończyło przyszedł czas na poprawiły i wyszło do czego te puste flaszki. Zespół na poprawinach na swoim stole zaczął kolejną podmianę butelek ale tym razem pustych na pełne i do torby. Pomysłowość Polaka nie zna granic.
Grając w GTA V zauważyłem, że panowie z R* zaznaczyli nawet czerwony pasek na teleobiektywach Canona L :D to się nazywa rozmach.
Musiałbym znaleźć gdzieś tą misję ;)
http://www.gry-online.pl/Galeria/Htm.../517591505.jpg
ale widać białe lufy są bardziej kojarzone z paparazzi :D
Dobre miejsce żeby skomentować ten konkurs. :)
Noooo Aż korci że by się zgłosić do konkursu:) Już przeglądam galerie w poszukiwaniu czegoś na poziomie pierwszego zdjęcia z linku namoamo :D
trzeba kupić nikona,w reklamie było ze on robi zdjęcia zanim się naciśnie przycisk-będzie z czego wybierać do następnej edycji
Ej a może zaniedbałem aparat w telefonie :O a ja tu w lustrzance będę migawkę marnował na jakieś konkursy z national, coś tam geoGRAFIK. :)
Panowie szydercy naprawdę sądzą, że ich fotoszopowane foty są więcej warte od tych nagrodzonych? A może tak chwila refleksji nad innym punktem widzenia?
" Cykl o przyszłych stewardesach nie zasługuje na główną nagrodę ani na zwycięstwo w kategorii reportaż. Ale na wyróżnienie w otwartym dla amatorów konkursie NG? Jak najbardziej. Bo autorka pokazała najciekawszy projekt, mimo że jeszcze nie potrafi dobrze fotografować. Gdy się nauczy, moim zdaniem wyprzedzi resztę wyróżnionych fotografów o głowę. Być może dołączy dla klasyków fotografii dokumentalnej w stylu np. grupy Sputnik Photos. Tam też nie estetyka jest podstawowym komunikatem dla widza."
Całość artykułu tu Dlaczego zdjęcia z kursu stewardes zasługują na wyróżnienie w konkursie National Geographic [KOMENTARZ]
Eberloth - to są po prostu zwykłe pstryki z telefonu poukładane w reportaż . Jaki najciekawszy projekt? Może dlatego że poukładane w jakąś logiczną całość. Jak podałem link w poprzednim poście: "Miś" puchar na zachętę ;-) Jestem amatorem i fotografia to moja pasja, mimo wszystko nie widzę nic w tych zdjęciach. A jeżeli to był konkurs fotograficzny, to oprócz zapału i posiadania urządzenia rejestrującego obraz, powinny być też umiejętności (niekoniecznie na wysokim poziomie). A artykuł, to jeden wielki bełkot na temat: "daliśmy ciała, ale napiszmy, że ma potencjał" ... czytałeś kolego komentarz pod artykułem? idealnie oddaje klimat: "ble ble ble ble ble, taką filozofię można dopasować nawet do gromkiego pierdnięcia, bo autor pierdnięcia chociaż jeszcze pierdzieć profesjonalnie nie potrafi to jednak ma potencjał i kiedyś wypierdzi symfonię" ... inne komentarze (ponad setka ogólnie) są w podobnym tonie ... czyżby cała Polska nie potrafiła dostrzec potencjału ;-)
Ja nie napisałem, że zdjęcia są świetne. Ale do tłumu ustawiającego stos też się nie podłączę. Może trzeba było takich zdjęć - dla refleksji i dystansu do miliarda fot "idealnych" w sieci...
Bez przesady. to tak jak dla kontrastu postawił byś kanapkę z mielonka i kraba z dobrej restauracji. Można pokazać kontrast ale nie aż taki i nie w tak prestiżowym magazynie, konkursie ..
NG jako magazyn skończył się z 10 lat temu- stosunek textu do reklam wynosi1:4, ja już dawno podziękowałem
a teraz właśnie skończył się prestiż
bo nikt już chyba nie traktował będzie ich poważnie, poważnie
tu nie dawno taka dziewczyna zamieściła "reportaż" z wyprawy do Paryża, qrcze miała potencjał i na podium miejsce murowane
Dość ;-) wracamy do tematu wątku
Ogłoszenie w gazecie:
"Sprzedam tanio i szybko kompletny zestaw sprzętu fotograficznego: numer telefonu 555 123... Jeśli słuchawkę podniesie mężczyzna, należy powiedzieć pomyłka".
Fotograf umawia się z kolegami na poranny plener.
Wstaje rano, ubiera się, wychodzi z domu, a tam ulewa z silnym wiatrem.
Spogląda w niebo i mruczy do siebie: "Nie, kurczę, daruję sobie dzisiaj". Wraca do domu.
Rozbiera się cichutko, z ulgą wsuwa pod kołdrę i przytula się do śpiącej tyłem do niego żony.
Żona pyta:
- To Ty?
- To ja - odpowiada fotograf.
- Zmarzłeś?
- Zmarzłem.
- No widzisz, a ten idiota pojechał fotografować.
Szydera jak najbardziej wskazana. To nie są foty w Poradniku Działkowca tylko National Geographic który zawsze miał jakiś poziom zdjęć. Zdjęcie stewardess to totalny szit i głosy fotorepów baw tym przykładzie przy okazji zwracają uwagę na ostatni trend, poziom konkursów fotograficznych drastycznie spada. W tym roku było już kilka konkursów poważnych gazet po których ludzie zajmujący się zawodowo fotografią lub po prostu się na niej znający byli załamani. Po prostu konkursy są coraz słabsze.
Myślałem, że nie będę tego pisał, bo temat sam komentuje to wyróżnienie.
Pomijam jakość tych zdjęć, bo jest ona bez znaczenia. Problemem jest to, że osoba z wewnątrz środowiska robi reportaż tak jakby bała się to robić i wstydziła tego. Zdjęcia przypadkowe, porobione ukradkiem, nie wyrażają żadnych emocji. Poza strachem fotografa. Puchar na zachętę dobrze to komentuje. Jeżeli nie mieli lepszych do zachęcenia, to znaczy, że poziom tego konkursu leży...
Tak samo każdy może w swojej pracy po cichu porobić zdjęcia wcale ich nie kadrując ani nic z nimi nie robiąc i co powinien od razu puchar dostać ? Nie da się obronić tej pracy i tyle w żaden sposób.
Nie wiem czy już tu było :)
fotoiczek: "Stare aparaty po dziadku"...