Odsylam do nas bo nie chce mi sie pisac dwa razy tego samego ;)
FORUM UŻYTKOWNIKÓW SPRZĘTU MARKI NIKON - View Single Post - Canon EOS6D
Wersja do druku
Odsylam do nas bo nie chce mi sie pisac dwa razy tego samego ;)
FORUM UŻYTKOWNIKÓW SPRZĘTU MARKI NIKON - View Single Post - Canon EOS6D
Porównanie porównywalne - zupełnie inne klasy cenowe, a ISO 25k w 6D używalne, dzięki shaolin [mogłem nie brać barcode scannera do ręki :P]
Jest bardzo uzywalne, mam pare fot jak wracalem z pracy do miasta - ISO12800 wyglada bardzo dobrze, az sie zdziwilem ze Canon daje Wam taki dobry sensor w tak taniej puszce (<5,5k pln w Kitaju, wersja bez GPS) ;) Oczywiscie nie robilem wydrukow formatu A0 ;) ale jezeli na monitorze wyglada to dobrze to na papierze moze byc tylko lepiej.
:mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Sempoo
Witam ponownieCytat:
Zamieszczone przez tomkod
Co do mojego problemu który opisywałem wcześniej zauważyłem pewną prawidłowość po przeczytaniu zagranicznych for. Natomiast wyładowywanie baterii na wyłączonym aparacie następuje przy podpiętym Tamronie 24-70. Przy innych obiektywach bateria trzyma.
Teraz prośba do Cichego - możesz przetestować ten zestaw. Zostawić na dzien lub dwa naładowany 6D z podpiętym tamronem i zobaczyć czy bateria leci? U mnie to znikało ok 2% baterii na godz.
Obecnie podpiąłem Canona 50 i zobaczę po paru godz jak to wygląda. Ale jak czytałem na niemieckich forach to właśnie z tym Tamronem pojawia się ta przypadłość
Tutaj problem tego tamrona z 650d
http://photography-on-the.net/forum/....php?t=1216945
W takim przypadku musze się kontaktować z serwisem Tamrona.
Do wszystkich, którzy na PW wypytują mnie o 6D.
Zrobiłem już kilka sesji tym aparatem i wnioski są takie:
- po ustawieniu precyzyjnej mikrokalibracji (np. +6 dla T90VC, +5 dla S85, 0 dla S35, 0 dla T70-300VC, 0 dla T24-70VC) praktycznie nie mam pudeł. Mało tego, zdjęcia są trafione IDEALNIE tam, gdzie chciałem. Dziś celowo (ponieważ wcześniej unikałem) ustawiałem ostrość na skrajnych punktach AF (głównie przy zdjęciach Sigmą 35 zarówno w bardzo słabym świetle, jak i dziennym oraz 70-200VC w słabym) i nadal jest idealnie. Przeglądam właśnie dzisiejsze zdjęcia i mam DWA na 160 zdjęć zupełnie przestrzelone (jedno być może przez przypadkowe wciśnięcie spustu, nie pamiętam, drugie spudłowane).
Brzmi niezle. Moze jednak sie skusze na 6d. Jesli mozesz to pruboj nadal boczne szczegolnie przy sztucznym swietle. Dla mnie osobiscie to wazne bo uzywam wszystkich punktow jesli warunki pozwalaja. Ostatnio na slubie na sali mialem Iso 4000 na F1.8 i tu juz niestety tylko srodkowy dawal rade.
Godzina na podpiętym 24-70 i bateria nie zeszła ani o 1%.
może gps był włączony i próbował znaleźć sygnał z satelity? u mnie szuka połączenia nawet na wyłączonym aparacie
Teraz juz jestem pewny - Tamron zabiera energie. Po podlaczeniu Canonowej 50 i zostawieniu na pare godz. stan baterii nie ulegl zmianie. Przy Tamronie jak wspomnialem wyzej ok. 2% na godz. Takze wina nie lezy po stronie puszki. A GPS byl wylaczony caly czas.