Odp: ŚLĄSK. Grupa fotografów ROW - spotkania
Dodam także od siebie ,że szykuje się kolejna impreza w Rybniku - tym razem w Gotartowicach w Dniach 21-22 czerwca
Cytat:
Już teraz można powiedzieć, że na pewno dużo będzie się działo na niebie – skoki spadochronowe, pokazy akrobacji samolotowej na najwyższym poziomie, balony, loty widokowe dla publiczności. To wszystko w miłej, rodzinnej atmosferze przy, miejmy nadzieję, ładnej pogodzie.
Warto dodać, że współorganizatorem Pikniku Lotniczego jest miasto Rybnik.
Przedświątecznie informuję, że jutro na torze w Prerovie w Czechach odbędzie się 2 runda turnieju motocrossowego Prebor Morav (Puchar Moraw po prostu).
A w niedzielę- Słowacy organizują swoje zawody- na torze "pod Babią Górą" czyli w Zubrohlavie koło Jeziora Orawskiego i Namestova.
Pewni nikt nie pojedzie, ale informuję. Jutro wolne, ładna pogoda się nawet zapowiada no i poziom czeskiego motocrossu to najlepsza zachęta. Nasi też tam będą.
Pozdrowienia.
UWAGA! Jest zaktualizowany kalendarz zawodów motocrossowych Top Amator Cup!
Po zawarciu umowy z klubem CKM Cieszyn, mamy teraz prawdziwy róg obfitości...:) :) :)
Mianowicie:
Kalendář 2014
Ne 13.04 Czerwionka (PL)
So 03.05 Petrovice u Karviné
Ne 18.05 Czerwionka (PL)
Ne 29.06 Cieszyn (PL)
Ne 10.08 Czerwionka (PL)
Ne 31.08 Cieszyn (PL)
So 04.10 Petrovice u Karviné
So 18.10 Petrovice u Karviné
Dodatkowo: na torze w Cieszynie w dniach 3-4.05 odbędą się kolejne eliminacje ME juniorów młodszych w klasach 65 i 85 ccm (czyli to co było rok temu- oby tylko znowu nie lało!). Zawody zostały przeniesione z...Kijowa z wiadomych powodów.
Jedni tracą a inni korzystają....
ZAPRASZAM!
A ja w wielki czwartek postanowiłem wybrać się na stadion miejski w Rybniku w celu upamiętnienia spotkania pomiędzy ROW-em Rybnik a GKS-em Katowice
Kilka kadrów znajdziecie wiadomo gdzie :)
:arrow: ROW Rybnik – GKS Katowice – Derby Śląska | ZBYSZKO-PHOTO
Czytając temat doszedłem do wniosku, żeby coś zorganizować w mojej okolicy. Dokładniej w Beskidzie Żywieckim. Jakieś taki średnie wyjście w góry grupą. Jest ktoś zainteresowany taką inicjatywą ? Jeśli będziecie chętni na tego typu wyjście to zorganizuję coś i cały plan wycieczki podam tutaj. Czekam na odpowiedź.
Tak się składa, że tego typu wyjazdy i wypady z aparatem to są już od dawna robione...:) - tyle że w dwóch różnych grupach i niekoniecznie tu jest to ogłaszane ponieważ większość uczestników wywodzi się z innych klubów, for.
Także my ze Zbyszkiem już mamy ekipę, ale nie jest ona jakaś zamknięta:) Jak nie będziesz miał z kim się wybrać- to zapraszamy zawsze do nas. Zawsze można napisać PW, choć myślę, że w tym roku będziemy nieco szerzej informować o naszych planach.
Inna sprawa, że tego wszystkiego jest już tyle, że ludzie często nie mają już czasu na jeszcze więcej.
Ale jak będziesz coś robił- śmiało informuj. Możliwe, że ktoś się znajdzie.
Zawsze może się znaleźć ktoś, kto tam za dużo nie bywał i więcej miejsc nie zna niż poznał.
P.S.
Trzeba oddzielić prawdziwe fotografowanie od wycieczki w góry- połączenie jednego z drugim będzie zawsze pewnym kompromisem w typowym ujęciu takiego wypadu.
Żeby na serio pofocić to by się trzeba z leśnikami dogadać albo o świcie już w tych górach być...
Pozdr.
Ja wędruje sam i dosyć sporo lecz w mojej okolicy tego typu wypadów jeszcze nie spotkałem dlatego wyszedłem z inicjatywą. Jestem nowy na forum więc dokładnie jeszcze wszystkiego nie poznałem :)
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Znacznie częściej takie wypady w małych grupach są robione poza forami. :)
Wie o tym min. nasz kolega z...Żywca, który z nami jeździ. A jeździmy nie tylko w Beskidy- Jeseniki i Małą Fatrę też "robiliśmy".
Prawdopodobnie najbliższy wyjazd będzie na Babią Górę, w maju. Ty masz fajnie, bo Beskidy pod nosem, ale do nas tutaj przyjeżdżają ludzie nawet z Kielc i okolic by dołączyć do ekipy i wspólnie coś zobaczyć.
Skoro z tak daleka do was jeżdżą to i do mnie też niech się zgłaszają zorganizuje się coś oficjalnie na forum dla wszystkich... :D Typowe wypady foto raczej wole w grupie i na spokojnie bo sam rozpocząłem przygodę z tatrami w ubiegłym roku i tsraz będę ja kontynuował raczej sam bo nie ukrywając akurat tutaj głównie chodzi o swego rodzaju trening niż wędrowanie. :)
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka