Odp: W czym nosić sprzęt - część II
5d3 z gripem + 85LII, nic więcej w torbie nie potrzebuję, obok mieści się jeszcze 35L
...muszę zapiąć 135L i zobaczyć jak leży, w boczną kieszeń bez problemu włożę lampę 600tkę
moja poprzednia torba (Cokin) miała jakieś 20 lat i przetarcia na rogach na wylot, po ostatnim FW stwierdziłem że czas zmienić
- nie wypada na dziada ;)
W czym nosić, a raczej w czym NIE NOSIĆ to mam plecak Delta, zamiennik Lowepro fastpack 250 i napisze tak, - już go raz reklamowałem i znów zaczyna się rozchodzić chyba na wszystkich możliwych szwach.
Zestaw: 5D + grip + 24-105f4L
Potrzebna mi torba / futerał na taki zestaw (i nic więcej, żadnych dodatkowych obiektywów, lamp, ładowarek)
Cel rodzinno-spacerowy. Plecak duży mam, ale nie chce mi się taszczyć 20kg na spacer z dziećmi ...
Próbowałem się przegrzebać przez wątek ale nie znalazłem nic odpowiedniego - ktoś, coś?
Do tego zestawu wzorcową torbą jest Lowepro Toploader Pro 65AW. Pomijam to, że jest klockowata i nie zlewa się z sylwetką "nosiciela" - poza tym jest OK.
Jednak, gdybyś odczepił gripa polecam Lowepro Apex 120 AW. Wymiary producenta nie śmią nawet sugerować, że ta torba pomieści coś wielkości xD + 24-105L, jednak rzeczywistość jest inna. Torba niewielka, nie rzucająca się w oczy, miękko wyściełana wewnątrz i co bardzo ważne - bardzo szeroko otwierająca się dzięki długim suwakom. Świetna do noszenia samodzielnie, jak i jako "wrzutka" do plecaka.
Mój zestaw spacerowy do mix dwóch powyższych: Apex 120 + pasek od Toploadera Pro 65 :) .
jac+ ogromnie dziękuję, właśnie tego szukałem ...
a ja proponuje lowepro inverse 200
meega wygodna torba na kazda okazje
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
a ja proponuje lowepro inverse 200
Całkiem niezła ... choć za duża
ale jest nisko zawieszona wiec w niczym nie przeszkadza
można mieć jednocześnie ja i plecak
z zapiętym pasem biodrowym można ja przesuwać z tylu do przodu jednym ruchem
Polecam plecak Lowepro zapinany od strony pleców.
Chodzi o to ze plecak mam. Potrzebuje coś na aparat z gripem i obiektyw. Zamówiłem już Toploadera 65 jak przydzie to dam znać :)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk