Odp: Monitory - porady, problemy itd. część II
a może Dell?? ;>
http://premier.dell.com/portal/catal...~ck=dellSearch
--- Kolejny post ---
a może Dell?? ;>
http://premier.dell.com/portal/catalog/ProductDetailsPage.aspx?c=pl&l=pl&s=pad&cs=RC10785 52&productid=dell-u2713h&pid=10510_F%20_dell-u2713h_29733&baynote_bnrank=0&baynote_irrank=1&~ck =dellSearch
Cytat:
Zamieszczone przez slouON
Witam
Mając około 2100zł kupię coś lepszego PA231W ?
Cytat:
Zamieszczone przez
czornyj
Owszem - P232 :D
Czy coś się zmieniło w tej kwestii przez ostatnie 3 miesiące? :)
Cytat:
Zamieszczone przez
slouON
Czy coś się zmieniło w tej kwestii przez ostatnie 3 miesiące? :)
Nie.
W cenie 1600 jest całkiem niegłupi EA244WMi, ale oczywiście jakościowo gorszy od P232W
Teraz moja kolej, który monitor wybrać P242W czy SX2262W, lub jeszcze może coś innego, ta kwota i tak już jest mocno naciągnięta.
Niestety nie mam możliwości obejrzenia ich na żywo, dobra sprawa mieć pełny gamut, tylko czy ten jeden argument to nie za mało na korzyść SX.
A może jednak odpuścić i wziąć P232W, zawsze to prawie tysiąc w kieszeni, na szkiełko zostanie.
Dzięki za pomoc, jeszcze troszkę to .... dostanę.
Szkielka dobrego za 1000zl raczej nie kupisz (no moze poza jakas 50tka) wiec lepiej dolozyc do monitora :)
Za P242W przemawia komfortowa, 24-o calowa matryca AH-IPS z satynowym dyfuzorem i możliwość pełnej, sprzętowej kalibracji, oraz świetne oprogramowanie i bizantyjskie bogactwo ustawień na 1000 możliwych sposobów.
Za P232W przemawia cena, okupiona niższym komfortem mniejszej matrycy o mniejszej rozdzielczości.
Za SX2262W przemiawia poszerzony gamut i ew. dobra czerń (dla tych, dla których ma to znaczenie).
Moja rekomendacja do fotografii publikowanej w internecie i odbitek z labu - P242W.
ostatecznie decyzja padła na Dell U2713H :) po pierwszych dnia użytkowania myślę że nie będzie z nim problemów, jedynie co przyuważyłem to podczas odtwarzanych filmów/klipów w przeglądarce aktywuje się filtr szarawo-niebieskawy na obszarze wyświetlanego filmu. Za bardzo nie wiem jak tego pozbyć się. W menu kontekstowym w monitorze nie znalazłem opcji która mogłaby za to odpowiadać. Może ktoś z Was będzie wiedział co jest grane?
Witam.
Czy istnieje NOWY monitor w cenie 1000zł nadający się do amatorskiej obróbki zdjęć?
Aktualnie mam IBM t60 z matrycą IPS.
Czytałem wątek: Lista godnych uwagi monitorów LCD (za rozsądną i nierozsądną cenę) i niestety chyba wszystkie monitorów w tej cenie to modele używane.
Co kupić?
.. a może po prostu kupić kalibrator i pracować na laptopie?
nie męcz się z laptopem. ja nawet wyświetlaczowi IPS na moim macbooku nie ufam jeśli chodzi o kolory. zewnętrzny monitor gdy pracujesz ze zdjęciami to mus