Odp: Sprzęt do ślubów cz. III
Były wątki porównawcze na Forum, poszukaj. Generalnie wyszło na przewagę 85-tki.
Cytat:
Zamieszczone przez
obcy21
a jak widzicie szkło 50 1.4 w repo ślubnym? lepsze będzie niż 85 1.8?
napewno będzie inne, a czy lepsze...ja generalnie się z nim nie polubiłem
Cytat:
Zamieszczone przez
obcy21
a jak widzicie szkło 50 1.4 w repo ślubnym? lepsze będzie niż 85 1.8?
http://www.canon-board.info/obiektyw...sm-lens-84069/
Zadam przewrotne pytanie :D czy ktoś doradzi puszkę do 6tyś (może być używka), która ma szybszy AF na sali weselnej od starego i poczciwego 5D na centralnym punkcie? Cropy 1.6 odpadaja. Chyba dokupię nikona...
Cytat:
Zamieszczone przez
liquidsound
Zadam przewrotne pytanie :D czy ktoś doradzi puszkę do 6tyś (może być używka), która ma szybszy AF na sali weselnej od starego i poczciwego 5D na centralnym punkcie? Cropy 1.6 odpadaja. Chyba dokupię nikona...
Poczekaj na "wspaniały" Af z 6d i jego centralny -3. Nie za szybko na zakupy posezonowe? Co kusi by wydać kasę ze ślubów ? Załóż lokatę, albo kup nowe auto :mrgreen:
och 50L czuje że z tym szkłem bym się polubił. ale czy nie za blisko 35 które też lubię ?
Cytat:
Zamieszczone przez
obcy21
och 50L czuje że z tym szkłem bym się polubił. ale czy nie za blisko 35 które też lubię ?
za blisko.
jak masz 35L, to lepiej kupic C50/1.4 ;]
35L nie mam ;) ale na nowy rok chce zrobić zakup. albo 50L albo 35L - jak 35L to do tego 85 1.8 i 14mm samyanga, a jak będzie 50L to zamienię 35/2 na 28 1.8 i sprzedam 14mm.
nie mam nigdzie w okolicy gdzie pobawić się 50L bądź 1.4:/
Cytat:
Zamieszczone przez
kosdkp
Poczekaj na "wspaniały" Af z 6d i jego centralny -3. Nie za szybko na zakupy posezonowe? Co kusi by wydać kasę ze ślubów ? Załóż lokatę, albo kup nowe auto :mrgreen:
w tą sobotę kończę sezon, więc jakie po sezonie :P
no powoli zastanawiam się nad innym body. Waham się jednak nad 1D3, ale ponoć szybkość AF też **** nie urywa w ciemnej sali... :/
W ciemnej sali nic D.. nie urywa pewnie:D, trzeba by zmienić na 5dmk3 w przyszłości :). Na pewno odpadają wszystkie zabawki bez silnika albo z HSM. USM jest wyraźnie lepszy i to jest must have, jeśli mowa o dynamicznych zdjęciach w czasie tańcu na w miarę małych przysłonach..no ale wtedy jest czas i można poeksperymentować, czasem lepiej przejść na manual. Problemem dla mnie nie jest szybkość na centralnym ale szybkość na bocznych (górnych) punktach. Tutaj DS mk2 jeszcze jako tako daje radę, jak pewnie wiesz:)